December

December

torsdag 1 maj 2014

1 maj



Hejsan svejsan!

En röd dag - känns som söndag men det är torsdag och så gött det är att veta att det är många fler dagar kvar av min ledighet. Det behöver jag!

Ute ser det ut som det gjorde i helgen, sol, blå himmel, ser otroligt gott ut men det är kyligt och vinden gör det inte bättre. Klart det är skönt ute idag också men då får man klä på sig och inte sitta i linne och shorts.



Igår lämnade jag jobbet klockan 15:00 och åkte för att hämta dottern på sitt jobb, därifrån åkte vi på affären och handlade lite, dottern skulle iväg på grillfest och behövde handla till detta. Jag kände där och då att jag hade ont i ryggen upp mot nacken och ner i benen. Kände mig helt slut.

Hemma fikade vi goa bullar vi köpte och löste lite korsord ihop och dottern gjorde pastasallad. Sen gick hon in i duschen och jag la mig under täcket i sängen och sen var det i stort sett där jag tillbringade hela kvällen igår - från 5 tiden och framåt. Så trött! Var bara uppe för att äta lite.

Sonen var inne i stan med kompisar och kom hem vid 1-tiden. Dom hade varit på olika pubar och de är ett gäng och hade haft trevligt.

Vaknade till vid 5 och såg att dottern skickat sms att hon sov över där hon var på grillfest - och hon är inte så långt hemifrån.

Och min natt har varit lite hackig men jag har somnat om och vaknade mer till liv vid 9 idag.



Jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte orkat ta mig iväg på för att demonstrera. Har aldrig gjort det förr heller men visst borde man demonstrera mot en hel del.

Jag vill demonstrera mot ME och fibro och annat smått och gått som är ett elände för oss som drabbas och som ställer hela livet på ända.

Sen finns det givetvis mycket annat hemskt man kan drabbas av som också kan betecknas som värre ALS tex eller som jag sett på Tv denna vecka om demens som drabbat unga människor. I det perspektivet kan jag knappt känna - hade ändå tur.

Man dör ju inte av mina åkommor men dom är för den delen inte acceptabla och många känner sig som om man vore död för man kan ju inte leva som man vill eller har gjort.



Nä det gäller att hänga kvar och försöka leva det liv man kan.

Min frukost med macka och te är avslutad och kaffe har jag nu i koppen. Törs knappt känna efter i kroppen men den är inte riktigt med mig idag heller. Det är ryggen som känns svag och ond.

Ska sätta på boken och plocka ur och i diskmaskinen. Sen ska jag klä på mig för utevistelse och ta vovven med mig ut på en härlig promenad för det är ju trots kylan en soligt härlig dag och jag ska vara tacksam över att vi har det även om det är kyligt för det hade kunnat vara värre med regn och slöblask.

Såg bilder hemifrån på fb från valborgsfirandet och kan tänka mig att man stod nära elden för att få värme.

Själv hade jag inte någon längtan efter att åka iväg till den eld vi har i byn. Varken innan jag kraschade eller efter. Det var skönt att inte göra något, inte titta på något utan bara vila.

Må gott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar