December

December

tisdag 3 juni 2014

På en helt vanlig tisdag.



En ny dag att vakna upp till. Och inte vaknar man till fågelsång utan till kofot och sågande ljud. Fast det var bättre än taktvätt.

Sitter som vanligt i mitt kök och altandörren är öppen men det är en tyst känsla över nejden. Det ska vankas regn sa dom på vädret nyss men än är det sol och tur det för mina dynor ligger ute.

Fil och mussli med kanel till frukost och en kopp te som jag sippar på. Citron. Sa till sonen igår när han berättat att han var och åt på ett ställe i Gbg och som granne hade dom en engelsk butik med te och annat - och jag tyckte att han kunde gått in och köpt lite till mig - vilken sort då???? blev svaret. Men nästa gång kanske.

Så det var bara jag och dottern hemma till middagen. Kyckling stekt i ugn och klyftpotatis och grönsaker. Gott och härligt att komma hem och sätta sig vid dukat bord.

Sen fick jag övertalat henne att följa med upp till ett av spåren intill en sjö och gå och det var en skön promenad som först går genom trollskog och sen kommer man så att man ser sjön och det glittrade vackert och så gick vi ner till strandkanten och vovven gick ut ända tills vattnet nådde magen - det tar sig.......

Sen åkte vi förbi ica för att köpa glass - himmelsk röra blev det och mjölk och fil. Och sonen var hemma när vi kom hem så vi fikade glass ihop. Trevligt med en pratstund och sen gick dom till sina rum och jag satte på boken - den är sååååå bra, och började skala färskpotatis - går lätt då jag har en sån potatisskalare.

Och sen fick den koka och så har den under natten stått i dressing och ska pimpas upp med lite lök och sparris idag till en fransk potatissallad. Och till detta blir det fläskfilé. Tänkte först att den skulle bli dubbelmarinerad men då skulle jag ha gjort den också igår och så långt tänkte jag inte.

Så varför denna goa middag så här mitt i veckan - en helt vanlig tisdag - jo bara för att man kan. Varför ska man äta vissa saker på vissa dagar? Detta kan väl kanske kallas helgmat men ibland är vi ju inte samlade på helgen och det går lika bra att äta pannkaka till söndagsmiddag.

Sen är det väl alltid trevligt med guldkant på vardagstillvaron.

Sitter också och ler för mig själv för vovven ligger i solen i stolen med armstödet som stöd för nosen ligger han där och blundar och mår gott. Så skönt att se när han för lite mer än ett halvår sen stod i en hägn med inte så mjuka underlag.

Ska ta med mig koppen ut och göra honom sällskap i andra stolen en stund. För sen är det nog för sent.

Må Gott

3 kommentarer:

  1. Den boken tänkte jag läsa när jag läst klart den jag håller på med. Franska potatis sallad är så gott, så det får det nog bli här också en dag snart. Visst kan man äta vilken mat som helst vilken dag som helst! Guldkanter får man inte för många av! Ha det bra, vännen! Kram. <3

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt han har det vovven :-)
    Vilket lyft för honom & vilket lyft för dig att ha honom ❤

    Låter som om ni kommer att få en riktigt god middag idag :-)
    Mysigt att gå en promenad tsm med dottern & vovven :-)

    Det har mörknat över taken här & jag tror på regn...
    Ha en riktigt härlig dag!
    kram ❤

    SvaraRadera
  3. Det måste ha varit The English Shop på Plantagegatan, den butiken är helt klart värt ett besök! Där finns allt möjligt, både sånt man äter och annat. Guldkant är inte fel :-) Hoppas du har en fin dag! Kramar! ♥

    SvaraRadera