December

December

onsdag 28 november 2018

Hej mitt vinterland

Så vackra dagar. Rejält frostvitt på mark och träd och sol och kyla. Härligt tycker jag även om det idag bet rejält i kinderna. Har nog varit 10 minus i natt.

Men när jag varit ute och gått med hunden på fm i sol så har det varit skönt och solen har även värmt.

Men nu stundar sämre väder och det ska komma in snö eller regn och blåst. Vill inte ha! Föredrar hellre det här kyligare vädret för mot den kan man klä sig.

På jobbet satte jag upp adventsljusstakarna igår. Köpte nya på Rusta för 25:- st. Förra året så gick en helt sönder och så var dom inte lika. Så det är så mysigt när solen går ner och jag sitter i min vrå med bara skrivbordslampan tänd. Mina kollegor är borta så jag har varit ensam rätt mycket den sista veckan.

Ska snart sluta på jobbet också och hämta dottern. Det är onsdag och yogadag. Middag hemma hos mig innan.

Helgen kom och gick. Black Friday och jag och dottern åkte iväg. Slutade tidigare på jobbet så vi kom innan alla andra som slutat kontorstiden. Fick köpt lite julklappar med nedsatt pris och det var det vi var ute efter - julklappar till sonen/brodern. Köpte också till mig ett par yogastrumpor. Dom går upp till knä och då kan jag ha korta träningsbyxor utan att frysa. Plus en ny träningstop. även det nedsatt.

På lördagen hämtade jag sonen och sen dottern för att sen åka till deras farmor och farfar. Dom har inte träffat dom på evigheter och inte jag heller men det har ju mer sina förklarliga skäl. Så lite fika innan vi sen tillsammans åkte på middag hemma hos deras pappa och fru. Det var trevligt och julen planerades och vi ska i år vara hemma hos dottern. Det blir jättebra, framförallt så kan vi styra alkoholen. Det blev lite för mycket av den varan för vissa förra året och det är inte bra och framförallt inte trevligt.

Det räcker med julöl från Ica behöver inte vara starköl, Glöggen kan också vara alkoholfri. Så det blir nog jättebra detta ändå.

Det går fort nu tycker jag - eller det gör det alltid. Julbord med jobbet nästa vecka. Har fått upp julstjärnor i vardagsrummet. Jag hade 2 lampfötter och kunde på Rusta hitta stjärna och hållare till detta. Har tittat på detta men har då ska man ha köpt fötter också. Nu slapp jag det.

I källaren har jag haft en påse med vad jag trodde var grangirlang - en sån man ska ha på balkongen men att den också hade belysning hade jag helt glömt. Så den lilla slingan jag också köpte för ändamålet hade inte behövts. Så nu har jag för första gången sen 2009 julbelysning på min balkong. Hade det första året men sen var ju otrevliga grannen otrevlig och jag slutade använda min balkong men sen han flyttade så är det fritt fram. Styr med timer både ute och inne så det är bekvämt och så lyser det när jag kommer hem i mörkret.

Jag månar också om mina små. Har både småfåglar och stora fåglar. Skator är ok men kajor tycker jag är för trista. Men dom ska väl ha mat dom också. Så jag fyller fågelmatarna och dom städar på det som skvätts ner på marken. Köper äpplen och russin till koltrastarna jag har och sen har jag köpt nötter med skal till en ekorre som kommer på besök.

Och det är väldig aktivitet i trädgården.

I morgon - ja då ska vi ut och roa oss jag och dottern. Vi ska äta på Ristoria och sen ska vi gå på Alcazar så på fredag är jag ledig.

Orkar ju inte med hur mycket som helst.

Är sliten i kroppen och den värker både här och där. Och jag ser fram emot en lång julledighet. Ska vara ledig i mellandagarna så det är många lediga dagar på raken.

Precis på radion säger dom att temperaturen i natt ska vara runt nollan :/ trist.

Så måtte det inte vara rejält trist och bråkigt väder när vi ska in till stan. Ska köra bil för åka kommunalt orkar jag inte med. Vänta i kylan osv. Nej bil är det och vi ska förbi sonen med saker efteråt. Har adventssaker hemma som han ska ha.

Svar på en fråga i kommentaren från Unknown - jag har köpt ljusen på Rusta eller om det var Claes Ohlsson - blev osäker här för det var ju för 2 jular sen.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar