December

December

söndag 21 september 2014

Då smakar kaffet som allra bäst



Söndag och utanför fönstret faller höstlöven i takt med regnet! Och jag kan nöjt sitta och titta ut och känna att idag smakar koppen med kaffe extra bra och gott.

Har nyss kommit hem, ringde från bilen och bad dottern sätta på en kopp tills jag var hemma. Har gått en jättetrevlig runda på härliga grusvägar, bland hästar och alpackor och inte en droppe regn men väl lite sol mot slutet. 1,5 timme härlig runda med trevliga människor på en ny plats men ändå bara ett stenkast från centrum - och det var skog, ängar och hästhagar så långt ögat nådde.

Eftersom solen sken så trodde jag kanske att kaffet kunde drickas ute men precis när jag kom hem så kom det som man sagt skulle komma på smhi, regnet men det är inte kallt ute.

Och nöjt tittar jag ut också för ute har jag igår klippt gräset, plockat undan utemöbler och lagt under presenning förutom 2 stolar som får stå intill väggen året runt. Katten har fått nytt i sin kattlåda och vi grillade till middag igår - årets sista? Förmodligen.

Och jag satt ute sen på kvällen då grillen fick stå öppen och brinna ut - och satt där med ett glas vin och kände värmen från glöden och mådde bara gott. Härlig känsla att fått fixa iordning så nu är det inget man behöver tänka på och det var en varm och härlig dag med 21 grader varmt vid 18 på kvällen.

Grillade entrecote, majs och stora champinjoner samt kycklinginnerfiléer. Kycklingen ska vi äta idag i libabröd tänkte jag.

Egentligen skulle jag väl ligga under en filt resten av dagen och inte göra någon men min rastlösa sida säger annat.

Badrummet behöver städas och så ska jag baka morotskaka men jag tror jag ska vänta med den till jag får hjälp av sonen.

Dottern ska iväg och jobba och hon hade kunnat åkt med sin jobbarkompis som det var planerat om hon inte blivit sjuk. Så då blir det jag som får hämta ikväll.

Yoga står på schemat också - ska bli skönt.

Sen har den här helgen försvunnit men det har varit en bra helg - trots lite värk/trötthetssmolk.

Jag är nöjd i alla fall.



MÅ gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar