December

December

måndag 5 maj 2014

Vardag igen

Så blev det måndag igen och vardag och en helt vanlig vecka utan någon som helst klämdag eller annan ledighet.

Men så skönt det har varit att fått vara ledig dom här dagarna. Kände i morse att jag var nöjd med att ändå gå till jobbet idag.

Började dagen med att gå en promenad i naturreservatet före frukost - vi var ute i nästan en timme och det var skönt och varmare än igår och dagen innan samma tid.

Men det ska bli mulet och regnrusk men än så länge är vi långt från sånt väder men naturen behöver regnet.

Igår satt jag ute i trädgården och läste ut boken jag - inte lyssnade på - utan läste. Att sitta ute går bättre än att sitta inomhus och läsa. Det var en av böckerna i en serie av Katerina Janouch om barnmorskan Cecilia Lund - relationer och lite spänning också. Jag kunde lyssna på den första av böckerna sen kom det flera som inte är inlästa och så har jag de två senaste - tror jag som ljudbok. Gillar den här serien så jag kan rekommendera dessa men börja från början för det följer varandra i tid och personer.

Tigerkvinnan (pocket)

Så igår tog jag det lugnt och vovven med - två långa promenader i skog och mark i två dagar i rad innan gjorde att han också var lite slö men sen tog sonen honom på en promenad medan jag och dottern gick på yoga - men det var inget bra pass igår. Jag hade ont i höger axel och arm och kände mig muskelsvag samtidigt som ryggen nästan låste sig en gång men det gick bra.

Hämtade dottern på jobbet vid 2 och vi åkte och handlade mjölk och tomater och något till middag, Först på ica men dom hade inget roligt på den lilla butiken men så tog vi Lidl och där köpte vi lövbiff som var nedsatt 30% pga kort datum - den skulle gå ut imorgon och var absolut inget fel på så med lite gorgonzola och pasta blev det en god middag. Idag blir det samma för det blev så mycket över. Fast idag tar vi nog ris till.

Dagen igår blev ju väldigt lång och jag var jättetrött efter yogan. Hade ju varit vaken sen tidigt då jag körde dottern till jobbet där innan 7 och sen gick jag en kort runda runt området och frös. La mig i sängen men somnade inte så efter någon timme gick jag upp.

Tvättade och färgade ett överkast som varit vitt och grått i kamoflagemönster, nu är det svart med svartare mönster och några vita solkiga handdukar fick följa med. Blev riktigt bra.

Så kontentan - nöjd med helgen, mycket vila och utevistelse.

Tänkte när jag gick i det vackra naturreservatet nu på morgonen - varför tog jag inte frukost med mig men trodde det kunde vara kyligare än vad det var men annars är det ju ett otroligt skönt sätt att börja dagen med en härlig promenad och sätta sig på en sten vid vattnet och hämta energi.

Men det blev gott med frukost hemma och en go dusch innan jag tog med mig lånestolarna jag hade hemma och äntligen fick kört tillbaka hit till jobbet men jag fick hjälp av sonen och då går det mycket lättare.

Han är iväg och dottern är ledig idag och jag satte henne i jobb - dammsuga :D

Lämnade min plats - stolen i solen en stund igår och det fanns en annan som tyckte det är perfekt ställe.



Må gott

2 kommentarer:

  1. Så gott han har det i solstolen di minste prins ;-)

    Låter som du haft en bra start på dagen & börjar det bra så har säkert resten av dagen varit riktigt bra oxå.. hoppas jag :-)

    Vad bra att du satte sonen i arbete.. ;-)

    Ha en fin kväll!
    kram

    SvaraRadera
  2. Kikar in för en vårhälsning ♥
    Kram Lollo

    SvaraRadera