December

December

torsdag 27 mars 2014

Torsdag

Idag känns det i näsan som om det vore snö i luften - en lukt - en kylig sådan. Så den där rundan jag tänkte mig igår att jag skulle göra idag innan jobbet blev inte så lång. Spanjoren gillar inte detta men vi hade ju ändå tur för när jag klev upp vid 10 så regnade det och vi gick inte förrän närmare 12.

Men det ska bli fint väder i helgen. Vill gärna tro att dom har helt rätt metreologerna.

Igår efter jobbet så tog jag mig en promenad ihop med vovven och vi såg massa vitsippor - än var dom lite tufsiga eller hur man ska förklara det - dom såg sol och värmelängtande ut :D


Till helgen ska jag gå och se om jag kan se blåsipporna också.


 Nya kopplet är jag så nöjd med - det är lite längre än det förra - som var gult och det är bra då jag sätter det runt midjan.

Dottern jobbade igår och sonen blev hämtad av pappan medan vi var ute och gick, pappan har köpt en ny dator och behövde hjälp så när jag sen lämnade hemmet för att åka på yoga så blev vovven lämnad hemma men det går väldigt bra, vet inte riktigt om han sover eller är orolig och vaken men han har bara 1 rum att vara i - vardagsrummet som också är mitt sovrum så jag tror han ligger i sängen.

Sonen kom strax efter så det var ingen lång stund och har man fått bli rastad så är det perfekt.

Sen var det ett skönt yogapass - min lärare ska på kurs nu i 4 dagar och lära sig en annan yoga - yin och gå hos Ulrika Norberg - som hon gått hos innan också - en guru här i Sverige.

Så lite nya rörelser kanske vi får lära oss och på Malou igår morse - tror jag - så var det också en yoga-tjej med och visade en rörelse som man kan använda när man sitter vid skrivbordet och jag testade och kunde faktiskt korsa ihop armarna - trodde inte det först.

Sen åkte jag förbi det lilla ica som utökat sin öppentid fram till 9 på kvällarna och jag var förbi tidigare på dagen för att köpa jordgubbar för 10 kronor asken men då var dom slut men leverans väntades och jag fick köpt 4 askar på kvällen.

Sen åkte jag till grannbyn för att hämta upp dottern och in i deras butik, vi hade sett små bra fick almanackor för 10 kronor och dottern har kommit på att hon behöver en liten hon kan ha i fickan på jobbet och dom fanns kvar och så satt jag och väntade en stund på henne och kunde koppla av och lyssna på boken.

En bra bok, deckare med lite otäck handling - då polisen - en kvinna är misshandlad av sin man som också är polis och hur han vänder och vrider på sanningen så att han ska framstå som en bra människa och sin fru som flytt honom som en opålitlig, pillerknaprande, avundsjuk bitch. Handlingen är här i Göteborg men också i Jämtland så det är ju mycket igenkänning.

Sovit gott i natt - hade faktiskt dörren öppen till balkongen en liten glipa för det var varmt i lägenheten trots att vi inte har någon värme på. Vovven hade en stund av fnatt där han sprang runt, upp i sängen, upp i soffan, hoppade nästan över soffbordet och lekte och busade och hade sig innan han till sist la sig i sängen och tvärsomnade.


Det känns inte som torsdag - mer som tisdag för att jag var ledig en dag men snart är det helg och det ska bli som sagt sol och jag ska få besök av en kompis - nu ska vi få till en träff - vi har inte setts sen juni - det har aldrig passat, förr när jag gick hemma så träffades vi oftast 1 gång i veckan då hon åkte hem från sitt jobb och förbi mig, sen började jag jobba och hon bytte och ungarna hennes lämnade boet och det blev och är mycket annat men nu så. Kanske kan det bli en skön promenad ihop - ska kolla om det passar henne bäst på söndag för på lördag ska jag nog hämta upp dottern hemma hos en kompis där hon ska sova på natten mellan fredag och lördag då dom ska ut och roa sig, hon vill till blomsterlandet - vi måste köpa planteringsjord och nya krukor till en sk garderobsblomma - 2 st som växt ur sina krukor nu med råge och håller på att trilla ur fönsterbrädan.

Borde plantera om flera blommor. Får inventera. Trist nog så växer blommorna också ur ytterkrukorna - och det är ju dom som är dyra. Nät till trädgården ska jag också titta på. Finns en del på - to do -listan.

Men nu är rasten och kaffet urdrucket - jobba, jobba.

Må gott

1 kommentar:

  1. Ja idag var det kallt. Vi gick en promenad vid havet och det var vindstilla och väldigt fin, men som sagt svinkallt. Jag vill ju ha sol och värme NU! Men det som väntar på något gott....
    På tal om gott....så har jag ett recept på något riktigt gott inne hos mej som jag tror du skulle gilla! Kram!

    SvaraRadera