December

December

onsdag 17 september 2014

WTF



Just nu önskar jag att jag kunde stämpla ut och bara göra ingenting.

Motivationen är noll och det är på grund av att jag nu 2 nätter i rad sovit dåligt. I natt har jag vaknat x antal gånger och tittat på klockan ca varannan timme ungefär och en av de sista gångerna var 04:46 och jag kände - åh jag kan sova en stund till och så tog det lång tid innan jag somnade om för strax efter 5 var jag fortfarande vaken och hörde hur dotterns mobil började ringa - hon hade morgontiden idag på jobbet så jag kunde inte somna om ordentligt förrän hon lämnat hemmet vid 7 och sen somnade jag om för att vakna när min klocka ringde strax innan 9.

Och det blev sent igår. Dottern jobbade till halv 10 och sen åkte vi och handlade bröd och ost som tagit slut så vi var hemma till 10 och sen ska man göra sig klar för natten och klockan var närmare 11 innan jag somnade så därför mår jag som jag gör idag.

Det blev ingen stickcafé igår - jag orkade inte utan jag satt i soffan och fortsatte det påbörjade rensa i röran projektet bland en massa papper och nöjd slängde jag ett par påsar till igår.

Bäddade rent i sängen gjorde jag också för jag letade efter en bok och insåg att den nog låg bakom sängen och det gjorde den mycket riktigt och där var dammigt så det gick av bara farten.

La mig på sängen och ställde klockan en timme innan jag skulle hämta men jag var så uppe i varv att jag kunde inte somna.

Så jag har en jädra huvudvärk - jag som sällan har det.

Jag har trötta svidiga ögon och som sagt ingen motivation utan det blir idag en dag som jag mest sitter av och håller ställningarna. Det är 3 timmar kvar av arbetsdagen så jag kommer ju komma hem så jag kan vila lite kanske innan kvällens yoga och därefter kanske jag kan somna gott och få en god hel natt med härlig sömn.

När jag blir väldigt trött så känner jag ju också av det i svalget - en typisk symptom! Och igår var det som om händerna åkt igenom en mangel igen och jag frös hela dagen igår så jag gick och diskade för att få upp värmen i händerna. Just nu fryser jag inte utan sitter i linne och har tagit av mig koftan men känner att jag nog kommer sätta på mig den snart.

När jag var på vc idag för sprutan var det mycket folk och några var såna som var rejält förkylda och som fått akut-tid - tänkte att jag håller andan så jag inte får deras basilusker men när jag sen har sonen hemma som snorat och hostat en vecka så lär jag väl inte komma undan eller så gör jag det - hoppas kan man ju alltid göra.

Och medan jag igår satt där med mina papper så tog också boken Havskatten av Ann Rosman slut - lite roligt är att hon i slutet berättar bakgrunden sin bok och det gjorde hon även på förra.

Men nu återupptar jag Ramona Fransson igen och Mord under Tjörn runt. Och så får jag hoppas att nästa bok i ordningen snart kommer in på biblioteket.

Mord under Tjörn Runt

Journalisten/författaren Lilly Gertzon och justitieministern Bertrand Thom hittas döda på golvet i vardagsrummet i ett sommarhus. Deras händer är sammanflätade. Är det mord eller självmord? 

I ett hus i Lysekil befinner sig en ung man. Han går upp på vinden i ett ärende, men istället hittar han en märklig låda fylld med brev. Breven visar sig vara en konversation mellan hans mamma och en för honom okänd kvinna. För varje brev som han läser stiger oron, men till slut bestämmer han sig för att ta reda på sanningen om sin familj. 

I Sverige säger vi att media är den tredje statsmakten. Vad innebär det? Spaningschef Greger Thulin är kritisk och förbryllad över hur journalisterna agerar i samband med morden. Till slut blir han förbannad och kliver bakom kulisserna i den yrkeskår, som mer än någon annan kan dölja sin agenda.

Ramona Franssons femte deckare, i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin, är inte bara en spännande thriller, utan ger också bilden av en yrkeskår med journalister, som hävdar att de står för det sanna och relevanta. Gör de verkligen det? 


Och böcker är ju en passion och jag är bara lite avundsjuk på sonen som ska jobba på bokmässan nästa vecka med att skylta och packa upp förmodar jag. Jag hade gärna gått dit men jag tror inte jag hinner. Var ju där för något år sen på en fack-biljett och inte de dagar som är för allmänheten och det var riktigt trevligt att se alla nyheter i bokväg.

På fredag kommer det in pengar på kontot - pensionen och jag funderar och skriver inköpslista. Det är mycket som tar slut, tandkräm, krydddor och mycket mer. Och middag på fredag. Dottern jobbar kväll och ska inte ha någon middag och då tänker jag fisk och jag tänker också fiskgratäng. En med god sås och spritsat potatismos runt till mig och sonen. Gott!

Och jag och sonen har också ätit middag två dagar i rad utan dottern och det har blivit rester. Chilin som jag gjorde i lördags och fick stå och gotta sig till söndagen åt vi då med ris, på måndagen åt vi den i pitabröd och igår så åt jag med ris och sonen med potatis och nu är den slut. Dottern äter men tycker inte den hör till någon favorit medan sonen har den till en av sina. Många gånger hittar man ju en burk med något i kylen som man knappt kan identifiera då den hamnat långt bak och så får det slängas eller så hittar man sen en torkad burk i frysen om man har otur.

Klockan börjar nu närma sig ett. Och jag har kokat mig en kopp te, har ögnat igenom en tidning och fortsätter blogga. Och huvudvärken sitter som en keps runt pannan.

Fy och usch - nu är jag sur



Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar