December

December

tisdag 21 oktober 2014

ett år idag



Denna dag har följt mig de senaste dagarna. Idag är en dag av saknad. Det är 1 år sen jag fick åka till veterinären och ta bort den lille goa jycken som varit följeslagare sen valp och sen i 11 år. Kommer ihåg så väl när vi besökte uppfödaren och fick se dom små liven för första gången och veta att en av dom kommer bli min. Fler besök följde och så fick vi lagom till semestern ta hem det lilla livet som var så liten.

Han blev en stor hund i litet format. Och jag har ju aldrig haft en liten hund tidigare utan bara varit omgiven av stora hundar tyckte det var fantastiskt att ha den där lilla som man lätt kunde bära med sig och ta upp i famnen och bära omkring på.

Det var en mysig hund och saknaden finns där men även vetskapen om att det var helt rätt beslut att låta honom somna in även om det är oerhört smärtsamt just där och då.



2 gånger har jag nu varit med om detta att åka iväg till veterinären för att åka därifrån med tomt koppel. Och jag utsätter mig för vetskapen att jag kommer göra det igen för att vara utan djur känns helt uteslutet oavsett om det är katt eller hund eller som jag har det nu både ock.

Det var för ett år sen regnigt och trist väder precis som det behövdes den dagen som vars så grå och trist i sig.

Idag har solen visat sig från en blå himmel, 15 grader varmt och jag hade kunnat ligga kvar i sängen och somna om när klockan ringde 9 idag. Natten har varit splittrad. Vovven var lite orolig och ville ut så 2 gånger fick jag kliva upp och släppa ut honom. Somnade om rätt snabbt efteråt men det blir ju splittrat och jag behöver verkligen inte sånt.

Sonen skulle iväg och jag körde honom. Och sen gick vi en härlig lång runda bland skogstigar och eljusspår där vi inte brukar gå så ofta. Riktigt skönt var det och jag blev varm.

Klockan 11 öppnade djuraffären och lite godsaker köptes samt ett reflexhalsband nu när det blir mörkt allt tidigare. Hade ett som blinkade men det är lite för stort för denna vovve.

Och vovven haltar lite men jag ser inte vart det kommer ifrån riktigt. Har fått kolla en tass men såg inget och sen ville han inte bli kollad mer. Så jag har bett barnen kolla åt mig. Men han visade inget på promenaden.

Hem, kaffe, lite data, dusch och sen jobb.

Och nu sitter jag på jobbet. Känner mig rätt ok faktiskt - har fortfarande den där trötthetsskänslan som om jag gråtit halva dagen utan att ha fällt en tår.

När jag gick och la mig igår strax efter 9 så tänkte jag på att läsa i sängen var det otroligt länge sen jag gjorde innan man släcker för att somna. Tog med mig en tidning som jag inte läst men orkade inte ens bläddra i den, inte ens tända sänglampan.

Satt i soffan efter maten och stickade en stund. Har påbörjat framstycket nu. Riktigt kul men samtidigt så hade jag önskat att jag kunnat öppna en av böckerna från biblioteket som ligger och väntar på att bli lästa.

Men det funkar ju inte!! Tacksam över att ljudböcker fungerar i alla fall.

Idag blir de chili con carne hemma hos oss. Dottern hade det på önskelistan och är den som ska laga maten också idag. Jag hoppas också på att hemmet blir dammsugat. Önska kan man ju alltid.

Sen blir det en lugn kväll, ska förbi centrum med ett par stövlar som ska klackas om tänkte jag. Och då kanske jag kan hämta dom redan imorgon.

Är glad så länge man inte behöver gummistövlar för jag har inga och glad att man inte behöver riktiga vinterskor ännu också.

Må Gott




1 kommentar:

  1. Vad snabbt ett år går...
    Förstår att du saknar honom...
    Ja tänk att man utsätter sig för denna sorg som det är att mista ett djur... Men att leva utan djur är allt tråkigt....

    Hoppas hunden slutar halta o att det bara är ngt tillfälligt...

    Kram ❤️

    SvaraRadera