December

December

måndag 15 september 2014

Smolk i glädjebägaren

Idag är det en sån där riktigt fin härlig höstdag och jag ska ge mig ut på en härlig promenad med kära vovven bara jag bloggat klart och druckit upp mitt te.

Sen när jag kommit hem igen så ska jag väl göra som jag brukar - ta en dusch och göra mig klar för arbetsdagen.

Och så ska det bli lunch innan jag åker ihop med dottern som jobbar till sena kvällen idag. Det blir smörstekta kantareller. Mums!

Gick i trädgården igår och ser ju hur höstlöven har ramlat rejält på backen. Ser att gräsmattan vuxit väldigt mycket och sen såg jag vita små blommor under löven - smultronen blommar igen! Och en annan växt jag har prunkar också med rosa ståtliga blommor precis som den gjorde i juni.



Det man märker av att det är höst på är ju kvällarna, dom blir snabbt mörka och kyliga - det kände jag när jag gick från bilen igår kväll efter yogan.

Denna härliga träningsform som får min kropp att nästa ta glädjeskutt för det gör så gott. Sträcka och tänja och andas och bara vara i en salig blandning. Har tur som gillar och kan göra detta.

Och naturen - denna härliga natur vi har under dagar då solen ger sommarvärme istället för lite kyligt krispig.

Vi parkerade och tog oss upp mot den där skogen vid den där lilla tjärnen som är så vacker där den ligger inbäddad med en stor brant på ena sidan med skog och så skog på andra sidan men igår kunde jag inte känna igen mig.

Skogen var borta och jag kan å ena sidan förstå skogsägaren men å andra sidan så känner jag att fy hur kan dom göra så här skövla allt det vackra och MIN svampskog!

Tjärnen är en privat fisketjärn så det finns små bryggor runt den och på den ena har jag suttit flera gånger och fikat. Det har varit så lugnt, fint och skönt men igår ville jag inte ens prova sitta där.

Men nu då jag inte kunde stanna vid min skog så gick jag vidare på vägen längre än vad jag tidigare gjort och det var en fin liten gammal skogsväg så det blev en skönt promenad ändå men någon svamp hittade jag inte men det kommer nog att bli gott om trattisar för dom var så små så små där jag såg dom.

Igår hade jag vovven i spårlina och han sprang fram och tillbaka och denna lina är ny och nättare än den förra. Kändes mer följsam och behaglig.

Vi var ute i ca 1,5 timme innan vi styrde kosan hem.

Och sen var det dags att åka och rösta!

Hemma sen igen var det dags för middag. Bara att värma på grytan som fått gottat till sig och koka ris. Och så var det söndag och en ny efterrätt testades som jag hittat i Allas.

Den var god men mäktig och vet inte om jag kommer göra den igen.

2 dl nutella
3 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk kardemummakärnor - nystötta
1 krm kanel

Topping: Vi tog burk päron men i receptet stod hallon 1 dl
2-3 maränger.

Men det är alltid kul att testa nytt tycker jag.

Och så var det då valet och vakan. Jag tittade inte men kunde ju inte låta bli att höra om det på nyheterna. Skrällen att moderaterna tappade så mycket och skrällen att SD fick lika mycket som moderaterna tappat - just där och då i alla fall men hur slutresultatet blev ????????????

Jag är nöjd med att moderaterna försvann för jag gillar inte deras mycket vill ha mer politik som inte tänker på övriga som är mindre bemedlade. Alla är ju inte födda med guldsked i munnen.

Blev lite trött på en kommentar av en i och för sig ung - lika gammal som dottern och som varit moderat sen tonåren av någon anledning för jag tror inte föräldrarna är det.

"Äntligen röd regering- Nu ska jag bli sjukpensionär, för jag har faktiskt både skolios och kronisk huvudvärk! Jag ska börja spara pengar i puttekulor, vilket kommer att vara lika mycket värt som pengar utan Anders Borg."

Vilket jäkla uttalande kunde jag känna där och då. Den där bristen på empati som moderater tycks sakna skiner väldigt igenom.

Är vi inte livsdugliga och kan jobba inom högavlönade prestigefyllda heltidsjobb så är vi inte mycket mer än vatten värda.

Så nu får vi väl se vad som händer i framtiden - de närmaste 4 åren om det inte blir nyval inom ett år som någon uttryckte i media.

Och så SD - ja vad ska man säga där. Egentligen inte nåt för jag tror att all publicitet som är negativ tänder brasor till dom som tvekat och haft sig. Och så tänker dom att nu minsann ska vi visa etablissemanget att man kan inte behandla folk hur som helst, komma med dolda kameror och söka upp deras smutsiga byk - då är det ju synd om dom och då ska dom minsann få känna att man står bakom. Tyvärr! Tysta ner dom, ingen publicitet så syns dom och märks inte - ett enkelt recept.

Tyvärr så är nog också dom som röstar på dom medelålders och ofta män - kan ju ha fel men så har jag uppfattat det. En av dom som blev avslöjad i veckan som rasist och låg bakom många anonyma inlägg vet jag ju vem det är och - han är nog mellan 55-60 skulle jag tro och det känns som många anonyma är i den åldern om man tittat både bland moderaterna som blev avslöjade och andra.

Sen kan jag tycka att blockpolitiken ställer till det. För även om nu socialdemokraterna vinner i ett val så hjälper det inget om inte de andra i samma block får många röster. För även om då moderaterna får få röster så kanske de andra som också är 4 istället för 3 får många och då vinner detta block över det andra. Rätt eller fel?

Ja politik är inte lätt och egentligen också rätt trist även om det är viktigt men nu är valet över och man kommer som sagt analysera säkert hela veckan lång.

Men tänk - det skiter jag i.



Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar