December

December

måndag 12 juni 2017

Här går det undan!

Jösses - dagarna går och inte ett inlägg på hela Juni! What!

Pingsthelgen kom och gick. Jag tog ledigt på klämdagen - måndag och det var skönt att få sammanhängande ledighet i 4 dagar. Och sen kortvecka på det och nu är det en helt vanlig vecka med jobb må-fre.

Hoppas jag.

Förra veckan fick jag vara hemma på fredagen. Hade bara sovit 3 timmar natten mellan torsdag och fredag. Somnade inte förrän vid 2 tiden och så vaknade jag vid 5 och sen kunde jag inte somna om. Det var vändningar och vridningar och upp på toa och lyssna på radio, tittade på tv och insåg att kliva upp och åka till jobbet inte var ett alternativ denna dag.

Så jag drack kvällsro-te och la mig och sov till slut 4 timmar till.

Ja och det händer saker på hemmafronten.

Min dotter ska flytta. Efter så många år i kö har hon nu äntligen fått lägenhet. Hon svarade ja till att gå på visning. Och det var 3 andra som också tittade så hon trodde inte så mycket på det eftersom hon stod som nummer 2 men så ringde dom dagen efter - man skulle bekräfta redan samma dag ja/nej och då hade första tackat nej.

En två med varmhyra 10 minuter från hennes jobb. Stor och ljus och en lägenhet jag också skulle kunna tänka mig att bo i. 2:a våningen med balkong.

Så i em ska vi iväg och då ska hon skriva kontrakt och inflyttning är 1 september så nu är det mycket som snurrar i hennes huvud men också i mitt.

Vi har ju redan rejält trångt så att ställa saker någonstans finns inte men så visste jag att min nya granne inte använder sitt förråd som ligger mitt emot mitt uteförråd (vi har 2 - ett i trapphuset också) så jag knackade på och frågade om vi kunde låna och det fick vi.

Så detta gör ju att det blir lättare att förbereda en flytt. Det är ju mycket som behöver köpas men hon har också mycket.

I lördags köpte hon tallrikar. Vanliga enkla vita på Nille. Bekanta har dom och är jättenöjd. Och så var det 20% på varorna. Så det blev 12 mattallrikar, 12 assietter och 12 skålar att äta frukost ur. Sen 12 dricksglas och bestick för 8 pers. Och detta står nu i förrådet :) och väntar.

Vi åkte ju också till Jula för att köpa ett hänglås och flyttkartonger. Hon behöver kolla igenom och packa ner saker som hon redan har så hon vet vad hon har. Sen har pappan massa saker till kök som hon ska åka och titta igenom. Han hade ju sitt bohag när han flyttade ihop med sin nya som står i källaren. Sonen ska också vara med. Det kan ju vara såna där enkla bra och måste ha saker som potatisskalare mm.

Sen så är soffa det enda stora som hon behöver köpa nytt. Och hon har titta på Mio och den var det rea på just nu och om dom inte kan hålla den där till 1 september så har hon nu plats i förrådet vi lånar. För varför inte spara på det man kan om man ändå ska ha en sak. Nedsatt just nu med över 1000:-

Sen ska vi åka till Ullared veckan efter midsommar. Hon har semester veckan innan och efter och jag har tagit veckan efter. Där tänker hon att hon ska titta på tex städatteraljer mm.

Och jag ska ju också flytta då - in i hennes rum eller så blir det sonens rum.

Ja jag kan nog välja fritt för sonen har också en lägenhet på G. Den har varit uppe för tankeverksamhet tidigare men så drogs den tillbaka. Hans kompis tjejs brorsa skulle hyra ut i andra hand men så fick han inte det men nu har värden ändrat sig och sonen kan få hyra men det är lite frågetecken där att reda ut. Tex att få titta på den och hur länge. Är det bara ett halvår så känns det inte så angeläget men sonen känner ju killen och vice versa och det är ju tryggare och blir det som dom pratat om lite löst så blir det till semestern juli/augusti.

Sonen liknade nu detta med att det är lika bra att dra av plåstret direkt!

Att båda lämnar boet samtidigt.

Ja det är ju dags och dottern blir 27 i juli - när jag var 27 hade jag bott hemifrån sen jag var 16, Först till Östersund, sen till Stockholm, tillbaka till Östersund och sen Göteborg. Och när jag var 27 så var dottern nästan 1 år. Så det är ju skillnad.

Men det är ju tyvärr så att det numera inte är så lätt att få tag i en bostad. Men det har gått bra och vi har trivts bra ihop.

Och lite sorgligt är det ju samtidigt att dom nu ska lämna boet men det är dags. Jag hoppas det funkar för sonen också. Det är han värd.

Jag kommer ju slippa vara mammataxi men blir ju också själv med hela ekonomin. Men det borde bli lägre el, mindre matkostnad och jag kanske tom kan gå ner några välbehövliga kilon. Jag får också egna rutiner.

Och det är inte ju inte så att dom flyttar evigheter bort. Och söndagmiddag hos mamma VARJE! vecka :) kanske.

Ja ja.

Fick svar på alla mina prover och jag är frisk som en nötkärna!

Samtidigt har jag så mycket mer värk än tidigare, är trött och seg. Fick vara hemma från jobbet i fredags. Sov bara 3 timmar natten mellan tors-fre. Och kunde sova 4 timmar på fm och sen blev det 12 timmar natten efter.

Det är mycket som händer just nu också på jobbet. Det är snart ett arrangemang och jag måste förbereda inför det - Onsdag innan midsommar. Sen på midsommar är det 50 års fest för barnens pappa. Vi var där jag och dottern igår och titta på vad hon har på sitt rum där som hon ska ha med.

Sen på söndagen är det Coldplay på Ullevi. Och så tar jag semester veckan efter och så går jag in och jobbar igen 1 kanske 2 veckor. Har inte bestämt mig. Beror ju lite på väder och mående.

Vädret har ju inte varit det bästa det sista. Mycket regn och idag är det blåsigt också.

Men om det nu blåser och regnar av sig kanske vi kan få ett bra högtryck nästa vecka. Tänk en go och solig midsommar - det vore något.

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Det va en bra liknelse av sonen. Spännande och en omställning förstås. Men kanske bättre än att en flyttar först och när du precis vant dej vid det så flyttar nästa.

  Jag vet när min äldsta flyttade , då fick jag ett sovrum. 😊

  Synd på ett sätt att proverna va bra när du ändå inte mår hundra. Då är det ju inte så lätt att veta vad som felar...
  Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Förstår att känslan är lite dubbel ang barnens flytt. Men det är ju livets gång. Det kommer säkert att bli bra, och så får du mycket mer plats och eget sovrum! Ha det bra! ❤️

  SvaraRadera