December

December

söndag 13 april 2014

Nu är helgen över



Vi går in i påskveckan inser jag - ingen yoga på lääänge och dagens pass blev perfekt - kände mig så full av energi och lust - älskar såna här dagar.

I morse sen vi suttit i köket och morgon pratat lite jag och dottern gick vi och la oss i våra sängar, jag tog fram lampan - en golvlampa för att få ljus och tänkte att jag skulle läsa lite i boken som jag lånat - orange is the new black men jag orkade inte och somnade istället. Och sov ca 2 timmar - så skönt. Dottern hade gjort detsamma och det som väckte mig var sonens väckarklocka vid 10.

Då var jag hungrig igen så upp och äta - kalla fläskbitar - det knaperstekta som jag åt i fredags och kaffe - lchf! :D

Dottern tog en macka och tittade på mig och skakade mest på huvudet. Vovven tittade också på mig med stora ögon, gick runt bordet och luktade - det luktade tydligen väldigt underbart.

Han fick sen några bitar och han ska sitta och titta på mig innan jag ger honom och säger varsågod. Och ofta tittar han ju på handen men inte idag - han stirrade stint mig i ögonen som liksom sa - ge mig matte, ge mig.

Har också klippt hans klor och jag gillar inte att klippa - rädd att det ska klippas i pulpan, förra jycken hade svarta klor och där kunde man ju inte se alls och trots att jag har en bra tång med ett skydd som gör att man inte kan klippa för mycket undvek jag det så ofta jag kunde och han klippte klorna när han trimmades. Nu blir det inte sån pälsvård på vovven men han har ljusa klor fast det är lite nervöst i alla fall. Så vi satte oss i köket på golvet intill fönstret jag och dottern. Och så klippte jag och det gick hur bra som helst. Inget blod och inget ryck i tass utan han var omedveten om vad jag gjorde och det är man ju glad och tacksam för - man vet ju inte hur det har varit förr. Vissa hundar är ju livrädda för klotången.

Och vad har jag roat mig med sen då denna dag. Ja i ugnen så skötte sig den gafflade grisen sig perfekt och jag gjorde tomatsåsen som man sen ska pensla med sista timmen och ha på köttet vid servering. Och så har jag bakat - egna hamburgerbröd till PP och matbröd när jag ändå höll på. Det sista fick kalljäsas och när hamburgerbrödet hade sista jäsningen åkte jag och dottern på affären för att köpa grönsaker - coleslaw är ju gott till och rödlök och inget av detta fanns hemma och mjölken skulle också behövas fyllas på med. Så medan dottern gjorde sig klar - inte som mig - drog fingrarna genom håret, satte upp tofsen på nytt och på med kläder - nä hon är mer noga :D så gick jag en kortis med vovven.

När vi sen kom hem var köttet klart och gräddning av bröd gällde. Jo just - jag hade också en gryta på gång. Nötkött, vin, purjo, palsternacka, morot och kryddor har stått och puttra halva dagen också på låg värme. Och det finns mycket kvar av dagens middag så den blir det i morgon med, sen grytan på tisdag och på onsdag - ja något ur frysen - kyckling kanske.

Sen på torsdag kommer det in pengar på kontot och kanske påskar vi till det lite i matväg.

Matbrödet blev morotsbröd i form av tekakor typ. Enkla att göra och goda att äta

Söndagar innebär ju också efterrätt och idag blev det glasspinnar - magnum mini men jag har inte tagit någon - det ilar hemskt i en av mina tänder - den som det brukar ila i men nu var det väldigt länge sen sist. Och det är nog en av den värsta smärtan man kan ha. Så jag har varit och duttat med tandkräm halva dagen. Använder Sensodyn Repair - dyr som skam men bra och jag har väl fuskat kanske på just den tandhalsen - är lite sårig i tandköttet där också.

På yogan var det idag en ny deltagare och först kände jag inte igen henne men hon kände igen mig. Hon var på dotterns skola när hon gick i 1 - 3 där någonstans. Och var då i den åldern dottern är nu men dottern kände också igen henne åren till trots, hon kommer ihåg att alla tjejer gillade henne för hon var ung och så fick dom pilla i hennes hår, göra frisyrer och kamma och ha sig - vilket hon tyckte var underbart. Kul var det i alla fall att träffa henne vilket jag gjort under åren men också att dom kände igen varandra. Sonen kommer också ihåg henne.

Idag är hon inte alls i skolvärlden utan arbetar med förståndshandikappade.

Inget Annika Bengtsson idag men milleniumtriologin på engelska men jag vet inte om det lockar faktiskt. Har läst alla böcker och dom var väldigt bra, sett de svenska filmerna som var ok men att se dom igen på engelska - nä jag tror jag avstår faktiskt och kanske tittar på akuten som handlar om engelskt sjukhus - dokumentärt verklighet.

Och i morgon är det måndag igen. Sonen ska iväg vid 12 och jag brukar köra honom till tåget och samtidigt åka till jobbet. Och dottern jobbar inte förrän till helgen - påsken så hon får äran att ta hand om vovven och hans promenad.

Gott med kortvecka både denna och nästa men jag har min stickträff mest i huvudet som ska ske på tisdag nästa vecka. Ska låna stolar från jobbet, en termos också, sen fixa med belysning så vi kan se vad vi håller på med.

Planerar också fikat - vill att det ska ha med mitt jämtländska arv att göra så det kommer att serveras tunnbröd och messmör, kanske småkakor som heter jämtlandskakor också - tur att det är påsk och långledigt innan.  Kanske gör jag slaft som är ett bröd man steker i stekpannan också. Är ju faktiskt stolt över mitt ursprung och säger ju - åka hem - när jag åker till jämtland vilket jag också räknar ner till att jag ska göra till midsommar.

Fagert är landet som blev vår lott och arvedel................ jämtlandssången.



Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar