December

December

söndag 14 september 2014

Äntligen är den här

Valdagen! Så kanske vi slipper all pajkastning och annat som politikerna håller sig med. Jag orkar inte läsa mer än rubrikerna och Lövén hade puttat eller nåt på Lööv och sen så hånar någon annan detta och för mig är detta ren och skär mobbing.

Skulle vilja ställa frågan till dom alla - vad anser du om mobbing och då skulle dom nog svara med den mest lismande och vänaste tungat att sånt är ju förkastligt och usch och annat men sen slänger dom sten i glashuset.

Och jag retar mig så på detta beteende.

Där man hackar på varandra och vad den personen minsann gjorde för x antal år sen och du då - säger den andre - du gjorde minsann så då för x antal år sen. Rena sandlådan om ni frågar mig.

Inga klara besked om hur man vill utan man svänger sig och har sig och hur sjutton ska jag som medborgare veta vad man vill.

Och nog har debatten om oss som blivit utförsäkrade och sjuka försvunnit eller har jag helt missat något?



Igår innan jag somnade så zappade jag runt och hamnade på Kunskapskanalen och såg dokumentären - dock inte från början - skära sig fri om Sofia Rapp Johansson - väldigt gripande och man blir ju även här bara uppgiven på samhället. Tur hon hittat sin grej.

Annars var dagen igår bra och härlig. Jag tog mig ut i skogen och var ute i ca 3 timmar och hittade kantareller. Trattisarna är på G men mest gula blev det så jag har någon liter i kylen som väntar på att bli smörstekta. Jag inväntar dottern till detta.






Satte mig på en av mina favoritplatser i skogen och drack mitt kaffe och fikade. Det var skönt och man laddar batterierna och mår bara så gott.

När jag kom hem så var köket min plats ett tag framöver fast först blev det en dusch för att få ut bös och annat ur håret - samt så var jag svettig också efter allt promenerande.

Men sen så vässade jag kniven och började skära kött - högrev i bitar och så stekte jag detta i omgångar, sonen kom och hjälpte mig med att mäta upp alla olika kryddor och när jag stekt allt kött, lök och annat så hade jag lagt allt i en annan gryta - en sån oval gammal historia och sen skjuss in i ugnen och där fick den stå och gotta sig i många timmar.

Till middag blev det kyckling i dragonsås och kokt potatis.

Sen så var det städa undan och rensa svampen. Allt medan Havskatten lästes i bakgrunden. Är inte så jätteförtjust i den här uppläsaren, tycker det är lite stolpigt men det går fast det finns så många andra som är hur bra som helst på att läsa in böcker. Katarina Ewerlöv är en favorit.

Flyttade mig till soffan och satt där och lyssnade och stickade och igår fick jag klart ett par tossor. Och som vanligt inte mycket på tv men jag såg morden i midsomer med halvt öga medan jag stickade.

Och idag är det då söndag och än har solen inte tagit sig igenom molnen men det hade den inte gjort igår heller denna tid men kom ju senare. Jag ska röja lite hade jag tänkt. Vardagsrummet känns belamrat av strykbräda, dynor som ska ner i källaren och annat. Så det ska jag börja med.

En maskin med tvätt är påsatt och kanske åker jag till skogen sen. Vi får se om jag hinner och hur kroppen känns om en stund. Just nu är den rejält stel och öm. Rösta ska vi iväg och göra när dottern kommer hem och så är det yoga.

Och om jag får undanplockat så kan barnen dammsuga och torka golv i morgon.

Lyssnar just nu på radion och det är ju om valet där med och så frågar reportern om dom sett på debatterna och det hade dom gjort men dom tyckte som jag, det är käbbel, smutskastning och sandlåda.

Undrar om dom tar åt sig av denna kritik.

Och det kommer bli en fin dag - solig dag säger dom också - så det blir nog en tur ut i skogen idag också senare. Kanske till den här platsen som jag hade som en favorit för länge sen.



Må Gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar