December

December

torsdag 28 augusti 2014

Pusselbitar

Mitt liv är som pusselbitar som inte passar in i varandra.

Jag är rastlös, vill så mycket och behöver få göra mycket.

Men se det tycker inte fibro/me att jag ska. Enligt denne surpuppa ska jag vara trött och ha ont och känna mig orkeslös och energifattig.

Så ni fattar att dom inte går ihop.



Vaknade tidigt idag - rastlös känsla men ändå var det som om en magnet drog mig tillbaka i sängen. Jag skulle inte kliva upp. Så jag låg en stund till, lyssnade på P4 granskning och en dokumentär på radions play funktion. Men sen kände jag - nej det här går inte hur mycket än kroppen vill så vill själen upp.

Lite frukost, te och smörgås och på med kläder och ut!

Gick en härlig promenad vid ån och jösses va vatten där var just nu, från en senast mer stilla å så var det nu en brusande fors och det var rogivande ljud. På andra sidan i skogen var det fågelkvitter och mitt i mellan detta gick jag och det är som att gå i ett rum av träd och solen kan på sina ställen skina igenom lövverken.

Och när jag går där kände jag en harmoni! Kände att det här för mig viktigt.

Jag vet ju att om jag inte är ute och går och rör på mig så blir jag stel och har ont.

Jag vet ju också att om jag går för mycket blir jag stel och har ont.

Jag vet att om det är lagom så har jag bara ont.

Så hur jag än vänder rumpan är den där bak!

Men jag har hellre ont och är stel efter en promenad än att ha det genom att inte göra något för jag mår samtidigt så bra i huvudet och själen och njuter varje sekund.

Jag kan själv tycka att jag nu har ett relativt späckat program men det är inget som jag inte vill göra. Och det tror jag är viktigt. Hade det varit saker jag känt mig tvingad och haft som måsten jag inte vill ha så blir det negativt och negativ stress är inte bra för nån och det är ju därför jag är där jag är idag.

Så jag gör inte något jag egentligen inte vill och det är bra. Sen kan jag ju vilja mer men jag väljer ju också mina guldkorn. Går inte på bio, går inte på krogen, går inte på gymmet, går inte på stan bara för att vara i jyttret av människor.

Jag går ut i naturen själv eller med hundgruppen, jag går på stickcafé, jag går på yoga, jag åker till loppisar och går i mindre köpcentrum. Jag njuter av litteraturen.

Foto

Men inget av detta är påtvingat, det är inget som jag drar mig för och känner att usch nej vill inte. Jag säger nej till sånt jag inte känner för. Så som att vänninan som tycker att det är väl bara att vila lite så blir du pigg - vill att vi ska åka till storstan och gå där, fika, ta en öl osv. Men jag känner inte för det. Vill helt enkelt inte och då blir jag ju jättetråkig - må så vara men jag bestämmer ju över mitt eget liv.

Sen visst - jag kan ju också tycka det är jättetrevligt att gå och äta god mat på restaurang då och då men föredrar då ställen där man kan sitta och prata som jag gör 1 gång om år med vänninan från Sthlm.

Eller göra det ihop med familjen. Det ger mig mer än en kväll på krogen i bök och stök - kunde ha skrivit rök också men det har man ju fått sluta med tack och lov.

Och jobbet - jag känner aldrig när jag vaknar att fy jag vill inte åka till jobbet - för det har jag känt genom åren på olika arbetsplatser. Och jag har sjukskrivit mig många gånger just för att jag inte har orkat kunna vakna och kliva upp för att åka på jobbet och jag har inte ens haft dåligt samvete.

Detta känner jag aldrig i nu på detta jobb. Visst kan vissa dagar vara mer eller mindre roliga och mer eller mindre jobbiga men känslan av att inte vilja åka dit finns inte. Igår blev det många timmar på jobbet - kom inte hem förrän halv 9 men det var trevliga timmar som inte var så ansträngande utan en social rolig bit som jag tycker så mycket om med detta jobb. Nu ska det planeras inför nästa tävling som är om lite mer än en vecka.

Så nu ska jag packa mig iväg till jobbet.

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Känner så väl igen mej i det du skriver. Man vill så mycket, men i slutändan så är det kroppen som bestämmer. Ibland kan man ta det....ibland är det svårare. Det värsta är väl att man nästan alltid får betala när man gjort något lite extra. Och att man måste välja bort en massa bara för att kroppen inte orkar. Ha det bra. Kram!

    SvaraRadera
  2. Det pusslet försöker jag oxå lägga men bitarna passar inte...

    Du har sunda rankar o man ska höra det man känner att själen mår bea av. Så man får harmoni dör sen finns det ju måsten som tar energi o då måste man ju tanka någonstans :-)

    Kraaaam ❤️

    SvaraRadera