December

December

torsdag 5 juni 2014

Positivt tänkande



Hur ska man kunna vara helt positiv varje dag i alla lägen - det går ju bara inte. Att varje dag skriva 3 positiva saker är inte helt enkelt. Jag funderar rätt mycket på både ditt och datt och allt och inget.

Och det är bra mycket lättare att skriva 3 negativa saker eller fler varje dag än tvärtom.

Jag vet en som skulle tycka att jag bara är negativ - men så lite hen känner mig.

Det är torsdag och denna veckas sista arbetsdag även om jag kommer fixa en sak i morgon också men det kan jag göra hemifrån på 10 minuter.

Jag sov länge och kunde sova trots att jag hörde att man körde lövblås i området. Och jag undrade om jag drömt om en sak som jag hörde på tv - ja min tv står ju på hela natten. Brukar ha den på timer men den sista tiden har jag glömt det varje kväll så den står där svagt i bakgrunden och jag sover bättre med den på än utan av någon anledning. Tvärs emot expertis som säger att det ska vara mörkt och tyst. Jag har ljus - inga persienner och ljud.

Men jag var tvungen att söka på svt om det var sant och det var det. Jag hörde om någon som hade ME - en kille som berättade hur svårt det var att få rätt hjälp från sitt landsting. Örebro om jag inte är fel ute - har ju sett reportaget på webben idag och redan glömt.

Har fått några små yrselattacker igår och idag. Och nyss fick jag också rejält sockerfall här på jobbet så svetten lackar och jag känner mig helt matt och minnet är inte riktigt med heller - har svårt att fokusera känner jag.

Det värsta med sockerfallen är att jag inte får någon förvarning - dom bara dyker upp hastigt. Jag är inte ens hungrig så att stoppa i sig en macka är ju inte helt lätt i dom lägena och jag hade inget druvsocker med mig till jobbet - det ligger hemma i jackan.

Och nu fryser jag istället.

Hade tänkt fakturera idag men får nog vänta med det tills nästa vecka så jag är mer klar i huvudet - förhoppningsvis.

Igår hämtade jag dottern efter hennes jobb och vi gick och handlade. Köpte entrecote för 79:- kilot och den var på närmare 2 så det blev flera middagar av denna bit. Först igår och sen 2 middagar till i skivor och sen strimlade jag så det blir till en wokmiddag. Lövbiff och köttfärs köpte vi också så det blev 2 middagar var av detta i frysen. Ena köttet var svenskt, det andra tyskt och det tredje - ingen aning.

Men som jag sagt förr - i min värld får plånboken styra, inte landet.



Efter maten fick vi åka iväg igen för dottern behövde fylla på sitt busskort och det gjorde vi på ica och fick köpt glass - halv liter för 5:- så två askar fick det bli mer fick man ju inte köpa och så köpte vi grönsaksplåt för grillen som var på kortpris. Perfekt även till fisk för det är ju inte lätt att grilla fisk på galler - det fastnar och har sig men det kommer nog bli bra detta.

Hemma sen så blev det inte så mycket mer. Jo vi fikade glassen och den var god - jag tog den i strut medan ungdomarna åt i skål och den hade tinat perfekt tills jag kom hem för jag gick en runda med vovven också. Han fick bestämma vid alla vägskäl och hur lång rundan blev. Ibland är det skönt att lämna över besluten till någon annan.

Soffan fick det bli sen och så kom jag tidigt i säng. Det var inte så mycket att se på tv - som vanligt.

Så jag har sovit många timmar i natt och det var behövligt. Har varit mycket för kroppen det sista även om jag själv inte tycker det men jag lär mig aldrig att jag inte är som förr. Lite blemma på tungan och tunga onda armar.

Helgen har ett bokat inslag - hundpromenad på lördag men i övrig inget annat och jag ska ha det så. Låta dagarna komma som dom vill. Har aldrig varit iväg och friat någon nationaldag tidigare så varför göra det nu.

Lugn hemmahelg får det bli och kanske skiner även solen på oss så pass att man kan vara ute i stolen i solen.

Idag är det kvavt, mulet och lite åskgrått på sina ställen och kanske är det också därför jag känner i huvudet extra idag.

Och dottern jobbar så hon ska hämtas i kväll och jag och sonen ska äta lax på något sätt och potatis eller ska jag göra en pastasås - hm - jag får kolla med sonen vad han vill.

Må gott

1 kommentar:

  1. Den glassen lät väldigt god :-)

    Visst är det enklare att se 3 negativa saker än 3 positiva men man får försöka se ngt positivt med varje dag för annars blir man nog deprimerad :-)

    Hoppas du får en riktigt bra Nationaldag i solen. Ja här hos mig skiner solen iaf :-)

    Kram

    SvaraRadera