December

December

onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning




Ute yr det snö men det är sån där som inte lägger sig. Det är bara isande iskall kyla som kommer emot en när man är ute och jag tänkte att snart så fryser ögonen igen när jag gick en kort runda med jycken mitt på dagen.

Och inte ens när det är vinter och snö ser man folk så påpälsade med huvor och mössor neddragna till hakan nästan.

Och solen gör väl några små försök att komma igenom moltäcket och lysa blekt men det går inte så bra.

Jag vill inte att våren ska komma för fort och övergå till sommar på en natt men det här är ju löjligt. Om det bara inte blåste så förbaskat också så hade vädret varit bra behagligare.


Mitt i veckan är det och jag har tagit veckans spruta.

Idag var det mycket folk vid kassan och flera nummer före mig när jag ser en av sköterskorna stå bakom kassan och vinka till mig att komma och så gick jag rakt förbi alla utan att betala och in till distriktssköterskan och fick min spruta och nya tider. Det kan vara bra att vara igenkänd även om några säkert tittade surt på min rygg som tyckte att jag var ju före :D

Men sen gick jag till kassan och hade missat mitt nummer med 1. Hade 13 och dom slog precis över till 14 så jag tog en ny lapp och satte mig tålmodigt för att vänta.

I morse kom jag ihåg att göra en sak som jag tänkt på varje dag men så försvinner den tanken. Jag drog ut en betalningskopia på fakturainbetalning för avgiften på 50:- så idag betalade jag inget för jag är nu med frikort igen

Det är ju väldigt bra system. Kom ju ändå rätt snabbt upp i 1100 på bara lite sprutor och några sjukgymnastbesök och nu betalar jag inget förrän i december.

Och jag har ju också fria mediciner för tillfället och tänk om man kunde ha samma system hos tandläkaren att allt som går över 1500 tex subventioneras.

Så det är 400 kronor mindre att punga ut med per månad och det är ju för mig mycket pengar i bara injektioner.

Och på jobbet har jag fått kontakt med supportteknikern som ringde men vi har inte fått bukt med felet. Han gjorde lite saker - och det är rätt kul att se hur dom far och har sig på min skärm någon helt annanstans ifrån. Så jag har mailat efter att ha jobbat lite i systemet och felen är kvar så nu får dom klia sig i huvudet.

Sen har jag blivit med overall. En go härlig tröja och byxor från Puma med föreningens tryck på. Jag frågade om jag hade någon rabatt eller så på kläder som vi säljer till de aktiva och jag fick samma som styrelsen med ett förmanande - använd ofta :)

Och när vi har aktiviteter så kommer tröjjan - det är där alla tryck finns att sitta på och hur kul var det inte att prova ut och ta byxor och tröja med strl M.

Och hon som är klädansvarig är en klippa, så trevlig och go och idag kom hon med påskägg. Det är samma goa person som kommer med fikabröd, blommor och annat som personalvård. Hon är också chef på sitt ordinarie jobb och det måste vara bra att ha henne som chef eller så är det kanske tvärtom - hon är hård som sten fast det tror jag inte att hon är.

Det är ju onsdag och det är yogaledigt och jag hade tänkt att åka på stickcafé men har slagit det ur tanken. Känner att jag orkar inte helt enkelt även om det är hur trevligt och sitta och fika och prata bort så har jag de senaste kvällarna varit så trött så jag måste prioritera vila istället.

Igår gick jag och la mig tidigt. Tog en dusch så hett så skinnet blev alldeles rött men jag var så frusen och ruggig och ont hade jag också. Så jag tittade på djursjukhusen innan jag kramade kudden.

Sen vid 2 vaknade jag igen och då var det jycken som ville ut och jag tog mig en kopp kvällsrote - kände att jag behövde något varmt att dricka och så somnade jag om vid 4. Så när klockan sen ringde halv 10 ville jag inte kliva upp men tiden hos vc är 11 så det var inte mycket att be om. En varm dusch igen, frukost och så iväg och så tog jag också jyckerundan i iskylan.

Hem, lunch och så var jag på jobbet vid 1 som vanligt.

Har tagit upp paj som jag ska äta till middag idag - kycklingpaj.

Och igår fick jag börjat på boken som jag ska lyssna på - hundraåringen och det lilla jag hittills hunnit lyssna på har fått mig att småle - så det är nog en trevlig och lite rolig bok att ha i öronen som omväxling till mord och annat elände.

Försöker tänka mig varm genom att titta och tänka på varma vårvindar och sommar - går inte så bra. Så det blir nog en het dusch när jag kommer hem och innan sängdags idag också - och på med värmefilten.

Må gott

1 kommentar:

  1. Idag känns det faktiskt som att solen är varmare än den varit de sista dagarna. Riktigt skönt på morgonpromenaden faktiskt :-)

    Hoppas ni oxå får lite mer värme idag & att den isande nordanvinden ger sig...

    Vad bra att du fick rabbatterade kläder.. Klart di ska ha på dig dem ofta.. det är ju reklam för klubbben :-)

    Vad gulligt av den klädansvariga att ge påskägg :-)

    Ha en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera