December

December

tisdag 23 maj 2017

Tiden går så fort.

Känns som om mycket hänt sen jag var här inne på bloggen senaste. Det är redan slutet på maj månad. Vart tar tiden vägen?

Fredags - ja då jobbade jag med Specialvarvet som är loppet för funktionsnedsatta. Och det är bland det trevligaste jag jobbar med under året. För dom är så underbart härligt goa alla som är där och som man pratar med och serverar vatten :)

För det är ett av mina jobb där. Detta var mitt 5:e år. Vädret var i år på topp. Varmt och jag smorde in mig med 30 i solskyddsfaktor så lite färg fick jag utan att bli illröd.

Tidig morgon - fick ställa klockan på 6 och det hela var över vid 13 så det var en lång dag.

När jag kom hem så var jag bara hem och vände. 19:e innebär också pengar in på kontot - pensionen. Och jag hade en 75:- rabattcheck att utnyttja och artrox att hämta ut och dom är utanför högkostnad så annan rabatt är ju guld värt.

Sonen åkte med mig till stationen och när jag sen var på apoteket ringer han och tåget är inställt. Och det var en urspårning av farligt gods inne på spårområdet i Göteborg och innan man visste om det läcker något så var allt inställt. Förmodligen så var det den enormt snabba och höga värme som ställde till det på spåren så jag fick köra in honom till jobbet.

Mycket folk i rörelse både dit och sen även hem. Det tog mig en timme av långsam körning till dotterns jobb - hon slutade 4 och då skulle vi iväg. Men med en bra bok i öronen så går det bra. Lite vilostund blir det ju.

Sen åkte vi och handlade. Vi var på indiska och köpte lyktor som jag sett där. Och så var det 20% på dom. Men jag köpte med grönt glas istället för klart och även den rosa.

ANTQ HANG T-LIGHT ljuslykta

Sonen fick ta sig hem själv - fredagar går ju kollektivtrafiken längre men han kom inte i tid till det tåg han tänkt ta och som skulle ha passat bäst - tur då att det gick fler men det tog en timme så han gick och satte sig på ett hamburgerställe i väntan. Hade ju förvarnat honom om att jag skulle vara extra trött efter en så lång dag och det var ju inte någon ko på isen.

Jag brukar vakna till men jag sov hårt och tungt och märkte inte alls av att han kom hem. Lördagen blev lugn. Dottern jobbade. Började 4 och slutade 9.

Jag och sonen passade på att äta fisk. Smörstekt torskrygg med bacon och kokt potatis och en sås till. Gott! På fredagen åt vi tacos på quornfärs jag och dottern.

Söndag och dottern började 06:45 så det blev att kliva upp tidigt och sen åka hem och lägga mig igen. Man är ju som en zombie. Och inte piggare nästa gång.

Hämtade dottern och så åkte vi till ica. Storhandlade och köpte även massa blommor. Så nu är det fint i krukor och förhoppningsvis också i rabatten sen. Ser att det kommer upp mer av det jag satt förra året. Det tar lång tid men mycket har dött under vinter.

Ska kolla in mer av perenner men det får bli senare köp. Nu ville jag ha något som ger flärd genast så det blev petunior, pelargon och så några andra vita blommor som jag inte vet vad det är men fint var det.

I krukor satte jag nejlkor och så ett gräs planterade jag. I min lastpallsstaket så blev det hänglobelia och i år tänkte jag på att lägga plast i det utrymme där jag har gjort och då blir det också inte så torrt på en gång hoppas jag.

Vi grillade hamburgare som vi gjorde på högrevsfärs. Hade köpt kryddmix och dressing så det blev gott.


Bildresultat för kryddmix santa maria

Flaska med Chipotledressing

Och sen de vanliga tillbehören som lök, ost, saltgurka osv.

Igår tog jag och dottern min lilla toyota yaris och åkte till Postnords terminal för utlämning av paket. Det hade kommit i fredags men aviseringen var ju inte den bästa. Dom ringde 1 gång från okänt nummer när dottern inte kunde svara så då åkte paketet tillbaka.

Ringde och hörde mig för hur vi nu skulle göra och hur stort paketet var. 156 säger personen så då är det ju lugnt att ta det i bilen utan takräcke.

Så vi åkte dit och så kommer killen som hämtar paketet och säger - hoppas du har stor bil!!!!!!!!!

För det var inte 1 utan 2 kollin och det längste var betydligt längre än det på 156 cm.

Men det gick in! Den här lilla pärlan sväljer mer än vad man kan tro.

Så hemma så lämnade jag sonen och dottern med detta - båda lediga från sina jobb men inte fick dom till det inte. Det är väl för att dom inte har hunnit med att läsa x antal ikea beskrivningar ännu. Men det var klurigt för det var så många saker på en och samma bild med pilar, bokstäver och siffror men vi fick till det efter många timmars jobb. Jag var hemma 5 och då började vi och 22 var vi klara och då hade vi ett uppehåll för mat.

Det blev grillat även igår. Kyckling och massa goa grönsaker och potatisgratäng och sen hade jag en fläskytterfilé som jag grillade under locket och den fick vara där själv i någon timme. Första gången jag grillar så, ett sånt stort stycke kött - den var på över 1 kg och under lock. Det blir dagens middag.

Vi fick göra en smärre ändring idag. Taket och väggarna satt inte som det skulle men det är ju små saker i det stora hela.

Monica Gustafsons foto.

Sen så följde det med några kuddar men dom kan man lika gärna kasta. Gör varken från eller till och är för små att ha på sidorna - dom ramlar i mellan så det ska bli köpt andra större längre kuddar. Och dynan var väl sådär men duger.

Men bara det att sitta där och gunga med kaffekoppen. Så mysigt och jag har så länge längtat efter en hammock.

Dottern är minst lika lycklig som jag och skulle tillbringa dagen i den eftersom hon har ledig dag.

Monica Gustafsons foto.

Ska piffas lite mer med belysningsslingor inne i den. Och så ska den flyttas lite. har en torkvinda som står i vägen och ska också flyttas på.

Det är ju kortvecka denna vecka men jag vet inte om jag ska ta ledigt på fredag eller inte. Vi får se. Det är ju också en klämdag på måndag efter pingst.

Kanske jobbar halva tiden - vi får se. Det är ju det som är så skönt att jag kan bestämma det som jag vill.

Otäcka händelser är det ju också med det nya terrordådet och den här gången mot barn och ungdomar mestadels.

För en gångs skull håller jag med Trump - dom är förlorare! Jädra loosers som håller på.

Och så är Roger Moore också död.

Bildresultat för rip

Må Gott

1 kommentar:

  1. Så fint du har fått det! Får väl säga som vår dotter brukar säga: man får alltid plats med mer i en toyota ;))
    Ha det bra! ❤️

    SvaraRadera