December

December

måndag 1 april 2013

Sista skälvande timmarna



Så var påsken över för detta år och den har varit bra, följt lite av traditionerna genom att äta lamm och lax fast på olika dagar. Och kokt ägg till frukost en annan dag. Men annars så har jag inte haft eller ätit något sk traditionellt påskbord som ändå är nästan detsamma som julbordet. Och ingen i min familj är speciellt förtjusta i olika äggrätter så det har varit gott som det varit.

Och vilka dagar vi ändå har haft trots kalla nätter så har dagarna varit härliga och idag satt jag ute i långärmad topp i solskenet.

Fick med mig dottern ut på promenad tidigare idag och vi gick över ängarna för att få så mycket sol som möjligt på oss och det är sol mest hela tiden då vi går där.

Det var varmt så jackan åkte av och jycken fick nosat på några vovvar vi mötte. Hemma satte vi oss jag och dottern ute en stund. Det blev en macka och kaffe medan dottern drack juice innan hon gick och duschade. Jag satt sen kvar och stickade så det känns lite i ansiktet att solen fått göra lite nytta.

Satt ute i nästan 2 timmar och sen så hämtade vi hem sonen och så åkte jag och dottern vidare till ett köpcentra i en kommun nära mig. Där tittade hon på löparskor på stadium och har nu köpt dom på nätet också stadium så hon ska hämta dom i den butiken och det är ju bra för då kan hon ju om dom nu inte skulle passa byta till annan storlek. För hon provade storleken under och ovan den ena på gränsen och de andra för stora. Sen ska hon börja springa!

Gick runt och kollade lite i övriga affärer innan vi åkte hemåt. Stannade på ica för att köpa några kryddor jag behövde till dagens middag och saker till dagens efterrätt.

Det blir kladdkaka!

Pirogerna eller empanadasen var goda men ingen sån wow upplevelse. Tror jag vill ha ost i nästa gång.  Gjorde salsan som fanns till i receptet men hade gul lök istället för röd och den röda hade gjort den mildare.

Men kommer säkert göra den någon mer gång - gott att kanske ha med sig på picnic.

Men det är lite meckigt att hålla på att göra piroger, vika och pensla och ha sig. Så jag förstår varför jag gör det så sällan.

Men det är roligt att testa nya saker och kycklingfärs är absolut något som jag vill köpa mer av men glömmer liksom bort det. Färsk är den jag köper vet inte ens om det finns fryst.

Nu har dottern plockat fram alla ingredienser till en kladdkaka men vill inte baka. Så det blir jag som får göra detta. Tänkte riva vit choklad över den också idag. Och så testar vi nya bakformen idag.

Sen blir det en lugn kväll.

Och jag är glad över att jag idag inte alls varit så trött som jag var igår. Men nu börjar den göra sig påmind men det går an när klockan ändå börjar dra sig mot halv 7 och ljust är det.

Och det är redan tisdag och veckan kommer gå fort och på onsdag är det yoga igen så det finns saker att se fram emot.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar