December

December

tisdag 7 november 2017

November

Så är det tisdag igen  - en vecka sen senast i bloggen. Vart tar tiden vägen? Och november är det också.

Ja - någon yoga har det inte blivit sen sist. Tån bråkar men nu börjar det bli lite mer ordning på den. I fredags var jag hos sköterskan och hon sa att dom andra gjort fel när dom lapiserat. Tån har inte varit torr och den har inte heller fått torka innan man satt plåster och då tog inte lapisen. Såret ska ju bli svart och så ska den krympa utväxten.

Sen så har jag varit ledig - 4 hela dagar.

Det visade sig att på våra avtal så ska vi vara ledig dagen före allhelgona. Så det var vi. Så skönt men jag var mest på vårdcentralen.

Skulle vara där 13:40 och hann med ärenden innan - bland annat att ta kort till nya körkortet - ett kort som jag inte alls är nöjd med men vem är det - någonsin?

Fick också köpt en present till sonen från hans farmor och farfar som jag senare på em lämnade hos dom. Dom hade ringt och bett mig hjälpa dom. Jag och sonen tittade ihop på detta en dag. Då tänkte vi kakfat eftersom dom också köpt en tårtspade men det fanns inget. Inget i bra prisklass och som skulle passa hans stil.

Men så kom jag på - och nu vet han inte om det - han hade ingen vas och fick sätta en bukett blommor i en tillbringare i plast.

Så jag köpte en Ernst vas - enkel och fin att bara ha ståendes - och kan också användas till lykta om man vill. Så den lämnade jag då som sagt av hemma hos dom. Där har jag inte varit på hur många år som helst. Vi skilde oss 2004 - var kanske där året efter eller 2 men sen har jag nog inte varit där så minst 10 år sen sist.

Men dom kom aldrig och hälsade på mig efter skilsmässan efter första åren så varför orka?

Ja men det var lite trevligt att prata bort en stund med farfar för farmor låg och vilade
Ja- vårdcentralen. Hade gjort mina ärenden så jag gick bort till vårdcentralen och hade en 30 minuter på mig så jag tänkte. Varför gå omkring i centrum och bara titta - så stort är det inte. Så jag gick in på apoteket bredvid, tog en kopp kaffe och gick till kassan och säger lite - är lite tidig. Hon tittar på mig!

Lite tidig!

Jag skulle vara där 14:30!

Så stod det också i min kalender men jag hade fått 13:40 i huvudet av någon anledning. Men jag satte mig där. Lyssnade på boken min, drack kaffe och bara tog det lugnt.

Men det tog ända till 15 innan jag kom in. Så 2 timmar satt jag där. För strax innan min tur så sprang sköterskan och läkaren iväg - något akut så vad ska man göra.

Men det blev en lugn kväll sen hemma i tv-soffan och massa tända ljus.

På lördagen hade jag en dejt med sonen. Skulle lämna hans grytor som jag packeterat och haft i frysen sen förra helgen. Plus lämna tvätt. Några handdukar. Hade hunden med mig och så blev det lite fika innan jag tackade för mig och lämnade honom för att städa undan då han skulle ha killgänget hemma hos sig på kvällen.

Jag tror - eller när jag nu funderar efter så var det nog så att jag på torsdagen var hemma hos dottern och fikade - kladdkaka. Hade kört dit hunden eftersom hon var ledig och det var sol och underbart väder, så hon kunde gå ut med honom så slapp jag med min onda tå! - Glömsk!

Lördagskvällen blev också lugn - jag tittade på film. Först såg jag Vaiana - Disneys tecknade roliga och bra film. Bra val. Sen tittade jag på Florence med Meryl Streep och Hugh Grant - en sann historia om en kvinna som sjöng så oerhört falskt och dåligt men det sa folk aldrig till henne. En varm, rolig men också sorglig historia - väl värd att se. Men jag fick också städat lite och plockat in saker i ett skåp som barnen bar upp från källaren häromsistens.

Vi har ju flera streamingkanaler jag och barnen ihop. Sonen betalar för HBO Nordic och Viaplay, Dottern för Netflix och jag för Cmore så det finns att välja på men jag är dåligt på att se film men kanske blir det mer nu när det inte längre är läge för svampskogen eller sitta ute.

På söndagen så hade jag bestämt mig för att städa garderoberna. Det var mest provisoriskt inlagt och jag visste inte riktigt vart jag hade allt. Så jag satte på Så mycket bättre på Cmore och det tog alla dessa tre avsnitt att vika och ha mig - men nu är det gjort i alla fall.

Nu är det bara garderoberna i hallen som ska fixas till. Det är en ända inslängd röra i det skåp jag har linne och handdukar och den som jackor och annat hänger i - ja där är det också kaos.

Sen satte jag mig och skulle se Gåsmamman. Säsong 1 var bra, Säsong 2 ok men jag kände inte behovet att genast se avsnitt 2 efter att ha sett det första. Så jag gick in på svt play och tittade på Scott och Bailey istället.

Hur kunde jag glömma denna fadäs - torsdag - dottern hade hunden och han hade varit lite bråkig i magen men han hade inte bajsat när hon var ute.

Vi åt middag ihop för att sen fika kladdkaka som hon hade bakat. Och sen när jag skulle gå hem så gick jag in på hennes rum och kliver i något blött - det var mörkt.

Det var lös, brunt och äckligt!

Stackars vovven hade gått dit framför hennes balkongdörr och gjort ifrån sig. Inte alls visat på att han behövde ut genom att stå vid ytterdörren. Han har nog inte riktigt fattat det än utan ställt sig vid balkongen då han vid vår balkongdörr kommer direkt ut.

Så det blev att torka, skura och ha oss - eller jag fick göra det. Körde med ångtvätten som jag har och som hon har lånat på mattan som är ljus. En provisorisk matta från hennes gamla rum hos pappan och tack och lov inte på någon av hennes andra nya.

Så det blev en kväll att minnas :) - som jag nästan glömt direkt.

Och igår morse - klockan ställd för att vara hos vårdcentralen med tån. Så det blev en dusch och på med lite kläder för att åka iväg. Frukost och hund skulle jag ta sen.

Underbart höstväder så jag bestämde mig där och då - att ta kompledigt.

Efter vårdcentralen gick jag och köpte färskt gott bröd - surdegslimpa med morot och solrosfrön, en bulle och även en bakelse Gustaf Adolf till ära för att ha på kvällen.

Sen hem, byta om till skogskläder, fylla termos med kaffe och packa ryggsäcken och så åkte vi iväg jag och vovven. Ut i skogen och jag plockade höstens sista gula kantareller - hittar jag fler så blir det nog av ren slump om jag är ute. Även lite trattisar blev det men jag letade inte utan tog dom jag såg.

Och kaffe och smörgås ute på en trappa till ett ödehus i solen. Så underbart.

När vi kom hem så hade jag bestämt att jag skulle plocka undan det sista själv i trädgården. Hade tänkt att barnen skulle hjälpa mig - mest med att få en stor presenning över sakerna som ställt undan i ett hörn men nu tog tjurigheten över och jag gjorde det själv.

Gräsklipparen blev också isärplockad - en el och placerad i en tom dynbox och jag krattade bort löv.

Så nöjd jag var när jag var klar.

Och jag fick också bett några kommungubbar som är i skogen vid min tomt att få hjälp med att ta bort lite träd som växer inne hos mig. Det är också kommunens mark för den boende innan mig har ju utökat tomten upp i skogsbacken - som tur är.

Och det var inga problem och jag bad också om att få några spinkiga träd borttagna för dom skymmer solen på sommaren. Och - inga problem sa han så det skulle han göra. En annan från kommunen - hans företrädare var mer återhållsam när jag hade honom där för många år sen. Men den här killen kunde gå till sig själv hur han skulle vilja ha det intill sitt hus om han hade skog i närheten. Så tom röjer massa sly och öppnar upp och gör det hela ljusare.

Den här tiden märks inte så mycket men på sommaren så är det ju en vägg av grönt - på gott och ont så då ser man aldrig in i trädgården om man går där. Men nu så blir det mer insyn men det är inte jätteofta man ser någon i skogen. Lite barn, några hundägare och solen och ljuset blir bättre.

Måste dock fixa med nytt nät för att hindra hunden från att lämna trädgården. Det var helt nertrampat på ett ställe och hunden hade kunnat gå rakt ut men har inte gjort det. Vet inte hur det blivit så - kan vara rådjur, katt eller människa !!!!!!!!!!

Ja om någon är inne i min trädgård som inte hör dit - så hoppas jag hunden varnar.

När jag sen kom in på em. Så var jag kall. Och även lägenheten eftersom dörren ut hade stått öppen hela tiden. Så jag kurade ihop med under värmefilten på högsta värmen. Även hunden kröp upp intill mig vid den. Så där satt vi och värmde oss.

Sen är jag nöjd med att jag ätit riktig middag i flera dagar - måste försöka få till den vanan och inte bara äta en omelett även om det är bra men inte var och varannan dag för att varva med en macka eller nåt.

Tog upp kycklingfiléer i en påse - det var 2 som jag stekte i lördags. Det blev 2 middagar av det. Åt en kycklingsallad på lördagen, Kyckling och Rösti i söndags och igår med sås och ris- Det blir samma idag.

Det händer en hel del på min torftiga vardag.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar