December

December

måndag 24 mars 2014

Baksmälla




Måndag och jag hade gärna haft minst två söndagar till så att jag kunde vila mer. Känner mig helt slut idag. Vaknade strax efter 8 första gången och sen ringde klockan vid halv 10. Och både knopp och kropp är ur spel.

Så jag betalar idag för det jag har gjort. Långa promenader, bakat och lagat mat och mer promenader och jobb.

Alltså inte så mycket egentligen men fullt tillräckligt för att jag ska reagera negativt.

Det blev inte så mycket gjort igår. Jag putsade på silverskålen ett par gånger med 2 olika medel - den har nog inte sett en putstrasa på dom sista 20 åren eller mer - den är från 40-talet - ett vandringspris.

Hämtade hem dottern och en tårta som vi mumsade på. 5-bitars prinsesstårta som var alldeles nybakad och gratis :D - gratis är gott.

Låg och vilade i sängen efter en het dusch innan yogan och det var ett skönt pass.



Tänkte titta på Annika Bengtsson men kände att det inte var läge för det - var alldeles för trött för att kunna koncentrera mig så det fick bli god natt istället. Och natten har varit god - sovit gott och inte vaknat så kroppen har i alla fall tagit åt sig vilan men det är ju som man kan läsa om - ifall man gör det om ME - att det tar lång tid att återhämta sig efter ansträngning.

 Det mest utmärkande är postansträngningsskov (post-exertional relapse), vilket innebär att symtomkomplexet (speciellt malaise, utmattning, värk och mental dimma) ökar efter mental eller fysisk ansträngning och det tar flera dagar att återhämta sig

Men jag ska vara och är tacksam över att jag inte har den värsta graden och är totalt sängliggande.



Och ryggen är inte heller med mig - yogan igår hade mycket fokus på detta parti och det var riktigt skönt - behöver sträcka ut och mjuka upp men den vill inte riktigt ändå - den har kommit in i ett skov förmodligen och kommer gå över efter ett tag men det hjälper inte för stunden.

Har deligerat vovven till dottern idag som är ledig, sonen är på sitt och fick kliva upp lite tidigare idag för att få ett arbetsgivarintyg som han skulle fått igår på jobbet men som hans chef glömde så han skulle åka förbi med det idag. Sen när jag skulle köra honom till tåget så tog han tåget i centrum för vi åkte förbi veterinären och köpte kattfoder. 6 kg - 618:-.

Sen passade jag på att köpa mjölk och bröd också.

Vet inte riktigt vad vi ska äta till middag idag. Kanske blir det pizza. Har 3 dr oetker pizzor i frysen - som var på x-pris förra veckan - 10 kronor styck. Har ingen aning om dom är bra eller inte för vi brukar inte köpa såna men tänkte - kan ju kanske vara en god omväxling och framförallt -lättsamt.

På mitt skrivbord stod i morse en fil ljuslykta och väntade på mig. Goa arbetskamrater jag har.

Det blåser mindre idag och solen visar sig då och då men det är mest molnigt men det ser lovande ut mot slutet av veckan - enbart stora solar på kartan - kan ju hoppas att det stämmer då också - kanske kan det bli lite trädgårdsarbete då. Och igår hade jag nytt finfrämmande. En ekorre.


I morgon är jag ledig från jobbet och kan gå och skrota hela dagen om jag vill i myskläder. Vi ska äta våfflor med grädde och hjortronsylt - det är våffeldagen men också en annan stor dag.

Må gott





1 kommentar:

  1. Hej hej!! *vinkar*
    Tillbaka i bloggvärlden och försöker hitta mina "gamla" vänner.
    Kul om du kikar förbi hos mig :-)
    Kramar!!

    SvaraRadera