December

December

söndag 20 april 2014

Sol och värme



Vilken härlig dag att vakna upp till, jag har sovit som en stock hela natten, la mig tidigt och har sovit länge. Behövde jag verkligen.

Solen skiner, det är varmt och skönt även i skuggan så denna dag bjuder på sol i stolen hela dagen förutom att jag ska köra dottern till jobbet och gå långpromenad med vovven men annars så.

Satt där i går också - kom ihåg att smörja in mig med solkräm - den är stark nu solen. Satt och löste korsord och drack kaffe i min stol med nya dynor - riktigt sköna är dom.

Så jag är nöjd med köpet.

Åkte vid 2 och hämtade hem dottern och så åkte vi och handlade på ica och fyllde på i skåpen. Köpte även fikabröd och annat inför tisdagens stickmöte här hemma hos mig.

Sen fikade vi i solen alla 3, gjorde sån där påskbakelse med rulltårta, grädde och persika. Sen satt vi en stund innan barnen försvann in till sitt, dottern ville vila hon var bra trött redan när jag hämtade henne och var inte överlycklig över att åka och handla.

Men jag behöver ju hjälpen så det gick ändå bra.

Sen när dom var inne i sitt så satte jag på boken i köket och började förbereda och laga middagen,

Sparris i lite kryddor och marinad, likaså majskolvar, gjorde en potatisgratäng, sallad och skar halloumi i skivor och dukade, plockade undan, fixade igång grillen och satte mig i solen med ett glas rött medan glöden blev rätt. Lammbitarna hade jag lagt i marinaden och jösses va gott det blev och va mätt vi blev och det är mat över tills idag. - bra för då blir det mer av vilan.



Med det finns en smolk - jag har nackspärr. Helt plötsligt igår så satt den där utan att jag kände vad jag gjorde och det är ömt i sidan bakom örat i muskeln som går från nacken och ner så jag är lite försiktig i mina rörelser nu.

Smorde in mig med liniment när jag gick och la mig och när jag klev upp kände jag inget men nu sitter den där igen. 

Gick också på mördarjakt igår kväll innan jag gick in för kvällen och på en gräsfläck måste det ha varit bb för mördarsniglar - där hade jag säkert 100 tals minismå sniglar men nu är dom ett minne blott - en del klippte jag och så blev det saltvatten över det hela också - så nu har jag i alla fall minimerat lite men det blir jakt nu varje dag så kanske jag kan hålla det lite mer stånget - kanske.

Nu är det också dags för en ny bok att lyssna på och denna gång blir det en gammal bekanting - kommisarie Lynnley


En ond liten handling av Elizabeth George - Katarina Ewerlöf läser så det kommer bli en riktigt god stund med denna ljudbok.

Dottern till en av Barbara Havers bästa vänner kidnappas och spåren leder till Italien. I ett försök att hitta flickan gör Havers ett övertramp och straffas med administrativ tjänst.

I stället reser Sir Thomas Lynley till den italienska staden Lucca för att bistå den lokala polisen i utredningen. Snart upptäcker Lynley att fallet har förgreningar långt upp i den italienska maktens korridorer.

Elizabeth George är en av världens mest lästa och älskade deckarförfattare. En ond liten handling är hennes artonde roman om Thomas Lynley och Barbara Havers.

Må fortsatt gott denna påsk



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar