December

December

lördag 12 april 2014

Innan regnet kommer



Ännu är det inte något regn men det är gråmulet och solen gör ett försök men kommer nog inte att lyckas så bra idag och jag ska gå ut på en långpromenad snart med vovven.

För det blir rusk senare i eftermiddag har man lovat!

Så jag ska komma ihåg att ta in mattor som nu hängt ute länge och fått vädra igenom sig - ja dom har även blivit tvättade av himlen själv - säkert då fulla med både pollen och annat men dammet från inomhusmiljön - ja den är väl borta i alla fall.

Det blev inge fest för dottern - kompisarna kände sig snuviga och även hon som dom ställde in - bra och smart!

Sonen var dock iväg och kom hem vid halv 4 - då hade jag varit vaken en stund tänkte tanken att han kanske ringer snart för tåget inte gå eller nåt.. Men jag kunde inte märka på honom att han varit på fest och då hade jag kört honom och en kompis till systemet innan och det känns skönt - hade varit jobbigare om han kommit hem väldigt berusad för man läser ju så mycket om allt elände som händer men jag har uppfostrat en skötsam son :D

En son som inte gillar att tappa kontrollen genom berusning men kan njuta av öl men inte vilken som helst utan det ska vara en god sådan. Han har aldrig tillhört dom som går in på systemet och köper ett lock av den billigaste bara för alkoholen. Nej han väljer noga bland olika sorter. Precis som dottern har lärt sig att uppskatta ett gott vin och inte heller köper något som är billigt - det ska vara gott också - ha lite klass. Inget sött slisk för billig peng. Så jag är här en stolt mor men dom har ju också vetskap om vad alkohol kan ställa till med.

Så efter jobbet igår hämtade jag henne och sonen. När han var avsläppt åkte vi på ett ica för att se om dom där hade paltbrödet men som jag anade fanns det inte där men det var den ica som hade bra pris på svensk köttfärs så det blev det köpt - så jag ska trilla massor av köttbullar idag.

Men största ica hade palten och dottern fick köpt tröstgott - chips och dipp. Och jag stekte mitt fläsk, gjorde min bechamel och fick min goa palt. Dottern nästan rös av tanken att stoppa dylikt i munnen - blod!

Foto: Fy, usch, blä och aldrig i livet sa dottern om min middag idag - Tunnbrödpalt i vit sås med knaprigt sidfläsk - mums sa jag.

Kan väl hålla med om att det kanske inte ser så aptitligt ut men det är gott och jag la ju ut detta på fb och mina vänner hemifrån kunde ju bara hålla med - GOTT.

Dottern hon åt pyttipanna!

Sen gjorde jag en form lasagne. Hade gorgonzola i såsen - tycker det är gott ihop med greve så det blir gott att ha i frysen.

Natten har varit lite kass - först för att man inte kan somna förrän sonen kommit hem ordentligt. Sen vaknade jag igen vid 7, somnade om efter någon timme och hörde sen långt bort och inte inom mitt - fatta att det ringer - område men mobilen gick igång vid halv 10 - och hade stått på i nästan 10 minuter när jag stängde av - men det är inte en vanlig alarm utan en stilla melodi med vatten och dylikt. Men jag var just där och då helt utslagen.

Men nu efter frukost, kaffe och melodikryss är jag redo för dagen! Det inbillar jag mig i alla fall - egentligen skulle jag nog kunna gå och lägga mig men nope - ut är det som gäller.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar