December

December

onsdag 27 augusti 2014

Sol och värme



Om jag tittar mig själv i spegeln och börjar leka arga leken - vem vinner?



Jag har ju ett sk kedjetäcke. Ett täcke som har kanaler och däri ligger x antal kedjor som tillsammans väger 8 kilo. Så gott att ha på kroppen och jag tycker inte det känns så tungt längre och ibland så har jag haft det som en knöl och då blir kedjorna mer ihop och lite tyngre.

Jag har sen jag fått detta sovit bättre på så sätt att jag snurrar inte runt i sängen längre och hittar lakanet som en tarm i mitten av madrassen men jag tror jag snurrat lite den sista tiden.

Och kanske är det som bilden ovan säger - det borde räknas till träning. Och kanske är det därför kroppen känns lite som om den varit med på en träning med lite träningsvärk i ryggen främst.



Jobbmässigt har veckan varit annorlunda. Det som från början var ett åsknedslag i modem var något annat och det fungerar idag i alla fall.

Började arbetsdagen med en lunch hemma hos storachefen och hans fru. Jättetrevligt och god mat. Baconlindad köttfärslimpa, kokt potatis, sås och sallad. Kaffe och kladdkaka och vi satt ute på altanen i solsken och åt.

Sen hämtade jag nybakade bullar till jobbet och lite annat och nu sitter jag mest och fördriver tiden för jag har inte ork att sätta igång med något stort projekt för om inte allt för lång tid ska kiosken sättas upp inför en liten tävling som är ikväll. Och vädergudarna är verkligen med oss.

Jag åkte hem för att byta om och hade tänkt hämta nyckeln för att hämta gräsklipparen. Och det fanns ingen nyckel. Pratade men hon som har den för hon satt utomhus och hon visste inte alls vart nyckeln kunde vara för den brukar ligga i hennes brevlåda och den hade hon hittat igen ute på en gräsplätt som är rätt stor. Så någon har tyckt att vi ska ha roligt. Eller så har dom blivit arg när dom upptäckt nyckeln och trott att den skulle gå till hennes ytterdörr och så gjorde den inte det - går bara till det där förrådet. Så vi kommer inte in där. Det ska finnas en nyckel till men vem som hade den har jag inte riktigt koll på. Så jag ska försöka låna en på jobbet kanske.

Igår var jag också till Gottfries. Och egentligen vet jag inte varför jag skulle dit för vi pratar bara och så får jag mina recept. Hur är det - jo det är bra............ osv. Och jag kunde ju ändå ärligt säga när jag var där att jag mår rätt bra trots skov och krämporna som man har jämt och ständigt. Mycket för att jag inte mår så psykiskt dåligt och det är ju mycket värt.

Jag har ett jobb jag trivs ypperligt med.
Jag behöver inte bråka med FK
Jag har fått in lite av en bra avvägning även om den kunde vara bättre ibland. Jag övertrasserar lite för mycket och ofta i perioder.



Började läsa på en bok igår också - en bok med text istället för att lyssna på den. Och när jag hämtade den på biblioteket och såg att det var en bok kunde jag inte för mitt liv begripa varför jag bokat en vanlig bok och vad det var för någon men så fick jag funderat ett tag och till sist ramlar poletten ner.

Du försvinner

Mia jobbar som lärare och hennes make Fredrik är en välkänd och högt uppskattad rektor på en privatskola. Under en semester på Mallorca med deras son Niklas börjar Fredrik plötsligt uppträda märkligt. När de åker bil börjar han att köra så vårdslöst att Mia undrar om de kommer att överleva. Under det efterföljande grälet kollapsar Fredrik och hamnar på sjukhus.

Det visar sig att han har en stor hjärntumör som måste opereras. Förmodligen kommer han aldrig mer att bli samme man som Mia en gång gifte sig med.

Du försvinner är en skakande och realistisk roman om den kaotiska värld som uppstår i följderna av en hjärnskada. Christian Jungersens prisbelönade och storsäljande roman väcker många obehagliga frågor, inte minst den om hur långt kärleken kan nå när allt man lärt känna som sitt plötsligt raseras.

"Hjärnans bräcklighet står i centrum i den danske författaren Christian Jungersens övertygande och provokativa roman. I denna stramt komponerade thriller är skillnaden att dess otillförlitlighet inte är ett litterärt objekt utan snarare ett hårt biologiskt faktum."
Wall Street Journal


Kaotisk värld lever man ju i utan att behöva vara hjärnskadad. Nu ska jag jobba igen, fixa kiosken och jobba tills klockan blir närmare 8 innan jag får komma hem. Men det är ju roligt också.

Må gott

1 kommentar:

  1. Det lät som en bra bok :-)
    Konstigt med nyckeln till förrådet... Hoppas det löser sig :-)

    Varför har du återbesök på Gottfries? Jag har varit där 2ggr o nu har jag nara haft telefonkontakt med dem om jag behövt ex ett recept på B.12
    Men det kanske är bra att hålla kontakten det kan ju dyka upp nyheter som du kan få testa :-)

    Hoppas din jobbkväll går bra i solgasset ☀️
    Kram ❤️

    SvaraRadera