December

December

måndag 2 juni 2014

Fin måndag

Foto: Tur vi grillade till lunchen. Bättre väderlek då än åska, hagel och regn.

Nu har vi på bara några veckor haft rejäla åskoväder precis ovanför oss och det blev lite lättare att andas efteråt.

Körde dottern till jobbet och så skulle jag och vovven gå en runda men det var jobbigt direkt och svettigt och kvavt och vovven var inte heller så intresserad av att gå så vi gick hem istället och jag la mig i sängen och tittade på morden i midsomer - riktigt gammalt avsnitt och väntade på att ev somna men jag höll mig vaken.

Mitt på dagen grillade vi lunch - korv med bröd och då kunde man inte ana att det skulle bli hagel, blixt och dunder.

Sen åt vi rester jag och sonen och så la jag mig igen. Kände mig så urbota trött och energilös och lyssnade på boken men märkte att jag dåsade iväg och stängde av och sov till sonen kom och väckte mig för att jag skulle vakna för att hämta hem dottern.

Och så avslutade vi söndagen med efterrätt. Det blev citronfromage och så hackade vi apelsinchoklad över. Mumsigt. Och så somnade jag gott och har sovit gott hela natten och så vaknar man till oljud.

Förra året målade man husen som jag bor i, nu är det resten av omgivningen och det jag vaknar till är taktvättarna. Men det är väldigt mycket mer effektivt i år - tror dom har tagit andra firmor för det är snickare, målare och taktvättare här samtidigt. Förra året var dom aldrig här samtidigt och så gick det veckor mellan så i den här takten är dom snart klara.

Solen skiner från en klarblå himmel idag också och det kommer bli varmt. Jag har redan varit iväg och kört sonen till af och hem - det tog en kvart och kunnat känna av det hela.

Ny arbetsvecka och även denna kort.

Jag har ju oftast alltid altandörren öppen i köket när det är sånt här väder. Dynorna till utemöblerna ligger i en hög i köket och en fick jag gå ut med nyss - och lägga i stolen i solen till vovven. Han har hittat en favoritplats. Ska också sätta mig där en stund nu med en kopp kaffe och njuta innan det är dax att åka till jobbet.

Och dagens middag då - ja kyckling har jag sagt i flera dagar nu så det får det bli idag.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar