December

December

torsdag 17 augusti 2017

Magiskt!

Lever gott på minnet från gårdagen. Weeping Willows med Göteborgs Filharmoniker - det var så bra och Magnus Carlssons röst ihop med stråkarna - ja jag fick gåshud på armarna.

Har gillat dom sen första gången jag hörde dom och det var väl när jag hörde deras Blue and alone som titelmelodi på tv-serien Pistvakt.

Lite extra seg, stel, trött och öm i kroppen efter att ha stått upp i ca 3 timmar men det var det värt.

Det var jag och dottern som var där och det var också otroligt många andra där men vi var i tid och fick en bra plats på konserthusets trappa och med ett räcke som jag kunde luta mig mot.

Vi åkte in så vi var i stan vid 3, hittade en bra parkering i närheten av Heden. Själva Heden var stängd för där ska det bli - tror - EM i hästsport.

Sen gick vi runt lite och jag fick gå in på apoteket och hämta ut ögondroppar. Var så svidig och påverkad i ögonen och lite likt pollenallergin men det kunde det inte vara så jag tror det var sminket.

Förmodligen också mascaran för jag målar mig så sällan - har inte ork att vara för fåfäng - men ibland vill jag ju fixa till plytet. Så det kan ju vara så att den blivit för gammal, lite sur och dålig så den ligger nu i soporna och jag köpte en ny på Kicks för allergiker. Hade önskat man kunde ha mindre storlekar för oss som inte använder det varje dag men det finns inte - synd.

Kl 16 hade vi bokat bord på Pinchos och där satt vi och åt gott. Det är ju tapasrätter och väldigt små portioner och lite svårt att välja.

Jag tog Pommes, dumplings, champinjoner, räkor och friterad hallomi. Och blev så jättemätt av detta lilla. Och så delade vi på en efterrätt. Creme brule och det var precis lagom att få några skedar av denna också väldigt goda rätt ihop med kaffet och när vi var klara gick vi mot Göteplatsen och ställde hittade vår plats.

Sa jag att konserten var magisk :)

Sen strosade vi mot bilen och på vägen bor den kille som sonen hyr lägenheten av och vi hämtade nycklarna så nu är vi redo.

Vi väntar på att hans möbler ska bli levererade av Mio. Har inte fått dag än på detta och sonen är ledig på måndag i alla fall och förhoppningsvis kanske också imorgon.

Min säng blev levererad igår och i den redan trånga lägenheten så står nu sängen på golvet vid soffan och soffbordet har fått flytta på sig.

Den är ff inplastad och bäddmadrassen har jag inte öppnat från sin förpackning. Men jag har lagt min gamla madrass över och har sovit där i natt. Och det var skönt men jag är öm i kroppen för kroppen ska ju nu vänja sig.

Men jag sov gott i natt tills jag vaknade och hunden låg i vägen för mig och vägrar flytta på sig när jag försöker få plats och mer av täcket.

Och så hostade jag rejält på morgonkvisten och vaknade av det och när jag sen klev upp så var min näsa täppt.

Min gamla säng är nu ute i trädgården och där den stod har nu kartonger och annat blivit placerat.

Har varit på vårdcentralen och tagit veckans dos av mekobalamin. Det är hoppigt i tider för det inte finns personal pga semestrar. Min sköterska som varit där länge började denna vecka efter sin semester. Det fanns på onsdagar kl 8 på morgonen - tack men nej tack.

Men jag tog en tidig dag - en torsdag för jag ska träffa läkaren kl 9 och sen ta sprutan så då blev det ju bara ett besök på vc den veckan.

Och i tisdags så var det öppning av secondhand efter sommarstängt här på orten. Vi visste ju att vi skulle vara lite i tid men att det skulle vara så mycket folk var jag inte beredd på och det är trångt och inte precis en bra lokal för ändamålet då det är en gammal villa som nu har detta via Ria.

Men på utsidan stod ett litet bord - jag har en förkärlek för små bord. Kan man få för många?

Men detta var vitt och alla de andra jag köpt är bruna. Så jag slog till. Dottern hittade fina kaffekoppar. Sen hittade jag salladsbestick och nysilver sked och gaffel som är stora så dom lämpar sig för att ha till servering. Nöjda blev vi i alla fall och dottern hittade också en tupperwarekanna. Vi har haft en men hon tappade den i golvet - plast och handtaget gick sönder - tupperware som ska vara i evigheter. Och locket har vi inte slängt än - har inte blivit av men har vi en kanna och med lock igen.

Sen var det tandläkaren för dottern och när hon var klar där åkte vi till nästa loppis som sålde ut allt för halva priset. Där köpte jag ett litet bord nu i sommar. Den skulle läggas ner och allt såldes ut för halva priset.

Så dottern hittade en karaff och vi hittade ett fint annorlunda fat som jag tänkte sonen kunde ha - till frukt eller annat. Plus 3 fina t-burkar och jag hittade en fin lykta som är som en stjärna i formen och med rött glas - 10:-  - så jag är nöjd med mina fynd.

Mitt blivande sovrum satt jag och funderade på häromkvällen och tittade på ett runt litet vitt bord jag har - eller vitt och vitt - lite mer antikvitt kanske. Hur som helst. Det lilla runda ska jag ha i rummet men det är inte lämpligt som sängbord då det är för litet och de bruna passar inte riktigt in i min planering.

Det är ju en svart vägg som ska få vara svart och som sänggavel kommer jag ha en tempeltavla som är vit och då passar det ju inte med samma stil på vita möbler. De övriga tre väggarna jag har ska bli vinröda.

Sängen är mörkt grå.

Det kommer bli jättebra är jag övertygad om. Och jag kommer visa det här sen när det är klart - både före och efterkort :)

Idag är det torsdag och nu börjar det mulna på. Att det går blev ett fantastiskt väder hade jag inte räknat med men inte desto mindre blev man glad av att solen visade sig hela dagen.

Är på jobbet och har inte så mycket att göra för det jag har på min to do list kan jag inte göra förrän nästa vecka och allt annat är jag klar med. Så imorgon ska jag vara ledig och har vi en väldans tur kan sonen också få vara ledig. Hans chef gör allt han kan för att få in personal som vill jobba och då kan han vara ledig. Men på måndag har han fått ledigt i alla fall.

Och jag jobbar på lördag och då kan sonen fixa det sista av packning av det som är på hans rum och sen kan vi köra några gånger på kvällen med saker. Sen ska pappan hjälpa honom med att hämta en soffa och på måndag kan vi packa upp och plocka in saker. Och jag frågade om han ville ha hjälp eller om han ville fixa det själv. Det är ju liksom inte bara att ta för givet men han ville gärna ha min hjälp :)

Ja så var dom sista dagarna.

Och på tal om höst - i Kiruna har den första snön kommit. Lite vitt puder men ändå! I Augusti. Ur led är tiden.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar