December

December

tisdag 25 mars 2014

Våfflor, hjortron och grädde

Nu vänder det - det som hittills peakat uppåt - nu är det downhill som man kan vänta sig!

Eller inte.



Det är tyst i huset men jag hör fågelkvitter igenom rutan och solen gör sina försök även idag.

Och det är inte en vanlig dag - det är tisdag den 25 mars och idag för exakt 50 år sedan såg jag ljuset för första gången.

Herre min je - redan!

Känner mig som 28 plus - fast kroppen kan ju kännas som 100.

Min sista dag som 49 blev sådär. Så trött, så slut och trots detta så kunde jag inte somna, inte heller sen när jag fick mediciner i mig - låg vaken länge fast blundandes för ögonen gick inte att hålla öppna.

Men till sist somnade jag i alla fall och vaknade till liv vid 8. Låg kvar i sängen en stund och sen när jag kom ut i köket stod det en fin blomsterbukett på bordet ihop med ett kort och fin flaska rött.

Goa ungar.

Och allt i min favoritfärg - rött.

Är ledig från jobbet - har permision som det stod på fackets hemsida - man får vara ledig med betalt - utan att ta semester :D

Men det blir en dag i lugnets tecken - har inte lust, ork eller vilja till att slå på stort och ha en jättebaluns med folk som ska servas med kaffe och annat och då är det ju en annan som får springa omkring som en skållad råtta och det är inte min syn på en bra dag när man fyller år.

En sån dag vill jag ta det lugnt, ta dagen som den kommer, äta de självklara våfflorna med grädde och i år med nykokt hjortronsylt - som jag kokade igår på färska hjortron från frysen. Plockade i höstas och nerkörda med bil för att sen säljas på en parkering till mig - låter skumt :D

Och funderar faktiskt på om man skulle grilla kanske idag om solen fortsätter att visa sig - en premiär passande en dag som denna för jag har inte alls planerat någon middag än men det låter lockande.

Så mina goa vänner - hytter åt den som sa - vänner på en blogg är väl inte vänner - Så fel, så fel man kan ha.

Må gott

3 kommentarer:

  1. Våfflor är ju så gott ...med hjortron till är det extra lyxigt...mmmm så gott det lät....ska prova..hiih..
    Ta det lugnt och ta hand om dig vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  2. Va smarrigt det ser ut. :-) Det låter som en toppen födelsedag.
    Här kommer ännu ett GRATTIS!!

    Kram

    SvaraRadera
  3. STORT GRATTIS på DIN STORA DAG ❤

    Kram ❤

    SvaraRadera