December

December

fredag 1 december 2017

1 december


Då var vi inne i julmånaden även om många startat i november så är det nu fullt legitimt med allt som har med jul att göra. Julmusik, mat, godis, pynt - you name it.

Hemma har jag fått upp några stjärnor och några stakar. Har glaskulor med belysning i som jag ännu inte fått upp för det innebär att jag måste ta bort det som redan är i fönstret. Har också en stake som inte kommit upp, blir kanske till helgen.

Igår var jag hemma hos dottern och hjälpte henne - kopplade elen från två stjärnor till en kontakt - en sån som sitter i taket och går till lysknapp. Så det blev lite elpyssel - tycker det är rätt kul. Och det blev bra.

Tidigare i vecka så var vi på Rusta och hon köpte två stora stakar till sina köksfönster - hon har 2 och det blev också väldigt bra. Hon tycker det är kul att få sätta sin prägel. Kulor, julgransbelysning och glitter har hon också köpt. Granen är en plastgran som funkar bra men jag ville ha en ny som var mer frostad för några år sen och jag tänkte hiva den men hon sa stopp  - den ska jag ha!

Jag brukar ha lite olika kulor i granen år från år. Funderar på en med vita dekorationer i år och ha rött glitter - får fundera vidare på det. Till den 3:e advent då brukar jag klä granen då med hjälp av barnen men nu jobbar hon den helgen och sonen - ja han kanske kommer och vill vara med.

Han ska också ha en gran men en liten bordsgran har han tänkt och kanske blir det att vi åker ihop och kollar på det imorgon.

Jag ska hälsa på honom och lämna en duk som jag tvättat och han ska ha - en röd. Och så köpte jag en brödkorg på en mataffär billigt när jag stod i en kö där - en till dottern också. Dom hade inga. Sen igår så var jag och hämtade ut reserverad vara på ett Cervera. En glöggkolv och sen 2 glasmuggar till detta. Det var slut på det Cervera som ligger närmare där han bor så det blev åt motsatt håll som jag tog med mig dottern och åkte till.
Och han ska ha folk hemma imorgon och kanske bjuda på glögg så då får jag ju lämna sakerna till honom plus umgås lite också.

Förra veckan så hittade jag på loppis ett skåp till honom. Dottern var väldigt skeptisk och sonen - nja - ok. 295:- kostade detta och på torsdagen så hämtade jag honom innan jobbet också åkte vi och hämtade upp skåpet. Lastade det på taket och sakta tog vi innervägar och inte motorvägen hem till honom.

Han tänkte - är det inte bra så ok -295 kronor är inte mycket och då kunde jag ta det men han gillade det. Blev mer positivt överraskad än vad han hade trott så han är mer än nöjd. Och ett skåp från 1930-talet passar så bra in i hans hem.


Och själv så haltar jag. Mitt knä är inte som det ska. Kan knappt gå upp eller nerför trapporna och det ömmar både i vila och när jag står och går.

Visade upp knäet för min sköterska när jag var där när jag tog min spruta - och hon tyckte läkaren skulle titta på det eftersom jag får känslan av att det ska böjas bakåt fast det är helt omöjligt men för att se att det är stabilt och det var det. Läkaren klämde, bände och tittade - inget som var galet och det gjorde heller inte ont.

Men det är en fläck vid insidan - vid triggerpunkten som är den som smärta. Lite lite svullen och varför - ingen aning.

Men blir det inte bättre till nästa onsdag får läkaren titta på det igen och skicka remiss till röntgen för så här kan man ju inte ha det.

Köpte ett knäskydd på apoteket som värmer och ger stöd men det känns bara skönt men har inte förbättrat något.

Hade ont innan förra helgen då det blev rätt mycket ansträngning. Vi målade hall, lilla wc och kök hemma hos dottern. Men vi gick också en långpromenad på över 1,5 timme i underbart väder. Och det gick bra alltihop. Och det blev fint. Det är en ljusgrå färg som är samma som i vardagsrummet och det räckte även till toan. Men i köket är det mörkt grått - åt grafithållet. Och det blev också bra. Hon har ett stort kök så det är bara ena halvan som är målad. Den andra halvan är det skåp och bänkar på och där var väggarna vita men runt matplatsen var det en tapet med bär som målades över.

Tiden gick ju fort efter att hon flyttat in och det var först nu vi kände att tid fanns för att göra det innan jul.

Men nu är det gjort och det som är kvar får baske mig pappan fixa - det är att borra upp gardinfästen och det behövs en riktig borr till det. 

Hade problem med sömnen efter förra helgen - gick väll ff på adrenalin för att sen däcka och sova gott och bra under ett par nätter - ja jag vaknar varje natt och är uppe för det är djuren som håller på. Ska ut och ha mat (katten) och hunden - ja han var kass i magen häromveckan så det är bara att öppna dörren och se om det är en sån natt för honom också. Men jag somnade om gott varje gång jag la huvudet på kudden igen.

Men i natt har jag varit uppe och haft svårt att somna om. Och ändå är jag så oerhört trött att jag inte är vaken för att jag har sovit färdigt.

Hoppas jag får bra och god sömn hela natten - hela helgen.

Nästa vecka blir en julvecka även på jobbet. På måndag ska jag och mina två kollegor äta jullunch på en restaurang i kommunen. Sen på fredag är det julbord med jobbet och andra kollegor som inte närvarar dagligen på arbetet. 

Hoppas på att vi får lite snö också. Det kom lite och låg någon dag för att sen försvinna. Och det är trist grått och blött. 

Ska se Weeping Willows julkonsert den 11:e - det ser jag fram emot.

Något annat jag ser fram emot - ja det är inte förrän maj men då blir det krogshow med Danny Saucedo :)

Må Gott

Bildresultat för decemberInga kommentarer:

Skicka en kommentar