December

December

tisdag 29 juli 2014

Utflykt

Igår gjorde jag något jag inte trodde jag skulle göra igen och senast var väl ca 20 år sen.




Men när dottern frågar om vi inte kan åka dit tillsammans - som varit där med kompisar flera gånger så tackar man inte nej.

Så i denna värme satte vi oss i bilen och körde i 1,5 timme för att ta sig dit, mest motorväg så det är ingen jobbig bilfärd men nog hade jag velat haft ac i bilen alltid men det är varmt vart man än är just nu och inne i butiken var det behaglig temperatur.

Det var så mycket bilar och jag tänkte här får vi väl aldrig en plats men så såg jag en kvinna som kom och började packa in sina kassar i sin bil och många går ju x antal gånger in och ut - en lite längre ned gjorde så och vinkade iväg en annan väntande bil så jag gick ut och frågade om hon var klar och så tog jag hennes kundvagn och gav henne en 10 som hon hade i vagnen och då slapp hon ju också gå iväg med den. Så här gick det smidigt.

Sen bävade jag för att få se en lång kö men det var ingen så det var bara att gå rakt in men där var det mycket folk. Kan nog tycka att man inte är så bra i planeringen för hur man ska gå i varuhuset - det blir lätt kaos och så stannar folk precis innanför ingången för där fanns ju schampon, tvål  etc så det korkade igen.

Men vi styrde kosan mot toaletten - ingen kö där heller - och sen gick vi ner till husdjursavdelningen och efter det så gjorde vi resten av butiken fram och tillbaka i ca 5 timmar inklusive lunchpaus på en av restaurangerna och vi gick lungt och still och jag måste ju säga att jag kunde stå och titta på folk som inte bar sig klokt åt.

Man river, sliter och har sig och är som små gamar. Kläderna var inget att ha på damsidan men vi fick köpt det vi ville.

Vi köpte till sonen i för tidig födelsedagspresent och han fick vara med via fb och titta på en bild vilken han ville ha.

Det blev en ryggsäck med stol som han kan ha till fiske. En låda att ha drag och sånt i med drag och sånt som följde med. En tång ifall han fastnar med en krok och så ett par sportshorts.

Jag fick också en ryggsäck som är lite större än den jag haft, nu får jag plats bättre med spårlina som jag också köpte en ny, hittade ett käckt litet sittunderlag som var billigt och vi köpte två - lite fleeceaktigt på ovansidan och lätt att rulla ihop och fuktavvisande undersida.

En tubstickad röd halsduk till mig och en vinröd kofta till dottern sen köpte hon xx antal trosor och hon kan nu rensa i sin troslåda.

Och till vovven blev det en ny leksak - en räv med dubbel pip och den älskar han redan från första ögonblicket och for omkring som ett torrt skinn med den här hemma igår. Han kastar, leker, jagar, tuggar och piper på den. Så kul med en leksak som föll honom i smaken så direkt.

Sen fick han levergodis och så köpte vi en badpool för barn som han nu har provat idag och plaskat i. Behövs i värmen.

Sen blev det lite saker som tvål, diskmedel, plåster, fryspåsar, några doftljus, en bra bakform i en modell mindre som vi insåg vi hade för stor av häromdagen då dottern skulle baka och det blev en platt kaka.

Sen köpte vi ett pussel och en pusselmatta. Visste inte att det fanns pusselmatta - en matta man har och lägger pusslet på så kan man rulla ihop om man behöver flytta på pusslet och jag har ju inte den platsen så att jag kan ha ett pussel liggandes tills det är klart så detta är ju en bra uppfinning. Min svägerska hade sånt och visade i somras. Så igår gjorde vi ramen och länge trodde vi att 1000 bitars pusslet var fel och bara hade 999 bitar :D

Och så hamnade lite annat smått i shoppingkorgen också - en ola-conny limpa!

Ja det blev en heldag och jag trodde jag skulle vara med död igår än vad jag blev och är idag men det kommer kanske och det var väl lite därför vi åkte i går - jag har resten av veckan att hämta mig på. Men idag blir det ny shopping. Dottern tittade på regnkläder en kappa men det fanns inte i hennes storlek. Lindex har haft en liknande så vi ska åka och kolla på den samtidigt så ska det handlas till tårtbak för imorgon fyller dotra 24 år.

Vi ska också på jysk och köpa dynbox, var där häromdagen och köpte en så jag har fått rensat och fått fin på min uteplats, där i ligger nu kolpåsar, krukor och annat och så har jag en hörna till med massa rat som vi säger i norr men som jag inte vill kasta men ska få plats i en dynbox och nu var dom nedsatta.

Jag och vovven har gått en kort runda - det är så varmt och man undrar hur länge det ska få hålla i sig - skönt är det onekligen när man kan sitta i skuggan men det blir inte mycket till motion för varken hund eller matte.

Så det är fullt upp. Men jag njuter och mår ändå helt ok, ja lite krämpor och smärta här och där men inte mer än vanligt och jag överlever.

Må gott

1 kommentar:

  1. Vad roligt med ett besök på Ullared
    Där kan man göra roliga fynd :-)
    Så din son älskar oxå att fiska, det gör min oxå Han kom hem i lördags efter en vecka på Lofoten med fiske :-)
    Bra present ni köpte :-)

    Kan tänka mig att vovven blev glad över dina leksaker o poolen :-)
    Den typen av räv finns även på ÖB billigt :-)

    Pusslar du mycket? Jag har inte pusslat på många år...

    Ha en fin onsdag!
    Kram ❤️☀️

    SvaraRadera