December

December

söndag 28 april 2013

Anfall är bästa försvar!

Det gäller att smida medans järnet är varmt, men jag har nog bitit mig själv i svansen och får ligga som jag bäddat.Vilken härlig dag det har varit. Sol och värme. Fick mig en skön promenad till början med sällskap av dottern innan jag sen gick vidare hem över ängarna.

Kokade mig en kopp kaffe, gick ut och satte mig i stolen i solen. Så skönt, satt där och tänkte på målningen som kommer ge huset ett rejält lyft. Tittade på färgvalen som var uppsatte vid tvättstugen och  det kommer säkerligen bli väldigt bra. Lugna harmoniska färger.

Så reste jag mig ur stolen och gick för att ta bort lite gammalt i rabatterna och för att börja ta bort nät och annat på väggen och jag krattade och rensade rabatten och sen gick jag vidare och krattade min skogsbacke, klippte på en buske, flyttade ut stolar från väggen och fick bort gamla löv som samlats vid väggen.

Ja, jag höll på så svetten rann och på något konstigt sätt så höll min axel, det kanske var detta som behövdes för att göra den mer smord - lite kroppsarbete.

Har också plockat ner fågelautomaterna från trädet och grävt ner några lökar som jag hade från en blomma jag fått och påskliljor får se om dom tar sig till nästa år. Såg också att jag hade vitsippor i min skogsbacke när jag nu fått bort löv.

Och för att fortsätta spinna på känslan - jag är igång så tog jag en svängom med damsugaren. Och jag fick dammtorkat också.

En tvätt är hängd och jag måste säga att jag är så nöjd. Nöjd över att ha orkat och framför allt velat göra detta idag. Tror jag fortfarande går på den positiva energin efter min känsla över att ha fixat saker och ting och klarade gårdagen.

Gjorde råstekt potatis till middag som jag åt med fläskytterfilén från igår och broccoli. Gott.

Men jag har faktiskt låtit vissa saker vara för att inte ta ut mig mer än vad jag gjort. Allt ihopkrattade gräset och löven ligger i högar - detta ska barnen få bära upp i skogen - det tar några omgångar att fylla den gamla tvättkorgen jag använder till detta. De tyngsta möblerna står fortfarande kvar och jag skulle ha kunnat torka golven och tagit hand om en tvätt hög men som sagt någon måtta får det vara.

Och jag har tagit mig en skön och varm dusch och fick nu också tid att tvätta håret. Har druckit en kopp kvällsro te. Lyssnar på boken. Marie Richardsson läser den och det gör hon bra. Klockan är strax efter 8 och jag känner mig inte heller så där urtrött som jag oftast gör.

Så visst kan jag inte låta bli att undra när baksmällan ska komma, imorgon, övermorgon eller inte alls eller längre fram.Skit samma. Nu är nu och just nu är det bra!

Pratade lite med mina väggivägg grannar över staketet. Ett ungt par med nyfödd bäbis. Dom har två katter varav den ena är lik min men mindre så jag fick frågat hur gammal den var för det fanns ju fler katter i den kullen min kom från men den var inte lika gammal som min. Dom har två katter och båda är honor och det är därför min katt är så accepterande mot dom. Dom utgör inget hot mot hans revir - kastrerad som han är. Men det är ju skönt - det räcker att han bråkar med andra katter.

Fick också höra att nästa grannar som ska flytta in staket i staket var kompisar till dessa och har en 1-åring.

Dottern jobbar natten och slutar 10 i morgon och tanken är ju att jag ska gå och möta henne men vi sms:ar varandra i morgon om det blir så eller inte. Hon kan jobba över och jag kanske inte kommer upp.

Sonen har börjat sin truckförarutbildning och nu är det tidiga mornar och långa dagar och bra med rutiner och ha något att göra. Men imorgon får jag hem honom hit.

Och något som jag tycker är bra och kul för honom är att han nu två helger i rad har varit ute och roat sig inne i stan. Även om jag också varit nöjd med att han inte varit där för mycket tidigare så tycker jag att nu är han 20 år och ska passa på att roa sig medan han är ung. Mycket hänger ju på att en av hans kompis som också gillar att gå ut nu är hemma efter att ha varit ute och rest. Hans andra som han umgås väldigt mycket med är lite svårare att få med ut.

Fick i alla fall förberett honom att han har lite att skruva ner från väggen ute och bära bort löven.

Sen 1:a maj på onsdag ska jag och dottern demo- nä vi ska inte demonstrera - vi ska till ikea!

Mer om detta en annan dag.

Nu väntar en tandborste och en säng.

Må gott

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt när man känner att man fått ut så mycket av dagen.
    Så duktig du varit.
    Hoppas nya veckan blir fin
    Kram Lollo

    SvaraRadera