December

December

måndag 18 mars 2013

Något helt annat

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Boken som jag nu tänker lyssna på är denna - Kanske så långt från deckare och thriller man kan komma?

Men jag faller lite för att den är så omskriven och hyllad. Så jag är nyfiken på den helt klart.




Och idag är det måndag igen, solen skiner, det blåser och ska man tro väderleksrapporten så blir det inte lika roligt väder framöver denna vecka. Då blir det mildare men snö/regnslask och elände.

Då har jag hellre sol och kallare!

Har sovit en lång och god natt förutom några timmar efter 2. Gick och la mig tidigt.

Först låg jag i sängen efter maten för att bara ligga och vila men insåg att jag kommer snart somna så jag klev upp och gjorde mig klar för natten.

Tittade på ett naturprogram på 2.an - han som är speakerröst har en sån behaglig röst att lyssna på och pratar på många naturprogram.

Sen såg jag också dokumentären om mord.

Alla pratar om mästarnas mästare - ja kanske inte alla men många men det är inte något program som lockar mig det minsta och ett annat som jag inte ens förstår att man gör är när avdankade kändisar ska lära sig att hoppa simhopp - vem vill se sånt? Jag zappade snabbt förbi.

Det har varit en lugn helg med ändå mycket sömn och vila och även en hel del gjort - ja då inte något som har med städning eller annat som skulle behövas utan jag har bakat.

Men det tar ju sina timmar och det är ju mycket väntetid mellan det hela. Och jag har ju också maskiner som gör jobbet åt mig. Morotskakan gjorde jag i matberedaren och matbrödet i assistenten så på så sätt är det inte så betungande. brödet skulle ju sen jäsa 30+60 minuter. Köttet stekte ju också sig självt så trots att jag var i köket hela eftermiddagen så håller jag ju inte igång hela tiden men det ska ju sanningsriktigt sägas - att jag blev jättetrött.

Jättetrött men också nöjd och det blir tidiga - väldigt tidiga kvällar. Men det är sen en fröjd och jag får bra betalt i form av nöjda och glada ungdomar som ger tummen upp för hembakat och hemlagad mat.

Idag äter vi samma som igår för det blev så mycket kvar. Det enda som behövs är att koka eller göra mer klyftpotatis för den är slut.

Båda barnen är kvar hemma här idag även om det är pappans vecka. Sonen ska iväg och riva ett kök - eller ta bort kakel från en köksvägg hemma hos sin farbror och då orkar han inte packa och ha sig för att sen åka till sin pappa - hans egna ord och val igår.

Dottern blir då också kvar - vi ska jobba på en ansökan som hon ska göra för att den tjänsten hon nu vikarierat på har lagts ut som en hel tjänst. Så det är ju att hålla tummarna. Kan vara så att det bara är en formalitet men kommer det tex en manlig sökare kan hon ligga pyrt till.

Te och kaffe är nu intaget och jag ska börja göra mig klar för denna dag. Fick ett rek på posten och jag ska hämta mitt nya körkort idag.

Och jag ska köra sonen till pappan och hämta kläder för dagens jobb också så vi ska åka om inte allt för lång stund om jag ska hinna detta innan jag ska börja jobba. Dottern - ja hon har en skön promenad att se fram emot ihop med jycken.

Må gott




1 kommentar:

  1. Mästarnas mästare gillar jag. Det är liksom riktiga tävlingsgrenar & lite mysigt att få se vad de var bra på & vad som hände sen :-) Kändishoppet tycker jag är helt värdelöst & undrar vem som kommer på så dumma saker....

    mysigt att få rå om barnen lite extra... kul för sonen att få lite att göra :-) Få känna sig behövd :-)

    *håller tummarna för dottern*

    KRAM

    SvaraRadera