December

December

torsdag 23 maj 2013

Minnet är fulltTänk att det redan är torsdag - vart har denna vecka tagit vägen?

Idag är gröten extra pimpad. Igår när jag var inne på banken via nätet på jobbet så kollade jag även mitt egna konto mest för att göra detta konstaterande att jag kan köpa en mjölk för pengarna och ville liksom bara kolla att det är som jag vet.

Jag loggar in på banken både till privat och jobb på samma så jag får välja vart jag ska vara. Jag fick nytt ansvarsområde igår. Jag har läsbehörighet som det heter och nu ska jag även lägga in de fakturor vi har för betalning men sen ska dom kontrasigneras av 2 för att sen bli betalda.

I alla fall... så tittade jag på mitt konto och förväntade mig 24:50 och där fanns helt plötsligt 333:- kronor. WHAT!

Jo jag har fått återbäring från Folksam. Tack och bock. Satt som en smäck så där någon dag före lön som är imorgon.

Så jag var och handlade med dottern innan yogan och det blev grönsaker, sparris för 10 kronor knippan - gott. Äpplen. Minst ett om dagen är bra för magen, sen köpte jag pumpakärnor och solrosfrön men också en ny sorts frön som jag inte ätit - melonkärnor och mandel köpte jag också - sen som alltid mjölk.

Så idag blev det förutom kanelen, äpplen och det vanliga både melon och hackad mandel på gröten.

Bara nyttigheter och en god start på dagen för både mig och magen :D Och så kaffet då på detta.

Ute är det - jag vet inte vad för väder .Solen skiner, jag ser inte blå himmel utan grå sådan, det blåser och det är ingen riktig värme. Varför kan det inte få komma värme som håller i sig. Jag är nöjd med 20-23 grader varje dag inte 30 i två för att sen bli kallt.

Och det är ju svårt att klä sig antingen blir det för mycket eller för lite. Ska ut på en runda med jycken snart och vet inte riktigt hur mycket jag ska klä mig.

Och det är fullmåne få G. Sömnen är kass eller jag sover gott tills jag vaknar där vid 3 och så tar det en stund innan jag somnar om och jag är för trött för att vara vaken men även om jag ligger där och blundar och slappnar av så kan jag ändå inte somna om på en gång.

Men gårdagens yoga gick bra. Riktigt bra till och med - nu kan jag nästan göra alla positioner utan att axeln bråkar med mig för mycket. Så det går verkligen åt rätt håll. Men att ett litet fall i julas kan göra att det ska ta ett halvår minst att bli bra och få tillbaka full rörlighet utan att man bröt något. Ogillas.

Igår efter att jag kommit hem efter en runda med jycken och packat ihop alla mina saker, plockat fram medicinen ur kylen åkte iväg så blev det ju först vårdcentralen. Hann in på apoteket innan och tänkte beställa nya ampuller men dom hade ett paket hemma som jag fick direkt - bra! Och så plockade jag ut lite annat på min lista. Sen in för sprutan och det var en ny sköterska och hon var bra och trevlig och så men tog lång tid på sig att ge injektionen. Jag har inte ont av att få den och vissa är mer långsamma än andra för det är tydligen lite tjockflytande vätska som gör att det kan spänna och så men igår var hon nästan mer än lovligt långsam och jag hade fått vänta nästan en kvart innan jag kom in och kände mig lite stressad då jag 10 minuter senare skulle vara hos sjukgymnasten på akupunktur och det ligger inte i samma hus.

Där blev det en skön timme, först masserar hon ju runt den onda leden på båda armarna och sen kör hon med ultraljud och det är så varmt och skönt för att sen bli full med nålar.

Men jag var på jobbet till 1 och sen gick dom timmarna fort och jag gick en halvtimme tidigare för att åka och hämta dottern och sen bar det iväg hem.

Och jycken mötte oss glad när vi kom hem och jag gick min vana trogen direkt till köket!!!!!!

ALTANDÖRREN STOD ÖPPEN!

Jag fick pepparsmak i munnen som jag alltid får när jag håller det känns lite chockartat. Jycken var kvar, katten var också kvar, datorn stod kvar - allt fanns kvar.

Jag hade åkt iväg på morgonen och glömt stänga altandörren! HjärnsläppDet är ju tur att jag har en sån stor och skräckinjagande vakthund och dito katt!

Så här efteråt kan man ju le lite åt det men det var otrevligt just i den stunden att upptäcka att man glömt låsa och sen vara borta så många timmar.

Det blev en omelett till middag igår med tomater och bacon. Lagom middag att äta innan yogapass. Dottern som lagat mat åt sig själv hemma hos pappan åt potatis - till och med friterad sådan och kotlett och hon sa att det var väldans dumt för hon var äckelmätt i timmar och även över yogapasset. Hon klagar också över huvudvärk som hon haft varje dag nu ett par dagar och vi funderar på om det har med detoxandet att göra - att hon inte äter sött och så vidare. Kan nog vara så men hon är duktigt.

Idag tänkte jag äta fisk. Torsk närmare bestämt och sparris och en blandad sallad till detta.

Har tagit mig min andra kopp kaffe - känner att jag behöver det idag innan jag ger mig ut. Få upp lite mer värme inifrån, för det ser allt annat än skönt ut på andra sidan fönstret.

Må gott

2 kommentarer:

 1. Ja det kan komma huvudvärk i början av en detoxkur.. Hoppas det ger med sig :-)

  Inte fel att logga in & hitta pengar man inte räknat med på kontot.. Mer sånt TACK!

  Hos oss har dottern uteslutit bröd, pasta, ris osv & ätet kött mycket grönsaker & andra nyttigheter. Hon har oxå massa olika fröer på sin fil. Bland annat pumpakärnor, linfrö, torkade quinoa & gojibär mm Det är ganska gott faktiskt :-) & nyttigt ..

  Roligt att din kropp ger bra gensvar på yogan :-)

  Vilken TUR att vakthunden & vaktkatten var kvar & alla andra saker oxå.. Ibland drabbas man av en lättare demens...;-)

  Ha en fin tporsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kul med överraskning på kontot åt rätt håll.
  Vilken tur att allt fanns kvar hemma och att inte vovven smitit iväg.
  Kram

  SvaraRadera