December

December

söndag 28 september 2014

I sänghalmen




Söndag, klockan är strax efter 12:30!

Har i stort sett legat i sängen sen klockan 7 igår kväll. Gick bara upp för att gå på toa vid två tillfällen under kvällen/natten.

Men jag låg mycket på dagen också.

Melodikrysset - ja då var jag vaken men jag lyckades inte lösa det för jag kunde inte koncentrera mig utan tankarna fladdrade iväg och när det blev försök så kunde jag inte få fram svaren.

La mig i sängen en stund istället för att kliva upp vid 12 för att åka på apoteket och gå ut med hunden.

Hade 2 rabattkuponger. En på deras egna varor på 25% och en på övriga sortimentet på 20% vilket passade jättebra för mina vitaminer är deras egna märke och så köpta jag voltarensalvan den där extra starka.

Kände redan när jag satt i bilen att det inte var så bra. Sen när vi parkerat hemma tog jag vovven och jag hade sagt till dottern att sätt på kaffet om en timme men jag orkade bara 10 minuter. Hem, fikade och sen sängen.

Och det var en sån där dag då jag inte kan hålla ögonen öppna men det är på samma gång inte lätt att sova utan man bara ligger där, vilar. Försöker man läsa eller nåt så går det bara inte. Så jag låg där och somnade till slut in lite grann och sen vid halv 5 körde jag dottern och passade på att handla lite grönsaker och sen hem och kände mig helt slut.

Middagen blev lagad och jag plockade undan medan jag lyssnade klart på boken. Slutet kändes som att det bara var dags att hitta på ett slut så där blev jag besviken men boken i övrig var bra.

Nu blir de Ramona Fransson och Hämnaren från Tjörn.



I alla fall så gick jag sen in i duschen och så fick jag hjälp av sonen att smörja in min nacke med voltaren och så gick jag och la mig. Titta på tv - fanns inte på kartan, läsa - nope inte heller att lyssna så det var bara ligga, blunda, slumra till och så höll det på halva kvällen och jag somnade inte in ordentligt förrän dottern kommit hem kl 4 och då fram till 11 så det har blivit många timmar i sängen.

Jag är väl inte förvånad om man säger så att jag skulle bli sån efter att ha jobbat och sen varit ute på trevligheter men det är ju lika trist.

Och jag är samtidigt så tacksam över att jag inte har det så här varje dag som en del faktiskt har. Man fixar kanske 1 timmer av dygnets 24 - fruktansvärt.

Tänker man på det kan man ta en dag här och en dag där.

Idag blir det lugn dag också. Men ska försöka få lite mer gjort - som att baka en äppelpaj.

Men nu efter detta ska jag lägga mig och läsa en stund tänkte jag.

Middagen från igår räcker idag och ikväll är det skön yoga och imorgon måndag är jag ledig :D

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Du betalar för roligheterna häromdagen.. Det är så TRIST men man får glädjas över att det som tog din energi var riktigt roligt... :-)

    Hoppas du känner dig lite piggare idag & kan njuta av din lediga måndag :-)
    kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det är jobbigt när man inte kan sova och ändå inte läsa eller kolla tv. Då brukar jag lyssna på musik i hörlurar, oftast somnar jag till då, men inte alltid. Periodvis har jag ju såna veckor där jag är så kass hela veckan, det är inte roligt, vänjer mig aldrig vid det... Hoppas du har en bra måndag, att du är lite piggare idag. Kram från mig här på andra sidan skogen! ♥

    SvaraRadera