December

December

måndag 2 oktober 2017

Då är vi inne i oktober.

2 oktober och jag vaknade upp till en riktig höstig dag. Blåst - rejäl blåst och regn - rejält regn.

Och en hund som väckte mig gnällig och bara måste ut. Det hör inte till vanligheten att han så tydligt visar att jag måste ut.

Och lilla vovven var dålig i magen och satt där i trädgården, hukande för vädret och försökte hitta en bra plats att göra sina behov på.

Medan han var där, klädde jag på mig och fick letat fram regnstället, keps och så gick vi ut för att han skulle få mer chans att göra det han behövde - stackarn.

Och han led och tyckte inte alls om att vara ute i detta regn - medan jag tyckte det var rätt skönt eftersom jag var rätt klädd för vädret.

Men det är ju också skönt att ta av sig allt blöta och sen gå direkt in i duschen :), koka kaffe och äta lite och sen bara vila en stund.

Och när det var gjort fick jag lust att fixa lite med lamporna jag planerat för.



Av ikeas ljuslyktor blir det lampskärmar.




Dom är i plåt och jag har fått borra flera hål i botten för att sen klippa med en avbitare och böja till plåten lite också.

Det kommer bli totalt 3 skärmar men har bara hunnit med två. Sen ska dom lacks. Svart utsida och guldig insida. Så dom ska passa in i mitt hem och inredning.

Tror det kommer bli väldigt bra. Är redan rätt nöjd.

Helgen.

Ja i lördags blev det ju lite annorlunda.

Vi var ute i god tid. Hittade en parkering i närheten av restaurangen vi skulle äta på efter att vi sett Cats.

Cats var fantastiskt. Gåshud flera gånger - speciellt när Memory sjöngs. Duktiga dansare, sångare och artister. Så det var en rolig upplevelse och båda mina ungdomar tyckte också om den och det är ju positivt när båda skulle kunna se den en gång till :)

Men det var ju kaos i stan. NMR demonstrationen gjorde att vissa delar av stan var avstängd. Det blev dock mer avstängt än vad som först sagts eftersom dom inte höll sig till de regler som dom fått och skulle byta väg.

Så vi fick gå en stor omväg för att komma till Scandinavium - baksidan och vi var ju osäkra på om vi skulle komma dit i tid.

Men vi var på plats och hann gå på både toalett och köpa fika innan vi satte oss. Sen blev föreställningen en kvart försenad och vissa stolar gapade tomma. En bekant som kom från andra hållet - Liseberg hade svårare att tag sig förbi då det där var massa motdemonstranter som smällde smällare, kastade sten och betedde sig väldigt illa - maskerade var dom också.

Så det var skönt att komma in och bort från verkligheten en stund.

Efter föreställningen gick ner mot restaurangen som vi bokat bord. Brasa - en brasiliansk restaurang med fantastisk mat och rejäl vinkällare - jag njöt av en lättöl men barnen drack gott vin till denna goda mat. Kött som smälte i munnen. Lite dyrare men så värt pengarna.

Cats var ju tidigt på em - klockan 3 och bordet på restaurangen hade vi 18:30 - 21:00 så det blev ingen sen kväll. Och vi lämnade innan 9. Körde hem sonen till sig och sen åkte jag och lämnade av dottern för att sitta hemma i min soffa och dricka kvällsrote kl 22. Sen gick jag och la mig för jag var trött men inte så mör som jag trodde. Ryggen höll förvånansvärt bra. Inte alls så ont som jag haft och även den långa promenaden för att komma fram gick bra.

Det var ju i lördags ett fantastiskt väder. Sol och värme hela dagen. Igår fanns det risk för regn men det höll upp och jag fick städat undan i trädgården. Plockat ner hammocken och lite annat. Sen behöver jag hjälp med att lyfta undan lite saker men det tar vi en annan dag.

Lyfte på en dynbox och därunder fanns det mycket smått och gott i kryp. Men inte en ända mördarsnigel - med feta stora leopardsniglar. Det är jag glad över och är också rädd om. Dom äter mördarsniglarna!

Sen blev det även tid för vila och hundpromenad innan det blev yoga, dottern tog bussen hem till mig och så möttes vi vid bilen. Det var ett skönt pass - kände mig riktigt stark och gjorde det mesta förutom en ställning - då tappade jag balansen och for i golvet.

Efteråt blev det ica och handla lite för att sen köra hem dottern till sig och jag åka hem till mitt. En tvätt hade jag tvättat och jag hängde den, fikade och gick och la mig.

Nu är den hektiska september slut och en lugnare oktober väntar. Fast det är mycket i oktober med.

Jag ska måla mitt sovrum. Dottern har också rum kvar som ska målas och vill ha hjälp. Sonen fyller 25. Och sen ska jag på en inbokad hundpromenad i slutet av oktober men också på konsert igen. Mando Diao.

Men annars är det inget - haha.

Må Gott













http://monachosbokliv.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar