December

December

tisdag 29 april 2014

Blåser i träna idag.



Gräsmattan såg bra vildvuxen ut igår men nu är den om inte som en golfbana men klippt i alla fall. När jag kom hem så sa sonen - "jag tänkte gå ut och klippa gräset" så kan du fixa i köket - det gäller att smida medans järnet är varmt men så blev det illavarslande när min handjagare till klippare kört på en sten och inte ville snurra runt sen - själva bladen tog i en plåt.

Men jag gick och hämtade en nyckel och ner i vårt låneförråd som finns och där fanns både handjagare och en elklippare - jag tog den senare och jösses så smidigt för den hade också en uppsamlare för gräset och stark så jag kunde klippa halva slänten i min trädgård - blev så bra så. Den är full med smultronblad och idag har vissa även börjat blomma så det är vitt och fint på sina ställen men längst ner så var det tuvigt med gräs.

Sen åt vi och satt ute, lasagne blev det. Gott och den fanns ju klar i frysen så det stod i ugnen och blev klar medan vi var ute i trädgården och höll på med gräset. Sonen tog hela gräsmattan och jag tog slänten och det skulle jag kanske inte ha gjort - för jag känner idag hur det värker extra i både armar och händer.

Idag känner jag mig också mer sliten och redan igår kväll kom blemman på tungan som säger - "du har inte vilat som du ska".

Sov länge, sen har jag suttit ute i solen och mått gott. Vovven får sonen ta hand om. Lite mer blåsigt idag men också mer av pollen. Jag har otroligt svidiga ögon idag trots droppar.

Och inte får jag vila ikväll. Vi ska ut och äta på jobbet och det kan man ju inte tacka nej till. Men det är ju bara imorgon kvar på denna arbetsvecka sen ska jag vila!

Valborg i morgon och det ska bli kyligare men jag ska inte åka iväg och titta på någon brasa eller liknande. Bara vara hemma och inte göra något. Dottern skulle iväg och säkerligen sonen också. Det ska inte bli lika varmt och skönt som dagarna som varit men uppehåll - kanske. Såg att man långt uppe i norr hade vaknat till 40 cm nysnö - fy attan men som dom sa dom som bor där - inget onormalt.

Men jag hoppas verkligen även om vi kommer få det kyligare att vi inte får snöblask.

Fast att kroppen sen också bråkar lite mer har ju helgen att tacka för men även vädret - omväxlingarna som är. Blåsten!

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar