December

December

torsdag 18 september 2014

Tänka sig.




Tänk att jag blir lika överraskad varje gång!

Igår var det ju en väldigt eländig dag. så oerhört trött - inte bara ME trött utan trött på annat sätt också - åt det sömninga hållet.

Så jag var ju inte alls effektiv på jobbet och kollegan frågade hur är det idag - och det är skönt att kunna säga sanningsenligt att det är käpprätt åt skogen istället för som man ofta gör - vrider och har sig och säger - ja det är la bra.

Så när jag sen kom hem så gick jag ut och satte mig i stolen i solen en timme. Blundade tillbakalutad och lyssnade på Reine Brynolfssons härliga röst.

Sen var det dags att fixa maten. Jag och sonen hjälptes åt. Kokt potatis, skinksnitzlar som stektes rakt upp och ner med lite kryddor och café de paris sås till och en sallad.

Sen gick jag och la mig på sängen en timme innan jag sen gick in i duschen och stod där läääänge och sen var det dags att åka på yoga.

Eftersom jag sjunker i socker utan synbar och märkbar anledning brukar jag ta druvsocker innan och ofta åker vi förbi och köper en red bull också och delar på jag och dottern.

Och så sitter man där och väntar på att klassen ska börja och vill helst åka hem egentligen och tänker det här kommer inte gå så bra idag. Kommer inte orka hundar, halva duvor och annat när man känner sig så eländig och har huvudvärk.















Men jag gjorde mina solhälsningar, hundar, duvor och annat och det med den äran, tänkte mycket på andningen och att göra rörelserna rätt och tänk det gick så bra, kändes inte alls jobbigt och eländigt och inte kände jag av varken huvudvärken eller den enorma tröttheten under passet.

Så det var med lugn och harmoni jag sen åkte hem och fick tillbaka huvudvärken. Och lite fika innan sängdags och sen har jag sovit som en stock hela natten, bara vaknat till väldigt kort för att somna om på en gång.

Men som vanligt lite smolk i glädjebägaren. Har fortfarande huvudvärk! Har sovit 12 timmar och nyss ätit frukost.

Idag blev det havregrynsgröt med nystött kardemumma i och så åt jag burkpäron till. Gott och så kaffe - det blir massa kaffe idag. Kanske kan jag bota huvudvärken med det!

Idag blir det kyckling och pasta till middag tänkte jag. Det är bra tomt i kylen just nu dagen innan inkomst på kontot. Och jag skriver inköpslistor och kollar våra 3 olika ica-blad om vad som är bra och vart. Såg att det minsta hade bra pris på philadelphia och det passar bra eftersom sonen igår tyckte när han såg morötter i kylskåpet att vi kan väl göra morotskaka till vår söndagsefterrätt.

Och den mellersta butiken har haft fin flankstek i charken så jag hoppas dom har det i morgon också så kan vi grilla på lördag - sista för i år kanske eftersom solen ska skina hela helgen och då ska vi passa på att städa undan på utsidan för sen kanske det är regn och rusk framöver på helgerna. Ska tvätta missens täcke som han har i sin utebur och bona in den för honom så att han kan ligga där ifall vi inte är i närheten när han vill in. Han gillar den som tur är.

Idag är dottern ledig så hon får äran att ta vovven på en långpromenad även om det skulle vara riktigt skönt men en promenad men jag får hushålla med resurserna känner jag.

Så idag känns bättre än igår och dagen innan och så vill jag att det förblir och imorgon - ja då vill jag att det ska kännas ännu bättre och sen - hur bra som helst.

Må Gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar