December

December

lördag 18 oktober 2014

Hyfsat pigg i dag!



Än så länge!!!!

Idag blev det melodikrysset - första på länge. Och jag klarade det med lite fuskhjälp från internet. För i veckan har det varit rubriker om det utbredda fusket i melodikrysset. Allt för att skapa sensation kanske för vad vinner man om man nu skickar in det - en t-shirt, en bricka eller vad det nu är just då. Och som det sägs hela tiden - det är en lek. Inget blodigt allvar så varför gnälla?

Ibland läggs fokus så små bagateller än på det som är viktigt.

Ingen gröt blev det idag utan den hembakta foccacian med ost, te och sen kaffe. Och igår åt vi lasagne jag och dottern och drack ett varsitt glas rödvin till och sen tog vi en kaffe med vispgrädden som fanns kvar och så ner med lite amaretto - hittade ett recept. Helt ok och lite mildare än en med whisky i.

Sonen kom hem vid 8 och han var jättetrött - en lång dag hade det varit och han somnade tidigt igår. Jag låg också i sängen tidigt - halv 9 gick jag och la mig - trött och somnade på en gång men jag har ju alltid pillerhjälp för annars är det omöjligt och det blir bara extra frustration och vridning och vändning och ett väldans vaknande varje kvart och det funkar inte.

Så jag såg inte på tv men prinsen gjorde tydligen bra ifrån sig igår. Men det var för sent för min del att ligga och vänta på.

Ikväll blir jag uppe längre för dottern jobbar till 21:15 och vi hinner precis hem till Downton Abbey.
Ska köra henne och sen samtidigt ta vovven ut på en långpromenad. Just nu är det bara grått och mulet och regn ska komma i sen em sa dom.

Lax står på dagens meny och så ska jag göra gryta på högrev tills i morgon. Och igår åkte jag förbi hundbutiken bara för att titta vad hon har på det ställe där vi som köpt spanjorer har rabatt och det fanns ju några men jag ska vänta tills hon får in - förhoppningsvis nästa vecka - ett regnställ som är i sån reflexfärg - gul!!! Det skulle inte heller kosta skjortan som ett snyggt från Hurta i skogsgrönt eller det andra som dom hade i blått - lite mer fodrat men jag känner att den där gula är intressant.

Har ju fordrade täcken redan så det vill jag inte lägga pengar på utan ett som är för regn just nu och blir det kyligare kan man ju ha det över det tjocka kanske.

Lite sur är jag också på bokindustrin. Många böcker kommer inte som ljudbok som man kan låna eller köpa utan dom släpps bara för nedladdning. Det är irriterande. Just nu är det senaste av Katerina Janouch som jag kollade med biblioteket om dom skulle köpa in. Men än finns den inte mer än för nedladdning som man ska köpa. Jag vill låna! Och även om jag försöker att läsa så känner jag att ljudböcker är för mig just nu. Är inte pigg tillräckligt för att lägga mig och läsa eller sätta mig i soffan. Det funkar att som jag strax ska göra - sätta på den på högtalarna och fixa med disken.

Fast dom flesta kommer ju som ljudbok för utlån eller fysiskt köp än så länge i alla fall. Men det är ju en farlig väg man är inne på kan jag också tycka detta med att allt ska finnas på datorn - både för läsning och lyssning. Den riktiga boken riskerar ibland att försvinna för att bara finnas på läsplattor. Nej fy - vilken trist utveckling i så fall.

Hörde också när man pratade på tv-panel i morse om att alkoholkonsumtionen minskar bland ungdommar - jättebra men hans teori var att man är inte ute i sociala sammanhang utan man sitter framför datorer och kommunicerar och därför har den minskat.

Inget gott som inte har något ont med sig.

Måtte denna dag blir en härlig, lugn och skön dag.

MÅ Gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar