December

December

onsdag 14 mars 2007

Ett grönt liv

Vad skulle man göra om inte broccoli fanns?

Det ingår i min mathållning ofta. Och för bara några år sedan skulle jag inte ens tagit en sådan dylik grönsak i min mun. Knappt några andra heller för den delen. Det är nog inte ens 5 år sedan jag började äta grönsaker i den utsträckning som jag gör idag.

Kokta grönsaker åt jag aldrig förutom majskolvar. Morötter åts råa, sen var det vanlig grönsallad som var det normala med sallad, tomater, gurka och paprika.

Svamp har jag alltid gillat så det fanns på menyn, tomater kunde jag också äta varma. Någon gång åt man möjligtvis wokade grönsaker men svalde nästan hela för att slippa känna smak och konsistens. Minnet av barndomens sönderkokta morötter finns i mitt minne som något otäckt och oätbart.

Men smaklökar förändrar, man mognar och idag inser jag vad mycket jag har gått miste om. Det finns ju så mycket gott därute som kommer från växtriket.

Gårdagens middag: Skinkskivor stekta, fullkornsris, sockerärtor, broccoli och lite majs. En sked av tsatsikin.

Vatten till maten och sen en kopp kaffe med en bit mörk choklad.

30 minuter crosstrainer blev det också på kvällen.

Sen var tanken att jag skulle göra mig en fruktsallad på jordgubbar som jag tog fram från frysen, färsk ananas och melon.

Men det sprack. Min matlust bara försvann!

Frukosten idag fick bli fil med jordgubbar och rågfras och en kopp kaffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar