December

December

tisdag 2 september 2014

En ny dag i september



Go (jäsp) förm (jäsp) iddag!

Utanför är det livat - man sätter upp byggställning på ett hus som ligger nära och det är inte klokt vad dom väsnas!

Solen skiner också och det är som en sommardag.

Och jag kom ut på en promenad igår efter jobbet. Var tveksam ända in i det sista men sen när jag väl var där i skogen så mådde jag gott.

Tog en ny skog igår men ändå bekant och vovven tyckte det var kul med nytt. Hittade några jättefina stora kantareller. Gick på en gammal fin väg och i ändan av denna låg det fina röda torp vid en liten sjö. Har sett dom tidigare från andra hållet och där skulle man bo. En stor röd katt satt på ett biltak och tittade på oss så vi vände för att inte inkräkta på privatlivet för det är också en bom in på denna väg men det var skönt att bara strosa.

Hittade lite smörsoppar också men inte så många Karl-Johan. Alldeles lugnt var det och flugfiskare stod i en bit ner i sjön och kastade. En riktigt härlig kväll och jag hade kunnat gå mer men det började ju skymma också och då kändes det bättre att åka hem.

Och så fick jag tid att rensa innan jag skulle iväg och hämta dottern som slutade 21:30.

Fick mina små och dom var väldigt små rundstickor igår på posten och jag har börjat sticka men fick repa upp. Det är lite bökigt i början och även på strumpstickor tycker jag det är lättare att ha gjort första varven på vanliga stickor för att sen sticka runt så det gjorde jag igår också. Har kommit någon cm bara och de är som sagt väldans små men snart har jag vant mig och kommer nog att gilla dom riktigt bra.

Frukost är äten för ett tag sen och jag har duschat och klätt mig och nu sitter jag med kopp kaffe och jag har börjat köpa lite olika kaffesorter istället för som förr vanligt brygg gevalia. Nu är det Blue Java av Zoega och det var ett gott kaffe - inte så skarp och jag dricker ju alltid med mjölk annars går det inte få ner.

Blue Java

PASSAR EXTRA BRA TILL

Dajm, chokladglass, cocos

Kryddigt och lätt och harmoniskt kaffe skriver man. Kan nog bli en favorit och passar ju bra till dajm så jag ska nog ta mig en bit av kladdkakan med dajm som finns kvar sen i söndags :D

mmmm - det passade väldigt bra!

Idag ska jag få hjälp med att byta krängningshämmare på bilen. Vet inte hur lång tid det kan ta så det kan bli inställt stickträff med gänget eller så får jag komma lite senare. Det visar sig - viktigt att bilen blir åtgärdad.

Och imorgon börjar yoga och på torsdag ska jag och dottern iväg till köpcentrat för hon vill köpa sig något nytt tills på fredag då dom ska ut gänget och fira födelsedag.

Lördag har jag sen hundträffen och så jobbar jag på söndag och sen är det yoga och därför har jag faktiskt funderingar på att ta ledigt på fredag eller måndag. Någon av dagarna i alla fall.

Sen är det fullt upp veckan efter. Stickcafé i nya garnaffären på tisdag, yoga på onsdag, ögonbottenlysning på fredag och val och yoga till helgen.

Sen rullar det på.

Men i planen finns ju också skogen, packad ryggsäck, fika vid en tjärn på en liten brygga och så svamp och sol och klar luft.

Sen har jag i tankarna förra året . Då min lilla kära kamrat inte var så pigg och inte orkade. Såg hur han blev sämre och även om jag idag har det nya bästa sällskapet så är han saknad.



Må Gott














1 kommentar:

  1. Klart att den lille vännen är saknad ❤️
    Jag rycker absolut du ska ta en dag ledigt när du jobbar söndag så du hinner få lite vila :-)
    Det är härligt att gå i skogen o ännu härligare när man hittar kantareller :-)

    Hoppas det hår bra m bilen
    Kram ❤️

    SvaraRadera