December

December

söndag 17 mars 2013

Baka baka liten kaka



Snön som i natt gjorde landskapet vintervitt och vackert orört med ca 6-7 cm - ja den är nästan helt borta, det är bara på de mest skuggigaste partierna i naturen som den fortfrande är kvar. Men det kan komma mer i kväll/natt. Ja det är ju faktiskt bara mars och mars är ju en vintermånad - tror att vi är lite för bortskämda när det gäller vädret för som min bror sa - det är ju vinter fortfarande. Helt rätt men man har ju också vant sig med en vår som kommer tidigare men man kanske ska lugna ner sig och vänta på april.

Nu är boken utlyssnad - Stefan Tegenfalks böcker är spännande och som vanligt så är det ju en serie med samma huvudpersoner som man får följa i olika spännande situationer som sig bör i en deckare. Nu ska jag titta bland mina ljudböcker och fundera på vilken som ska bli nästa bok att lyssna på.

Och medan jag har lyssnat har jag tillbringat tiden i köket förutom då jag tog min promenad med jycken - då är lurarna också i öronen.

Så jag började med att göra en morotskaka!

Sen har jag bakat hålkakor utan hål - jag försökte göra ett på en men jag har inte något sånt bra vasst verktyg som gör hål utan använde ett glas och det blev inte bra så det fick vara på de övriga 7 brödkakorna. Första plåten står nu i ugnen.

Och jag hade ju tänkt att jag skulle göra en stek i lergryta av picnicbogen men så insåg jag att ugnen är ju redan varm så det fick bli på annat sätt istället. Jag brynte den runt om i smör och så in i ugnen i vanlig form och nu står den och vilar i folie.

På spisen står en kastrull med klyftpotatis och jag har också en form med sparris som ska in i ugnen. Sonen ska göra en sallad och av skyn från steken blir det en brun sås - en riktigt söndagsstek med andra ord.

Jag har också stickat några varv medan jag suttit här och lyssnat och tänk om man kunde få en drömvinst - vi såg en skylt om 224 miljoner jag och dottern och sa till varandra vad skulle man göra med så mycket pengar men jag vet en sak.

En drömkök och jag skulle ha en öppen spis och en go fotölj att sitta i framför den i köket. Gärna lantligt gammeldags a la England i ett gammalt torp. Där skulle jag sitta och sticka, lyssna på böcker och mysa framför brasan.



Men för att komma närmare den drömmen skulla man behöva köpa en lott och det gör jag ju inte så det får bli just en dröm.

Nu är första plåten ute ur ugnen och jag gjorde kakorna efter kryddburkens recept - har gjort liknande kakor förr men då har jag gjort dom dubbelt så stora - nu blev det 8 kakor på 2 plåtar. Och enkla att göra och jag har kommit på att jag har gjort misstag när jag bakat matbröd många gånger genom att inte låta maskinen knåda tillräckligt länge - nu kör jag min assistent rätt länge med degen och det blir bättre - ja tror jag för jag har ju inte smakat eller fått sonens omdömme än.

Något som jag bakade för hur länge sen som helst men vill göra igen är Bagels - dom ska ju först koka innan man gräddar och är så gott. Så note to myself - köpa ingredienser till detta.

Annars om ni inte har varit inne på kryddburkens sida så rekommenderar jag den om man gillar mat - vilket jag då gör. Fattar inte hur hon hinner människan men jag har fått mycket tips och inspiration från henne.

När middagen sen är avslutad så ska jag lägga mig för hur kul och hur trevligt och hur lycklig jag än är av att vara i köket och dona och fixa så känner jag hur jag blir trött också av det hela - medaljens baksida med andra ord.

Men det är inget som kommer att störa mig sen i kväll. Ska inte iväg på någon yoga, ska inte iväg på något annat utan jag ska bara vara hemma och må gott.

Har kollat igenom tablån och det enda som lockar mig är ett program på 9:an kl 8 som jag annars missat och det är dokumentär mord - men det är såna program jag ibland ser på natten när jag inte kan sova där vid vargtimmen.

Hade jag varit ung idag hade jag inte blivit polis men kanske tekniker - så där csi -likt ni vet. Det hade varit hur kul som helst. En bekants dotter som jag pratade med på ett kalas för ett par år sen sökte dit men jag vet inte hur det gick för henne för kalasen försvann i och med en skilsmässa i den familjen men det var i alla fall inte många platser på den utbildningen och många sökande så om hon kom in vet jag inte - måste komma ihåg och fråga om det. Avundsjuk lyssnade jag på henne då och tänkte så roligt det hade varit.

Så det är väl någonstans där jag också har den där stora fablessen att lyssna/läsa just deckare. Medans deckare på tv är så där men dokumentärer - ja såna är ju bra oavsett ämne i stort sett.

Nu står sonen och gör sallad - det är hans uppdrag här i hemmet och det gör han bra. Och som sagt vi äter en riktig söndagsmiddag och sen har vi morotskaka i efterrätt.

Så jag säger Må gott och ha en fortsatt bra söndagskväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar