December

December

fredag 6 juni 2014

Du gamla, du fria



Sovmorgon och idag fick jag sova utan att vakna av någon form av arbete utanför mitt fönster - så skönt.

Har precis lagt 30 minuter på att jobba hemifrån och fått skickat in ett mail med deltagare i en tävling.

Vädret är väl typiskt svenskt idag - dagen till ära, mulet, lite sol, kanske regn och inte så där jättevarmt.

Men det passar mig bra idag. Tänkte jag skulle ta tag i ett syprojekt. Sy upp dotterns klänningar - 2 till antalet som är väldans långa och nu har vi också tvättat dom innan ifall dom skulle krympa.

Igår fick jag lagat sonens byxor som fått en reva i skrevet - så glad jag är över att den är lagad min lilla symaskin.

Vi åt en god middag som jag improviserade fram. Lax och en sås på grädde, fransk senap, vitt vin och kryddor. Laxen skar jag i mindre bitar och så fick den bli varm och klar i såsen och så pasta till detta. Riktigt god blev såsen.

Innan jag åkte hem från jobbet åkte jag för att köpa en ny lampa till badrumsspegeln och jag höll på baxna där jag stod i lampaffären - 119:- kronor för en lampa. Inte undra på att dom inte fanns på ica men väl där fanns det glass kvar för 5 kronor asken som fick följa med hem.

Sen tillbringade jag kvällen i soffan så trött men fick hålla mig vaken för att kunna hämta dottern.

Och vilket oväder som vi fick - igen! 4:e åskovädret som dragit över mitt hem på bara några veckor. Och inte dåligt som det smällde heller.

I skrivande stund blir det nog ändring i planen - dottern ska iväg och då blir det ingen uppnålning av klänning. Sonen ska också på vift fast senare i dag.

Och jag ska fundera ut dagens middag - inte en aning just nu - har för mycket att välja ur frysen. Tror det får bli lövbiff kanske.

Finns det någon speciell maträtt man ska äta på nationaldagen? Tycker ändå att vi har fel dag att fira den på - vi svenskar tycker nog bland gemneman att midsommar vore mycket bättre dag - då firar vi på svenskars vis med flaggor, stänger, sommarblommor, kransar, sill, potatis och gräddfil med gräslök, jordgubbar. Denna dag känns trist.

Men det är ju gott att vara ledig.

Må Gott














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar