December

December

fredag 5 april 2013

Så blev det äntligen fredag.



Ännu en dag med sol och blå himmel och nattlig kyla. Och att var kyligt ute i natt blev jag varse om då jycken mådde illa och kräktes och sen så var han ute och betade i nästan mer än 30 minuter och in och sen ut och så höll han på innan han kom till ro. Så inte heller denna natt har varit en god natt!

Magsjuka är inte kul för varken dom på 2 ben eller 4.

Vad som triggade honoom - ingen aning. Men han går ju med nosen som en plog i backen hela tiden så det är väl någon eländig liten bacill som följde med men nu ser det ut som om det är bra.

Vi ska ge oss ut på promenad sen. Ska möte dottern på jobbet och hon slutar 11.

Så jag har nu nyss avslutat frukosten och har kaffet kvar. Havregrynsgröt i dag också och det är så gott med kardemumma i gröten och persikor är nog en av nya favoriten just nu då och så lite nyttigt med linfrö, pumpakärnor och solrosfrön också.

Idag låg sockret på 5,6 och det är det lägsta denna vecka och ändå så vid 1 - då jag var uppe med jycken tog en kopp kvällsrote och smörgås.

Jag gick och la mig strax efter 8 - så jag kunde slå ihjäl några timmar. Att bara sitta i köket och lyssna på musik var en punkt och så satte jag mig i soffan och tittade på djurakuten och stickade.

Och idag är det fredag - så skönt! Vet inte hur det ser ut efter jobbet idag - förmodligen så blir det grannkommunens köpcentra för dotterns skor har kommit! Så nu är det bara att sätta igång sen och löpa!

Känns ibland som jag också vill springa men inser ju mina begränsningar. Kunde inte springa som frisk pga ett dåligt knä så varför skulle jag kunna nu? Men det är rätt skönt att göra det så länge knät höll och det gjorde det tills jag kom så långt att jag kunde springa 5 km utan att stanna och vila. Det var en skön känsla.

Idag ser jag fler krokusar som lyser gult. 4 hade jag när jag tittade igår och nu ser jag att lite snett nedanför dessa lyser av några fler. Härligt.

Jag funderade på fästingarna - nu när det varit så kallt länge och ingen snö som isolerar - dör dom då? Eller är det såna rackare som klarar allt? Hoppas dom dör. Och sniglarna - ja dom får jag också hoppas har strukit på foten och att ev ägg frusit sönder.

Om det är någon som har tips på blommor som sniglar inte tycker om får ni gärna komma med dom.

Nu är det dags att klä på sig och fortsätta dagen.

Må gott

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas också att de dör! Jäkla otyg... Hoppas vovven inte kräks mer. Ha en fin fredag! Kramis! ♥

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt med alla dessa små krokussolar som kommer upp ur jorden nu...mer och mer...

    Hoppas du får en finfin helg vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  3. Stackars vovs :(
    Tur att han har en sådan fin matte som du♥
    Idag är det den varmaste dagen ,tror jag :)
    Så härligt♥
    Dessa fästingar överlever nog oss alla hihihi
    Kramen rara du♥

    SvaraRadera