December

December

torsdag 31 juli 2014

Paus

Härligt med paus. Inte så varmt och inte så soligt. Just idag känns det perfekt. Kanske kan man få ta sig en go promenad idag.

Det har regnat på morgonkvisten och jag tittade på vädret igår och plockade undan dynor och annat tyg som hängt ute.

Sol och värme i all ära men det kan också bli lite för mycket. Man har ju annat som behövs göras men som man absolut inte kan fixa i värmen.

Städa!

Men jag fick skurat badrummet häromdagen med klorin - nöjd kände jag mig efteråt.

Och vi åkte och tog ett kvällsdopp i tisdags - kanske årets sista? Och det är ca 24-26 grader i vattnet och det kändes nästan varmare i vattnet än på land. Vovven simmar och simmar men vill nog ha sällskap i vattnet annars blir det nog inte så mycket av badandet för hans del. Han använder nya poolen till stor vattenskål och står med fötterna i den.

Igår vaknade jag, klädde på mig och åkte iväg. Spruta på G och så åkte jag för att köpa färskt bröd till dagens gemensamma frukost - och den infaller inte ofta men när dotter fyller år så blir det en sån och även när vi andra fyller.

24 år blev hon och det året var det också jättevarmt då hon föddes!

Sen på em blev det tårta och så åkte hon iväg för att äta middag ute med kompisar där den ena är ett par minuter yngre - ja vi låg på bb samtidigt och gick föräldrakursen ihop men vi har inte umgåtts vi föräldrar men barnen har genom åren lekt som barn och sen igen när dom blev äldre och började gymnasiet.

Jag och sonen åt kyckling och sallad - nu är det så jobbigt att ens tänka på mat och inspirationen är lika med noll så vad vi ska ha till dagens middag - inte en aning.

När jag plockat undan dynorna ute igår så tog jag och städade i köket, torkade golven och gjorde ordning en plats till vovven. Bordet har tidigare stått kloss an mot ett fönster men nu är det ett mellanrum mellan och där på golvet ligger en fäll som vovven ligger på. Här är han ur vägen och han verkar tycka mycket om den platsen.

Hallens golv fick också en släng av sleven.

Men jag var inte mig själv igår. Så otroligt trött och eländig kände jag mig och värken var värre - så det kom som ett brev på posten - efterdyningarna av måndagens shoppingresa till Ullared.

Och pussel - ja pusslade när jag var ung och bodde hemma men sen har jag väl inte pusslat mer än barn pussel på max 50 bitar :) men det är kul samtidigt som det är frustrerande för det är så många bitar och dom har samma färg och ...................... ja ni förstår. Pusslet här på bilden är det jag håller på med..



Dotterns tårta för året blev en marängsak med lemoncurd - som vi gjorde själva, mandelgrädde och jordgubbar och hallon.

Receptet kommer vi skriva in på min blogg för recept - dottern hittade det i Allas tidigare i vår. Och vi fick citronkräm över så vi ska göra kakan som Ernst gjorde förra veckan - behöver lite pistagenötter först.

Och ikväll kommer han igen :D

Det kom nyss en kort regnskur på 1-3 minuter - inte mycket. Björkar här och där ser man nu är lika gula som på hösten och det är inte någon kul känsla i juli. Men det är ju torrt och björkar dricker oerhörda mängder vatten så det är inte konstigt. Gräsmattan skulle ha klippts men jag avvaktar så slipper den också bli gul.

Semestern detta år har varit perfekt. Och dom här sista dagarna ska jag njuta av till fullo.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Det kom en lika kort regnskur här i Bokenäs oxå...
    Vi har hela gräsmattan full med Björklöv hösten kom "tidigt" iår ;-)
    Men man ska inte klaga tänk vadbra människor kommer må i höst med så mycket D-vitamin i kroppen :-)

    Visst behöver vi mellandagar :-)
    Vi har 23 grader i skuggan o ömsom sol ömsom moln o blåst. Sitter dock i bikini i solstolen Så jag klagar inte... :-)
    Mysig tradition att äta frukost tillsammams när någon fyller år :-)
    Tårtan lät god, ska hålla ögonen öppna efter receptet :-)

    Vi har 24-25 grader i havet på det djupa på ngn meters djup.. Härligt! Zingo badar gärna KUL att din vovve verkar gilla badet mer o mer :-)

    Hemma på stora balkongen tog vi en stor plastlåda som Zingo kunde bada tassarna i. Han Anv dock enbart till vattenskål ;-)
    Jag skulle vilja ha en hårdplastpool t honom men har inte hittat ngn än :-)

    Skön känsla att semestern varit bra!
    Jag klagar inte heller. Har haft det fint o maken har nästa V oxå. Vi åker dock hem i morgon. Lite att pyssla med hemma oxå + attmaken ska spela golftävling på lördag em o så ringde sonen o sa att han o sambon o Memphiskommer hem under helgen o det vill man ju intemissa ;-)
    Åker väl hit till stugan ngn el ngr nätter nästa vecka. Är ngr projekt som maken o min pappa inte orkade göra o värmen...
    Ha en fin dag!
    Kram ❤️

    SvaraRadera