December

December

måndag 13 november 2017

Håhå jaja

Nu har kylan kommit. Frostvitt och vackert har det varit på marken under helgen och idag. Solen har lyst från en blå himmel och det finns mycket att fixa nu. Vinterdäcken ska på.

Men först ska dom flyttas från förrådet till bilen. Sen ska bilen åka till däckverkstan och så ska man ha tid till det och kanske även vänta. Så det är ju inte bara att få det gjort.

Jag hade gärna gått långa härliga promenader i helgen men det funkar inte. Min höft är för bråkig och gör ont när jag går för långt.

Ibland så kan man ju gå och smärtan blir lite bättre för man har rört på sig - det är inte så denna gång. Det kan jag känna för det är en annan smärta.

Men men.

Helgen har varit bra. Det var en lugn fredagskväll i tv-soffan och Idol. Lördag och loppisrunda.

Dottern ville iväg så då blev det så. 3 stycken hann vi med och det blev julpynt, tomtar och en ljusstake och en virkad duk på dessa tre. Samt några muggar som sonen hade några av - också loppisfynd men jag slog sönder en direkt efter att vi köpt och det var ju surt så kul när man hittar fler.

Efter sista loppisen åkte vi in till stan i närheten och gick och fikade på ett mysigt café. Sen ica och så skjutsade jag hem dottern.

Gjorde middag när jag kom och sen diskade jag undan och så satt jag vid köksbordet och löste melodikrysset i sken av fotogenlampan.

Tänkte sitta och titta lite på tv men det jag tog helt slut - så det var bara att acceptera fakta och gå och göra mig klar för natten - klockan var inte mer än strax efter 19 men så stod hunden vid dörren och tittade så på mig så på med kläder över pyjamaströjjan och så gick vi en skön runda.

Det var lite kyligt, stjärnklart och rätt skönt ändå och när jag sen kom in igen var det skönt att bara krypa ner i sängen.

Så strax efter 20 la jag mig och klev upp ur sängen vid 10 på söndagsmorgonen. Vaknade till ett par gånger men inte mer än att jag somnade om relativt fort.

Söndag och efter hundpromenad och frukost åkte jag och hämtade dottern för att sen åka iväg till sonen och hämta honom men innan stannade vi på ett köpcentra och gjorde några ärenden. Och det blev också några julklappar köpta - båda till sonen.

Sen på rusta och där köpte dottern lite julgranspynt och vi stod och tittade på stjärnor och stakar men det fanns för mycket att välja så det ska vi ta en annan dag. Sen hämta sonen och reklamera en kaffebryggare innan vi kunde åka hemåt igen.

Jag körde upp barnen till sin pappa och åkte hem. Pustade i soffan ett tag innan jag började med middagen. Tacos stod på menyn när barnen sen kom hem till mig. Sonen hade klipptid idag så han sov över hos mig. Mysigt.

Sen så bar dom också upp alla julkartonger från källaren och dessa gicks igenom och fördelades mellan oss tre. Sonen ville inte ha så mycket av det men dottern hade ju mer lust på saker som hon haft i sitt rum tidigare. Lite juldukar fick dom också med sig. Och jag blev av med en julstjärna i koppar som sonen ska ha i sitt kök och dottern hade två också sen tidigare.

Dottern körde jag sen hem och sonen hade tagit kvällsrundan med vovven och inget på tv så jag var tidig i säng - redan vid 9 tiden.

Och har sovit gott i natt - vaknat men inte varit uppe en enda gång. Och klockan ställdes men jag klev upp innan den ringde. Och tog en promenad i frostvitt landskap innan frukost och dusch och väckning av sonen.

Nu är ha klippt för denna gång, han har också handlat lite i favoritbutiken här hemma. En snygg vinterjacka från Barbour - dyr som skam men han har nu en jacka för många många år framöver. Han köpte ju förra året också en ny men det var mer en rock så han vill ha alternativ :) - en snygg skjorta blev det också plus 2 polotröjor - stickade så han shoppade loss :) Men det är han värd. Och han köper sånt han tycker om och vill ha.

Han fick också med sig rester - Tacosfärs och annat. Det fick dottern igår också - så rättvis är jag.

Idag tänkte jag göra en ost och skinkpaj. Det var länge sen jag åt en sån.

Jag har fikat på onsdag här på jobbet och tänkte göra kokostoppar - får se om det blir idag eller om jag gör det imorgon.

Min tå - ja den är som den är. Det var blod på plåstrets insida idag efter helgen. Men jag fick bort det som var lapiserat och dött så kanske sätter dom ny på onsdag igen. Den har ju blivit lite lite lite mindre. Men yoga blev det ju inte. Hoppas på att det kan bli ett pass på onsdag.

Torsdag är bokad - då ska vi åka och hämta ut en ny kaffebryggare till dottern. Den hon reklamerade och vill ha var tillfälligt slut och skulle komma in denna vecka och den dagen är då hon kan och är ledig.

Så det finns att göra!

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar