December

December

söndag 20 juli 2014

Semester

Så härligt - det är semester igen i 2 hela veckor och vädret ska ju enligt säkra källor bli väldigt bra i alla fall nästkommande dagar.

Efter jobbet i fredags åkte jag och dottern iväg för att handla. Sonen skulle på sitt och jag lockade dottern att följa med genom att vi skulle äta något gott på kvällen till middag.

Så vi började på systemet. Känner att jag är lite trött på boxar och samma sorts vin i glaset så vi köpte lite flaskor istället. Blandade rött, vitt och rosé.

Sen stannade vi till vid en ny liten butik - en minisaluhall som inte har jättemycket för dom har en liten lokal där dom också fått in ett litet café men oliver, ost och små fyllda söta paprikor och champinjoner fick följa med hem.

Sen till ica och handla massa annat.



Det blev tapas och vinet hade jag i kylen redan - ett gott halvtorrt vin från Dr Loosen - Riesling som bara finns på flaska och jag drack detta till en bra middag på restaurang på förra semesterperioden i norr.

Så vi hade en trevlig kväll och firade att vi båda nu har semester!

Lördagen blev tidig. Fick ställa klockan för jag skulle vara på mötesplatsen klockan 10 och efter att ha packat ryggsäck med fika, smort in mig med solkräm och checkat av allt så kunde vi åka iväg jag och vovven.

Sen väntade en härlig skön promenad runt en liten sjö och vi gick intill vattnet mest hela tiden och hundarna kunde bada flera gånger på promenaden och det gjorde även några av oss människor också. Dock inte jag trots att jag hade med mig badkläder men det var så mycket broms så jag ville inte locka dom till mig mer än nödvändigt men på ett ställe var det långgrunt och vi kunde gå en bra bit ut i vattnet jag och vovven och det var absolut inte kallt.

Och det är så trevligt och kul att se hur min hund tycker detta nu är så kul och svansen viftas på mest hela tiden och inte är han osäker och vill gruffa på någon heller längre. Andra har sina hundar lösa men jag vill inte göra det då han fortfarande är osäker och skulle han bli skrämd så springer han nog bara iväg utan att tänka på vart han ska och är. Men med långlina och flexi går det bra.

En tripp på dryga 2 timmar blev det och jag hittade även kantareller till kompisarnas förtret. Dom bara fanns där en stor grupp stora gula och fina - jag gick sist så dom andra hade kunnat se dom så jag har inget samvete alls över att jag tog dom alla :D

Hemma sen så blev det solstolen efter en dusch och sen under parasollet och en lugn eftermiddag. Dotterns tur att ge sig iväg var det så jag och sonen grillade fläskfilé och åt med sallad sen så tillbringade jag kvällen med att lyssna på boken. Och väntade på att dottern skulle hämtas hem från tåget.

Och idag är det söndag och planen är att packa ryggsäcken, ta med svampkniven och badkläder och fika. Och ge mig av till den skog jag känner till bäst och se om det inte finns fler goda gula svampar där. Sen fika, bad och mys vid sjön. Dottern ska med och kanske kan jag även locka med sonen - vi får se. Han behöver ju inte leta svamp utan kan stanna vid stranden.

Så jag njuter fullt ut av mina första lediga dagar som hade varit lediga vilket fall som helst.

Må gott

1 kommentar:

  1. Vad mysigt att handla tillsammans o sen äta och dricka gott. Precis som semestern ska vara :-)

    Kul att han gilla promenaderna o bad nu jycken. Vilka framsteg ni gör :-)
    Kantareller är ju aldrig fel!!! Perfekt att du fick dem :-D
    Maken gick till svampstälkwt här på kusten men de var ngr förtorkade stackare.. De behöver regna gör att de ska komma nya kantareller här...

    Ha en finfin semester ❤️☀️☀️☀️☀️
    Kram ❤️

    SvaraRadera