December

December

tisdag 18 februari 2014

Smarta saker



Fick ställa klockan idag. Strax efter 8 ringde den i morse och då var det bara att kliva upp och vänta in hantverkare som idag kommit för att byta motor i fläkten jag har - det är en stor sak jag har i köket i ett skåp ovanför spisen och det är hela ventilationen i hemmet som styrs där och det har låtit som jag haft en helikopter eller traktor hemma när jag haft den igång och nu låter det som det ska - inte mycket alls. bättre sug när man lagar mat och förmodligen mindre elförbrukning och det skallrar inte i skåpen så nu är jag nöjd men mindre nöjd är kroppen.

Den är trött, den har ont och ..................... jag får nog ta till den tyngre av pillren idag - jag hade ju hoppats slippa.

Idag testade jag också en ny lite pryttel jag köpt. För 20 kronor hittade jag denna lilla sak



Och jag använde den idag för första gången och den fungerade ypperligt - så himla bra. Jag vill ha löskokta ägg och dottern mer åt det hårda och nog tyckte vi att dom blev som vi ville ha dom.

Vovven fick ju klara sig ensam hemma igår ett par timmar för 3:e gången i sitt svenska liv. Hade gjort så att han bara var i vardagsrummet där jag också har min säng och han har sin vattenskål och inget var sönderbitet och han stod inte i fönstret när jag och sonen kom hem så det gick väldigt bra.

Han fick också sitta där bakom gallret när hantverkaren kom. Förr jycken - han gnissade och gnällde rätt högt när han inte fick vara i samma rum. Spanjoren är tystare - skönt.

Och i morse när jag släppte ut honom i trädgården i ösregnet så började han skälla rejält och jag ut för för jag trodde han skällde på grannens hund men det gjorde han inte utan stod precis utanför altandörren och där i ett hörn står också kattlådan inpackad i plastsäck och med en täcke inuti fast min katt använder inte den nu för han går ju inte ut men det var en annan katt däri. Så jag fick in min vovve och stängde dörren och då stack främlingen iväg - vet inte vems katt det kan vara - känner inte riktigt igen den men den var i min trädgård och åt ost som jag slängt ut till fåglarna häromdagen. Så jag hoppas det är någon som äger den och inte att det är en katt som inte hör hemma någonstans. Den får gärna använda lådan om den vill på natten och den är ute men när min katt sen börjar gå ut blir det inte så kul antar jag för då är det ju hans låda.

Regnet öser ner och ska väl göra så hela dagen, igår sken solen så varför kan den inte få vara kvar några dagar på raken. Men det blåser inte idag - alltid nåt.

Kaffe - flera koppar - inte piggare, huvudvärken - inte släppt - bara att bita ihop.



Må gott

1 kommentar:

  1. Så du har en liten mat & husfriare på besök :-)
    Hoppas den har ett hem. Du hade ju en efterlysning av en katt där borta på en annan sida... från 13/2 det är inte den?

    Jobbigt att inte få den sömn & vila man behöver.. men vad ska man göra det är bara att bita ihop :-) Tur det finns värktabletter :-)

    Vad bra att vovven klarar sig själv några timmar :-)
    Allt blir lättare då!

    Ha en fin tisdag!
    kram

    SvaraRadera