December

December

torsdag 10 maj 2012

Regntungt



En sån grå och blöt dag. Som det har regnat stundtals och jag är lite åkrädd när jag åker med andra och bussen hem var inte kul, väntade bara på vattenplaning för inte saktade han ner trots vädret.

Men kanske, kanske blir det bättre imorgon. Såg också att det på lördag är Göteborgsvarvet ett varv som jag aldrig deltagit i men har sagt "när jag fyller 40 - då ska jag", gjorde väl mina försök i löparspåret och det var inte kul när man började och säckade ihop som en påse nötter efter ett par hundra meter men vilken känsla när man kunde springa 5 kilometer utan att stanna och tycka det var skönt så jag var ju en bit på väg men så började kroppen bråka med mig (redan då) ett knä satte stopp för det hela och då sprang jag ändå på mjukt underlag i skogsmiljö och inte på asfalt, så något sånt lopp blev det aldrig!

Pratade (som jag alltid gör) med min sjukgymnast idag om att jag har så ont just nu i axlarna och så sa hon något som jag inte hade en aning om - att om man har fått diabetes så kan det sätta sig i vissa ledkapslar. Hmmm och det kanske inte är i själva ledkulan (ac-leden) utan mer i kapslar som problemet sitter så jag måste ju få detta utrett nu för idag har det varit förjävligt rent ut sagt. Och tummen - kanske det är ledkapsel i den också för jag kunde inte öppna bagageluckan på min bil med höger hands tumme utan fick göra det med vänster.

Sen har vi ju faktor - vädret som också ställer till det för jag har värk i länden och benen också idag - så det är en skitdag värkmässigt också.

Och jag kommer nog inte orka sitta uppe och vänta på att Revenge på 3:an ska börja klockan 9, är jättetrött. Det har varit en lång dag och det tar på mig att åka in och göra det jag gör och jag brukar kunna vara rätt verbal men idag har jag inte varit så pratsam. Känner mig lika grå som himlen och när jag gäspade mängder på bussen hem så blev jag full med tårar så där kan jag ju likna mig med dagens regn. Ett riktigt lågtryck är jag alltså.

Var hemma vid 4 och då åt jag en smörgås och sen fick jag jätteont i magen men jag har varit knipig och bubblig hela dagen så jag gick och la mig och har legat i nästan 2 timmar. Tills dottern kom hem och jag har sen kört upp henne till pappan. Tillsammans med sonens kängor som han haft i vinter och jag stoppat undan i förrådet men vädret tillåter inte att han ska ha sina andra skor - dom är av tyg. Och jag tycker han kunde köpa sig ett par vanlig gympaskor och ha som mellanskor mellan vinter och sommar men han är hopplös på skor för han går och tittar och provar och säger nej till nästan alla skor jag pekat på. Och det är fel på dom flesta eller så har alla andra likadana och det vill han inte ha. Jaja, nu kan han gå ut utan att blir blöt om fossingarna igen.

Och så har jag nu tackat nej till att åka på reunion av vår gymnasieklass. 30 år sen vi gick ut. Jag har helt enkelt inte råd att åka ca 80 mil för en helg och då skulle jag ju vilja stanna länge men det går inte. Sen kommer de mina ner och hälsar på mig så jag kommer ju få träffa dom ändå i år.

Först pratade dottern om att hon kanske kunde hjälpa mig med respengar men nu efter kattens veterinärhistoria skulle jag aldrig ta emot det men jag hade bestämt mig för att inte åka innan detta hände.

Jag skäms inte för den jag är idag och de flesta i min nära omgivning vet ju att jag har min ryggsäck med skilsmässa, depression, arbetslös, sjukskriven och annat och så har jag läst hur lyckade dom många är som har gått i min klass, det är egna företagare, chefer, projektledare och en massa annat lyckat och att sitta och lyssna på alla positiva historier, resor hit och dit och jag har min negativa - nej det känner jag inte alls för. Sen tror jag säkert att det finns skelett i fleras garderob och att några är lite som mig, vi hankar oss fram.

Men som sagt det är inget jag vill utsätta mig för även om det kanske skulle blir jättetrevlig men jag förstår också att dom flesta bor kvar och träffats ibland under åren. Själv har jag inte träffat någon förutom en av dom på dessa 30 år och vi har kontakt och träffas ibland när vi kan för hon bor i huvudstaden. Är inte riktigt redo. Det är ju också en av anledningarna till att jag inte är så öppen med det på fb bland annat. På arbetsplats, -givare har jag inte skrivit något och jag skriver inte så mycket om fibron i direkta ord.

Negativt - absolut!

Men jag sörjer faktiskt inte att jag inte åker upp. Detta är 2:a träffen man har sen vi gick ut och jag kunde inte gå på förra heller mest för att det inte passade in att åka så långt över bara en helg. Då hade jag faktiskt tyckt att det hade varit roligare att träffa dom från grundskolan. Vi gick ju tillsammans så mycket längre än 2 år på gymnasiet.

Nog om detta.

I morgon ska jag till Östra och sen ska jag ta en spruta och då ska jag också prata med sköterskan om jag har någon notering i journalen att min läkare håller på att ta kontakt med mig om inte så ska jag be sköterskan lägga in en begäran att jag vill träffa henne.

Sen ska jag som omväxling åka och hälsa på kompisen som brukar komma förbi mig på fredagar - tror jag i nuläget i alla fall. Imorgon kan det ju vara helt andra premisser som gäller.

Och nu ska jag äta lite. Har lite kyckling kvar att gnaga på. Inte jättehungrig men måste ju få i mig något.

Jycken har suttit och i hallen och gnällt en stund och jag anade varför och mycket riktigt. Katten sitter mitt i vägen för honom så han inte kan gå förbi trots att det finns gott om plats både till höger och vänster om honom. Och detta vet nog katten för när jag gick ut i hallen så gick han iväg - katten alltså och jycken kunde gå dit han ville - till altandörren för den står öppen men ingen av dom är så pigg på att gå ut.

Sen ringde min dotter!

Min goa mysiga bästa dotter. Och vi har pratat om det länge att vi ska gå på galenskaparna för det vill hon, hon tycker dom är hur roliga som helst och kollar på youtube och dom har en jubileumsföreställning och nu som varit lite utsåld men nu släpper man nya biljetter imorgon och då ska hon vara på G för att boka.

Kul att hon vill gå med sin gamla mamma. För hon hade nog kunnat tjata till sig någon kompis eller t o m sin pappa men hon valde mig :) Det gör gott i själen.

Detta ligger ju långt fram, tror t o m det är 2013. Men kul att ha något att se fram emot. En kväll med goa skratt, gå ut och äta innan och ha en trevlig stund.

Så med detta säger jag

God Natt

1 kommentar:

  1. DE är UNDERBARA Galenskaparna. De är ju från min stad så jag har sett dem sedan jag var liten, innan de träffade After Shave. Men nuförtiden är de ju proffs :-) Vi var på dem ifjol & de var en helt otroligt rolig kväll. Man behöver få skratta hjärtligt. Gulligt av dottern att gå med dig :-)

    Jag skrattade gott åt hunden som inte vågade gå förbi katten :-D Vad goa dem är....

    Hoppas du sover gott & vaknar pigg imorgon :-)

    Jag håller med dig, att vara sjuk & ha fibromyalgi är verkligen inget jag är stolt över...
    SOVGOTT!
    Kram

    SvaraRadera