December

December

tisdag 23 september 2014

Tvära kast



Att ena dagen - ja några dagar sen - kunna gå barbent och med bara armar och även i bikini om man velat på tomten och njutit av sommarvärme är kontrasten väldigt stor när man idag hade nära nollgradigt tidigt i morse och promenaden fick göras med långbyxor, vantar, fleecetröja och halsduk.

Men så otroligt skönt väder det ändå är. Höga klara friska luften!

Nyss kommit in efter en dryga timmes lång härlig promenad. Har varit vaken sen 6-tiden i morse. Idag är båda ungdomarna på jobb. Dottern stack vid halv 7 och sonen halv 8. Han är på bokmässan och jobbar - lyckosten :D

Och det hör ju inte till vanligheten att jag är helt ensam här hemma den här tiden på dygnet en vardag. Oftast är det ju någon av dom hemma men det är - måste jag erkänna - en rätt skön känsla att ha hela hemmet för mig själv.

Så jag låg och vred och vände på mig och gick till sist upp vid 8 för att äta frukost och sen när jag satt där och funderade på om jag skulle lägga mig igen, ta disken eller ...............

Så blev det en långpromenad. Och jag gick på gamla marker men nya för vovven. Mot centrum, kyrkan, över ängar och vid ån och där jag tidigare bott.



Igår var det ingen bra dag. När jag satt på jobbet var jag helt slut. Så där då det svider i ögonen och jag hade små yrselanfall. Inga stora men det snurrar liksom till ett halvt varv. Fick sån när jag och sonen var och handlade i fredags också.

Och jag har klarat mig ifrån detta länge vilket är skönt men när jag insjuknade så var det ett ofta återkommande tecken.

När jag kom hem var maten nästan klar och det blev tacos och sen gick jag och la mig. Låg i sängen, lyssnade på boken och somnade gjorde jag inte. Till sist började jag frysa så jag gick upp och tog mig en lång het dusch, drack en kopp kvällsrote och gick och la mig igen.

Väl behövligt var och sen har jag sovit gott hela natten men tror ni det känns bra idag - nope. Nu är jag trött igen men jag ångrar inte promenaden. Absolut inte för det är för mig om inte livsviktigt så i alla fall välbehövligt för bra mående.

Ska plocka ur diskmaskinen och i den. Funderar på att förbereda dagens middag också fast jag tror jag väntar med den. Vi ska testa en ny rätt idag.

Vegetariskt!

Gratinerad Halloumipasta

Tycker det låter väldigt gott och sen ikväll ska jag - hoppas jag - åka på stickcaféet. Sen är den här dagen över!

Jag har en parkeringsplats i en garagelänga med tak - carport. Den ska målas och det satt lappar där i början av september men dom kunde inte måla för någon flyttar inte sin bil utan skrev då på samma lapp att det inte fanns andra ställen att ställa bilen på vilket är helt jädra bullshit - skitsnack.

Så då kom det en ny lapp i form av personligt brev i brevlådan där man bad oss boende att flytta på bilarna denna vecka - läs igår - och nu hade man lov av kommunen att ställa bilarna på ett ställe efter vägen och det gör alla förutom en person - samma jävla stolpskott och gissa vem - jo idiotgrannen under mig. Fattar inte vad det är med den mannen. Han måste tro att han är gud själv eller något. Ingen pratar med honom mer än en tant som pratar ihjäl alla. Nu har man plastat in hans bil för att kunna måla - och han har placerat däck i taket. Så min lilla elaka sida hoppas att han ska iväg och får komma ut till bilen inplastad och sen få en utskällning av målarna. Skadeglada jag är också nöjd om däcken som han har i taket blir vita. Sen vet jag inte om det är karma att han fick sina nummerskyltar stulna för någon vecka sen!

Barnen säger - skit i honom och det gör jag. Men han retar mig ändå och om jag inte visste att man skulle få någon form av skit tillbaka, som bytt hänglås i förrådet - som jag fick en gång och det finns ingen annan att rikta misstankarna mot - så skulle jag ringt på och fråga om han är helt störd eller........

Ja jag - garagelängan blir i alla fall målad till sist men vad kostar inte detta och det lär väl vi få betala i form av hyreshöjning när målarna inte kan bli klara på utsatt tid. Tack Grannen!

Nu har jag fått öst ur mig :)

Och ska ta en kopp kaffe till innan jag tar tag i disken.

Må Gott



1 kommentar:

  1. Visst är det härligt när man fått vräka ur sig? :-) Håller med dig; han verkar vara ett riktigt stolpskott! Här går vi och väntar på uppsägning om våra garage, vi har väntat i 1,5 år. Den nya parkeringsplatsen man byggt står där och väntar med nummerskyltar och allt men ingen uppsägning av garagen... Garagen skall rivas och det skall byggas ett nytt hus där de står. Blir inte förvånad om det finns några bilar kvar i garagelängan när det är dags för rivning...
    Hoppas du mår lite bättre nu. Kramisar från mig här på andra sidan skogen! ♥

    SvaraRadera