December

December

söndag 13 april 2014

Alldeles för tidigt.



Klockan är 8 på morgonen. Jag sitter med en kopp te. I duschen står dottern!!!! - lite av mitt fel för jag har rumsterat om i grytskåpet. Vaknade tidigt - kunde inte somna om och tänkte att då kliver jag upp och förbereder middagen.

För en timme sedan tog jag fram lergrytan och la i vatten men sen när det fått ligga där insåg jag att köttbiten med ben är för stor så in i skåpet och rumstera om - och det låter rejält när man är i ett grytskåp så här tidigt på morgonen - men jag har en gammal oval svart gryta där köttbiten nu fick plats.

Den står i ugnen nu och kommer få göra ända tills middagstid. Men jag ska också göra en vanlig köttgryta för jag har tagit upp grytbitar av nöt också. Och en gryta blir så god om den sen får stå ett dygn.

Och i frysen har jag sen igår 5 påsar med 20 köttbullar i varje och 1 påse med 10 köttbullar. Så här trillades det igår.

2 lasagnemiddagar har jag också i frysen och lasagne blev det till middag igår. Nöjd jag känner mig.

Men jag var också mör igår efter att ha stått mycket i köket men också för att jag en härlig långpromenad igår genom ett vackert landskap där jag gick förr mycket då jag bodde i huset. Det är så vackert intill ån och fullt med vitsippor.

Förr fick man hoppa över en bäck men nu hade man byggt en spång över och jag var ute i 2 timmar.

Och när jag kom hem var jag full med energi. Kaffe blev det först och sen badrum och jag fick leka rörmockare och skruva isär vattenlåset och där fanns det mycket äckligt att ta bort och nu rinner vattnet ner igenom istället för att sakta lämna spår i tvättstället.

Och sen blev det skurat också - badrummet, hall och kök dammsugat och torkat.

Pust - helt slut igår men som sagt väldigt nöjd också.

Idag vet jag inte riktigt vad som ska stå på schemat - jag tänker lägga mig igen efter detta och det gör förmodligen dottern också - hon har ont i magen - den där tiden i månaden - så därför är hon uppe så här tidigt och duschar.

Just nu är det inget regn men det kom igår på eftermiddagen och höll i sig hela kvällen. Inte ett skvatt att se på tv'n så jag höll mig i köket och lyssnade på boken tills jag la mig vid 9. Så trista program när det är helg men på måndag klockan 10 ska en deckare börja som verkar bra - också en himla dålig tid. Varför inte visa det en lördag klockan 8 istället.

Inte heller i fredags fanns något som lockade så det är tur man är bokmal.

Ska nog ta och lyssna lite på boken i sängen nu.

Må gott

1 kommentar:

  1. Oj vilket storkok du gjort. :-) Skönt med lite att välja på i frysen.
    Härligt med nyskurat badrum också.
    Ha en fin eftermiddag.
    Kram
















    SvaraRadera