December

December

söndag 31 mars 2013

nya upptäckter



Vilken fin dag det har varit idag. Solen värmde så pass att jag fick ta av mig jackan och gick i en tunn stickad tröja med linne under. Sen när jag satt ute i min trädgård så räckte det med att sätta en poncho över det hela och sitta i sköna solen.

Och det luktade grill!

Gjorde en ny upptäckt på strövområde idag. Inte långt från där jag brukar handla på ica ligger även en tågstation och dit körde jag dottern för när hon kom hem efter jobbet så sa hon att hon skulle träffa sin kompis för att fika.

Så jag tänkte då att då kan jag ju gå på det där området jag ser från vägen men aldrig trots att jag bott i kommunen sen 87 varit i. Så jag släppte av dottern samtidigt som jag använde deras parkering och gick och hamnade vid en skylt där det stod naturreservat så nu vet jag att vi har minst 3 stycken såna i nejden - kanske finns det fler också.

Nackdel var att det ligger nära motorvägen så man hörde hela tiden trafiken och det är rester från den tid då det låg vackra gamla stora herrgårdsliknande hus som man nu har bevarat en del av skogen som naturreservat. Är inte kunnig på träd eller så men kunde läsa att det var massa gamla ekar samt att man någon gång plantera diverse olika konstiga importerade träd för det var rikemansfolk som bott där. Kan tänka mig sen när det börjar spira i vår att det då kommer vara väldigt vackert så det kommer bli fler besök.

Sen så blev det ica och det var lugnt och skönt att gå där. Fick köpt massa grönsaker bl a sparris - det är ju så gott med grön sparris och dom har ju haft buntar för 15 kronor och det är bra pris så det gäller att passa på. Jag gör nästan alltid så med sparris att jag har dom i en ugnsform, på med lite smör eller olivolja och parmesan och så får dom gå mjuka i ugn. Broccoli var också billigt färsk så jag köpte såna med och idag stekte jag ett huvud som jag delat i mindre buketter i smör.

Till detta hade jag risotton från igår och så minutbiff. Dottern ringde när hon var på väg hem och jag satte igång med maten.

Efter att jag varit på ica och haft mig så blev det trädgården och där satt jag någon timme i solen och mådde gott. Hörde hackspetten på håll och det var i dag första riktiga känslan av en vårdag. Hoppas morgondagen är lika härlig.

Men det finns ju en smolk i glädjebägaren och det är tröttheten för den känns inte alls som den brukar. Är helt slut trots att jag inte gör något, trots att jag vilar, trots att jag inte slarvat med sömn och varit vaken många timmar men jag är helt slut.

Det väcker en del oroskänslor över att det är något annat och jag tänker som jag sagt tidigare att nästäppan har kanske något med det att göra men jag började idag fundera - tänk om det är sockret som är galet. Då kan man ju också bli trött. Jag var väldigt trött när min diabetes upptäcktes - men jag är inte lika törstig som jag var då.

Så jag plockar fram min mätare och ska ta sockret imorgon tänkte jag på fastande.

Äter ju mycket nyttigt men balanserar ju upp det nyttiga med fika.

Jaja, det är kanske inte någon mening att oroa sig för mycket i onödan. Prover är ju tagna men jag ogillar ju skarp känslan av att ha grus i ögonen hela tiden och bara vill sova, vila, blunda.

Och jag har legat i soffan och inte gjort något men jag kunde inte somna ändå.

Alltid är det nåt med fibrokroppen!

Men det är ännu en dag kvar innan jobb - och då är det ju också en kort vecka - skönt!

Sonen kommer hem i morgon och jag fick också köpt kycklingfärs - för jag har hittat ett recept på med kycklingfärs som jag vill prova - kanske blir det imorgon.

Nu blir det inte mer idag mer än soffan. Det enda som lockar mig på tv är morddokumentär klockan 8 på 9:an tror jag det är.

Ska ta och mala mig lite bönor och koka mig en god kopp kaffe.

Sen hoppas jag på en god natt sömn och en morgondag som är piggare för jag vill ut i solen om det är samma väder som idag. Få en massa d-vitaminer på mig och odla fräknar.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar