December

December

lördag 19 april 2014

KvittergökNär det fortfarande är mörkt ute - klockan 4 på morgonen sätter trasten igång med sin sång - hälsar väl gryningen välkommen förmodar jag men det har en stark röst den lille rackarn.

Själv låg jag i sängen igen efter att ha varit ute och kört bil halv 4. Sonen ringde mig kvart över 3 och berättade att han tänkt fel - jag hade sagt till honom när jag körde honom till sin kompis att tågen går väl som en söndag idag - långfredag.

Och när han satt där hos kompisen så tänkte han inte på söndagstid - förståerligt och kom på det när han gick mot buss och tåg och så ringde han mig och självklart åker jag och hämtar honom precis som jag gör med hans syster även om gånger jag hämtar honom är väldigt få.

Men när jag kommer så ser jag tåget och han hade sett bussen också - det var tydligen inte så att man körde efter söndagstabellen ändå.

Lärdom - kolla alltid tidtabellerna!

Så när jag kom hem så kunde jag inte somna om och trasten har en del i detta och sen ringde dotterns klocka och då kände jag - ingen mening att ens försöka för jag ska ju upp snart igen.

Så nu sitter jag här i ottan och har ätit frukost. Soluppgången syns och det ser redan ut som om det kan bli en helt underbar dag. Klockan är strax efter 6 och dottern börjar 7 så vi ska åka om en liten stund.

Men sen när jag kommer hem ska jag lägga mig i sängen en stund till - 9:45 - ja då ska jag upp till melodikrysset.

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Förmiddagen var lugn och så satte jag mig på golvet i hallen framför städskåpet och skulle kolla i en back jag har där ifall det fanns en järnsåg och jag har tagit fram den backen förr och den här gången hände något.

Jag har ju tänkt att jag skulle måla om några möbler. Har en burk svart färg - oöppnad som jag haft stående och igår blev den öppen.

Av någon anledning som jag inte i min vildaste fantasi kan förstå hur det gick till och inte hörde jag något liten duns heller men kontenta - locket på färgburken hade gått upp och hela botten på städskåpet var täckt med svart färg.

Jag hade färg på byxorna och jag kände hur min temperatur gick upp och irritationen steg för varje sekund.

Att sen hålla på att torka upp en halv liter svart färg är inte lätt men TACK och lov så var den vattenlöslig men det var ju bråttom och jag skulle ju också iväg och köra dottern.

Men vi fick upp det med gemensamma krafter. Sonen tog det sista medan jag körde dottern och där i byn gick jag sen in på affären och köpte ny skurhink och mopp - den andra - ja den hade nu gjort sitt. Mer skurmedel blev det också men jag behövde inte göra något när jag kom hem.

Så det blev en black friday.

Soffan hamnade jag i sen en stund medan jag väntade på att sonen skulle bli klar och köras. Själv tog jag och vovven oss en riktigt skön lång promenad och jag hade tur - det regnade bara de första 10 minuterna.

Hemma igen så satte jag på boken i högtalarna i köket och tittade på mina blommor i köket och vips hade jag städat och torkat på fönsterbrädan, planterat om en blomma och donat och haft mig.

Sen hade jag velat gå och lägga mig men dottern skulle hämtas för kollegan var sjuk.

Men innan 22 så låg jag till sängs och somnade gott fram till sonen ringde. Så lite av god sömn fick jag.

Påskafton idag. Lammytterfilé ligger i marinad sen igår, mycket örter och vitlök. Dottern ska hämtas och jag ska samtidigt köpa kol till grillen och lite annat som vi saknar i kylen. Men sen efter 15:00 då ska lugnet infinna sig. Tända grillen, laga god mat, ta ett glas vin, njuta av solen och må gott.

Det blir nog en väldigt bra dag idag!

Må gott

1 kommentar: