December

December

tisdag 30 september 2014

Septembers sista dag

September har varit på sin bästa sida tror jag. Massa sol, varma dagar och lite tråkväder mellan varven.

Solen skiner, i min skogsbacke blommar det små vita smultronblommor, min rosa - vad det nu är - växt står stolt och pryder sin plats. Och jag funderar redan på att jag skulle ha andra fina blommor på utvalda platser i form av perenner på fler platser i backen. Men det blir ju nästa vårs projekt.

Solen skiner och är det som igår är det ljumma vindar. Då tog vi på eftermiddagen vara på vädret och tog med oss svamkorgen ut i skogen jag och dottern.

Men vi tog en lång sovmorgon. Jag klev upp vid 11 och dottern en stund senare och vi kom väl i väg vid halv 2 tror jag och när vi sen satte oss i bilen igen var klockan strax efter 4.




Och nöjd med dagens fynd. Gula kantareller, taggsvamp och trattisar. De sista hade man nog kunnat plocka betydligt fler av men det är ju dom gula man vill åt och det här var nog kanske den sista skörden.

Så nu står dom i kylen, rensade och fyllda i ett durkslag och ska bli till något gott. Tror det blir smörstekt rakt upp och ner för det är godast. Men kanske blir det till pasta istället för brödskiva och till dagens middag. Vegetarisk tisdag - borde man kanske ha varje tisdag och vi hade det ju förra veckan så varför inte fortsätta.

Gäller bara att hitta på vad vi ska göra till sonen som inte äter svamp. Blir nog köttfärssås till honom.

Det var 20 grader i går så höstkylan har tagit en paus. Och det var skönt att vara ledig igår och så behövligt eftersom lördagen gick helt bort i en mental dimma och oerhörd energilöshet. Söndagen gick lite åt samma håll, sov länge, var uppe, vilade, gick ut med hunden - för jag kände att jag måste ha luft, vila och yoga och vila.

Och så blev det knäckig äppelpaj men även äppelmos - äpplena är så söta och goda så inget socker behövdes men köpte atamon när jag var iväg på yogan för konserveringens skull. Men vi får nog äta den relativt snabbt.

Sen skalade jag massa äpplen, klyftade och frös in för att ha i nästa paj.

Känner ett visst motstånd till att klä på mig och åka och jobba. Hade varit gott med flera lediga dagar men jag tänker spara tills julen och för 5 semesterdagar får man nästan 3 veckors sammanhängande ledighet och det tänkte jag ha och det är ändå inte semesterdagarna jag kommer använda utan kompdagar som jag sparat på mig och då är det ju läge att använda dom för dom är sen förra året.

Sen är det lugnt på jobbet och jag kan få hinna med lite surdegar. Kollegan ska imorgon själv åka på semester - bara det är ju semester :) att få vara själv ibland.

Så lite kaffe i koppen, lite surfande och sen en dusch och man äro redo!

Må Gott

Och det var fler som var nöjd med måndagens skogspromenad där han sprang "lös" i spårlinan och var så duktig och kom när man ropade. Så han la sig mellan mina ben och somnade och snarkade så soffan kunde jag inte lämna på ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar